11 frågor...

...11 svar.

Angeliqa har utmanat mig i 11 frågorsleken. Jag ska svara på 11 frågor, sedan själv utmana 11 nya personer med 11 nya frågor.


1. Hur skulle du spendera en perfekt dag?
Jag skulle vara ute och resa, och jag skulle vara i en schysst storstad. Jag skulle gå runt och hitta fantastiska second handaffärer och marknader som sålde allt mellan himmel och jord. På en liten gränd hade jag hittat ett perfekt litet café som serverade varma baguetter men för mycket ost och ett riktigt gott istea. Där hade jag suttit i minst två timmar på uteserveringen. På kvällen hade jag mött upp alla mina vänner och så hade vi gått till en bar som serverar billig öl, har en jättefin takterass med massa ljusslingor där alla människor är sociala och glada. Men sen är det ju också så, att detta är vad jag längtar efter just nu. När jag väl sitter där på takterassen finns det tusen andra saker att längta efter. Tusen andra perfekta saker.

2. Om du bara fick äta en sorts fikabröd resten av livet, vad skulle det bli?
Glass räknas väl knappast till fikabröd, men av all fika som finns, av alla efterrätter och deserter så kan jag inte vara utan glass. Så jag tar det för att inte riskera något.

3. Du får stjäla en hel outfit från en annan bloggare, vilken outfit tar du och vem tar du den ifrån?
Oj, jag är inte så himla outfittig av mig. Men Natasha kanske, hon klär sig alltid väldigt fint.

4. Du får resa tillbaka i tiden till vilket årtal du vill och spendera en dag där. Vilket år reser du till? (gärna en plats där du spenderar dagen också).
Jag hade nog backat tiden ungefär 100 år och så hade jag nog velat hänga i London under den rådande rösträttsrörelsen. Jag hade gått i demonstrationståg och samlat aktivistpepp nog att stå ut med genushatarna här hemma att tag till och så hade jag kramat alla kämpande systrar och sagt att det kommer att gå framåt, men att dom aldrig ska sluta vilja ha mer.


5. En superb trerätters middag står på bordet. Alla rätter är dina favoriter. Vad serveras?
Åh, det finns ju så himla mycket gott. Och vem en äter med är väl halva grejen? Till förätt vill jag äta en liten bit smörgåstårta, det gör jag i Jennifers lilla kollektiv i London. Alla är samlade och vi dricker en massa öl till. Varmrätten serveras på random veggierestaurang. Jag beställer in en extra tallrik tzayspett och äter tills det inte går längre. Frida sitter med, det är hon som rekomenderar vinet. Efterätten har HD bakat och den serveras på morgonen i parken utanför. Han har såklart dukat upp med linneduk och silverbestick.

6. Brev skriva för hand, på dator eller på skrivmaskin?
På dator, galet nog. Det är väldigt fint och mysigt med handskrivna brev, men det händer ju väldigt sällan att en får ett, eller skriver ett för den delen. Därför gillar jag att få mail. Spontanmail från någon en saknar, det kan värma vilken frusen dag som helst.

7. Kjol, klänning eller byxor?
Jag tror kjol faktiskt. Har varit mer för klänningar innan men nu använder jag min bruna kjol nästan varje gång jag vill vara fin.


8. Du känner dig plötsligt som en friluftmänniska och vill bege dig ut i vildmarken i några dagar för att ta dig fram längs en vacker led. Går du, cyklar du eller rider du?
Jag rider absolut. Troligen kommer jag få en helt sanslös träningsvärk för att det var så längesedan jag red med någon ordning. Men gud, vad jag saknar det.


9. Du får umgås med vem du vill i hela världen för en dag. Vem umgås du med och vad gör ni?
Matthew Gray Gubler. Det är tråkigt att han inte vet om det men jag är helt säker på att vi hade kunnat bli bästisar. Vi hade sprungit runt i New York, han hade visat mig alla sina favoritstället. På kvällen hade vi nog gått på en rolig klubb. Det hade varit en toppendag.

10. Blommigt eller prickgt?
Båda två är ju väldigt fina. Men det börjar ju bli vår, och av erfarenhet vet jag att jag får cravings efter blommiga klänningar såhär års.

11. Vad är det roligaste/bästa du har varit med om iår hittills?
När en månads hopplöshet plötsligt tog slut. Våren kom (nästan), jag åkte till london och väl hemma började jag på ett nytt spännande jobb.

Okej, jag läser knappt elva bloggar men här är de personerna som jag utmanar iaf.
Kajsa, Anna, Jennifer, Angelica, BabyStrange, Helly, Ida, Natasha, Lisa, Sandra och Jennie.

Era frågor är;
1. Vad får dig att somna?
2. Om du fick byta liv med en karaktär i en tv-serie, vilken skulle det vara då?
3. Det ultimata drömresmålet?
4. Du kan ändra allas inställning till något. Vad väljer du och varför? (Du kan till exempel göra så att alla älskar rödkål, eller så att alla sluta kriga.)
5. Vilken maträtt skulle du kunna äta resten av ditt liv?
6. Om du var ett djur, vilket?
7. Din mest ologiska förälskelse? (Behöver såklart inte vara till en människa.)
8. Vilket decenium under 1900-talet hade det snyggaste modet?
9. Ett äventyr att längta till eller en trygghet att komma hem till. Vad är viktigast?
10. Om ditt liv hade ett soundtrack, vilken låt skulle vara den mest spelade?
11. Hur skulle den ultimata baren se ut och vara?

Lycka till!


Kommentarer
Postat av: Angeliqa

Vad roligt att få läsa din svar. :)

Postat av: kajsa

oh my! ska börja fundera genast, jag älskar sånt här :)

2012-04-26 @ 14:45:22
URL: http://kalaskatten.blogg.se/
Postat av: idaawe

oj hoppsan! tack för utmaningen i alla fall! ska ta och svara på frågorna i ett senare inlägg :) kram!

2012-04-26 @ 16:52:50
URL: http://idaawe.devote.se
Postat av: syster jennie

Eftersom min blogg ligger i träda svarar jag här. Egna nya frågor får jag väl hitta på någon gång om jag blir bloggare igen:

1. Jag skäms för att erkänna det, men dressyr är ganska så sövande faktiskt. Att titta på på TVn då alltså - när jag rider själv somnar jag inte.

2. Jordan i Scrubs är bra tycker jag.

3. Det finns så många, men Påskön brukar jag ju svara på den frågan.

4. Att alla människor tyckte att alla andra människor var lika mycket värda som de själva. & så hade det varit trevligt om alla hade gillat att batikfärga sina kläder också, då hade världen blivit en finare plats.

5. Sushi; det är både gott & roligt att äta.

6. En blåval tror jag, det verkar rätt soft.

7. När jag var typ 13 var jag lite förtjust i Dolph Lundgren... :-S

8. Är lite crazy & svarar tidigt 1990-tal; grungemodet du vet. Kängor, slitna jeans, t-shirt & rutig flanellskjorta som var uppknäppt eller ännu hellre knuten runt midjan. Jag blir alldeles varm inombords när jag tänker på det.

9. Ett äventyr att längta till, fast detta kräver ju nästan en trygghet att längta bort ifrån.

10. Något med Stefan Sundström förmodligen; han har ju hängt med länge.

11. Jag drömmer om en riktigt hardcore lesbisk bar där män hade varit tvungna att skära av & lämna snoppen i garderoben om de ville komma in. 50-talsinredning hade varit fint.

2012-04-26 @ 18:26:27
Postat av: Angelica

Matthew <3 Åhhhhhhhsv:Oh skall göras! snart! :)

2012-04-29 @ 03:16:35
URL: http://mataduvor.blogg.se/
Postat av: Kait

I have no idea what this post says but these photographs are absolutely beautiful, especially the one of the market!

2012-04-30 @ 22:09:59
URL: http://www.dont-flinch.com
Postat av: oroshjärta

Avgudar Gubler.

2012-05-23 @ 17:15:26
URL: http://hornsgatanminauorta.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback