Looking for an...

...easy way out.Sitter på ett tåg till Stockholm. Ska hänga med Colour of Love lite. Annars mest träffa bra folk och ha det mysigt.

11 frågor...

...11 svar.

Angeliqa har utmanat mig i 11 frågorsleken. Jag ska svara på 11 frågor, sedan själv utmana 11 nya personer med 11 nya frågor.


1. Hur skulle du spendera en perfekt dag?
Jag skulle vara ute och resa, och jag skulle vara i en schysst storstad. Jag skulle gå runt och hitta fantastiska second handaffärer och marknader som sålde allt mellan himmel och jord. På en liten gränd hade jag hittat ett perfekt litet café som serverade varma baguetter men för mycket ost och ett riktigt gott istea. Där hade jag suttit i minst två timmar på uteserveringen. På kvällen hade jag mött upp alla mina vänner och så hade vi gått till en bar som serverar billig öl, har en jättefin takterass med massa ljusslingor där alla människor är sociala och glada. Men sen är det ju också så, att detta är vad jag längtar efter just nu. När jag väl sitter där på takterassen finns det tusen andra saker att längta efter. Tusen andra perfekta saker.

2. Om du bara fick äta en sorts fikabröd resten av livet, vad skulle det bli?
Glass räknas väl knappast till fikabröd, men av all fika som finns, av alla efterrätter och deserter så kan jag inte vara utan glass. Så jag tar det för att inte riskera något.

3. Du får stjäla en hel outfit från en annan bloggare, vilken outfit tar du och vem tar du den ifrån?
Oj, jag är inte så himla outfittig av mig. Men Natasha kanske, hon klär sig alltid väldigt fint.

4. Du får resa tillbaka i tiden till vilket årtal du vill och spendera en dag där. Vilket år reser du till? (gärna en plats där du spenderar dagen också).
Jag hade nog backat tiden ungefär 100 år och så hade jag nog velat hänga i London under den rådande rösträttsrörelsen. Jag hade gått i demonstrationståg och samlat aktivistpepp nog att stå ut med genushatarna här hemma att tag till och så hade jag kramat alla kämpande systrar och sagt att det kommer att gå framåt, men att dom aldrig ska sluta vilja ha mer.


5. En superb trerätters middag står på bordet. Alla rätter är dina favoriter. Vad serveras?
Åh, det finns ju så himla mycket gott. Och vem en äter med är väl halva grejen? Till förätt vill jag äta en liten bit smörgåstårta, det gör jag i Jennifers lilla kollektiv i London. Alla är samlade och vi dricker en massa öl till. Varmrätten serveras på random veggierestaurang. Jag beställer in en extra tallrik tzayspett och äter tills det inte går längre. Frida sitter med, det är hon som rekomenderar vinet. Efterätten har HD bakat och den serveras på morgonen i parken utanför. Han har såklart dukat upp med linneduk och silverbestick.

6. Brev skriva för hand, på dator eller på skrivmaskin?
På dator, galet nog. Det är väldigt fint och mysigt med handskrivna brev, men det händer ju väldigt sällan att en får ett, eller skriver ett för den delen. Därför gillar jag att få mail. Spontanmail från någon en saknar, det kan värma vilken frusen dag som helst.

7. Kjol, klänning eller byxor?
Jag tror kjol faktiskt. Har varit mer för klänningar innan men nu använder jag min bruna kjol nästan varje gång jag vill vara fin.


8. Du känner dig plötsligt som en friluftmänniska och vill bege dig ut i vildmarken i några dagar för att ta dig fram längs en vacker led. Går du, cyklar du eller rider du?
Jag rider absolut. Troligen kommer jag få en helt sanslös träningsvärk för att det var så längesedan jag red med någon ordning. Men gud, vad jag saknar det.


9. Du får umgås med vem du vill i hela världen för en dag. Vem umgås du med och vad gör ni?
Matthew Gray Gubler. Det är tråkigt att han inte vet om det men jag är helt säker på att vi hade kunnat bli bästisar. Vi hade sprungit runt i New York, han hade visat mig alla sina favoritstället. På kvällen hade vi nog gått på en rolig klubb. Det hade varit en toppendag.

10. Blommigt eller prickgt?
Båda två är ju väldigt fina. Men det börjar ju bli vår, och av erfarenhet vet jag att jag får cravings efter blommiga klänningar såhär års.

11. Vad är det roligaste/bästa du har varit med om iår hittills?
När en månads hopplöshet plötsligt tog slut. Våren kom (nästan), jag åkte till london och väl hemma började jag på ett nytt spännande jobb.

Okej, jag läser knappt elva bloggar men här är de personerna som jag utmanar iaf.
Kajsa, Anna, Jennifer, Angelica, BabyStrange, Helly, Ida, Natasha, Lisa, Sandra och Jennie.

Era frågor är;
1. Vad får dig att somna?
2. Om du fick byta liv med en karaktär i en tv-serie, vilken skulle det vara då?
3. Det ultimata drömresmålet?
4. Du kan ändra allas inställning till något. Vad väljer du och varför? (Du kan till exempel göra så att alla älskar rödkål, eller så att alla sluta kriga.)
5. Vilken maträtt skulle du kunna äta resten av ditt liv?
6. Om du var ett djur, vilket?
7. Din mest ologiska förälskelse? (Behöver såklart inte vara till en människa.)
8. Vilket decenium under 1900-talet hade det snyggaste modet?
9. Ett äventyr att längta till eller en trygghet att komma hem till. Vad är viktigast?
10. Om ditt liv hade ett soundtrack, vilken låt skulle vara den mest spelade?
11. Hur skulle den ultimata baren se ut och vara?

Lycka till!


Cause I´ve waited so long...

...for the sun to come up in my marrow.

Jag tänkte att jag skulle presentera er för mina fyra bästa vänner.


Jennifer är min bästa vän i hela världen. Vi lärde känna varandra när vi gick på gymnasiet och har haft för oss så himla mycket kul sedan dess. Vi har varit på massa festivalen, konserter, resor, fester och utflykter ihop. Och så har vi spenderat nätter igenom med att klaga på mänskligheten, dricka tea och prata om precis allt. Nu mera bor hon i London så vi ses allt för sällan. Men det är omöjligt att föreställa sig ett liv utan henne.


HD gick också i min klass på gymnasiet. Trots att vi har känt varandra i ungefär nio år så är detta en av väldigt få bilder jag har på honom. Han är helt omöjlig att få med på kort. Men en väldigt bra människa ändå. Han och jag är grannar och lever någon form av sambo/särboliv. Vi brukar äta frukost hos honom och middag hos mig. Han passar min hund när jag jobbar och när han hade varit ute och rest köpte jag hem äpplen och mjölk till honom. Helt enkelt en ypperlig relation att ha.


Elias är fantastiskt cool. Han är en sådan människa som inte kan gå utanför dörren utan att bli Street style-fotad eller ombedd att hålla ett öppningstal eller medverka i någon film eller artikel. Han är väldigt lätt att ha att göra med och funkar med nästan alla människor. Dessutom är han himla bra för ens sociala umgänge, han tar alltid med en till schyssta ställen och presenterar en för nya människor. Fast mest tid spenderar vi i min soffa och tittar på serier eller pratar om gulliga djur.


Frida adopterade jag lite när hon var 17 och sedan dess har hon hängt med. Det går inte att ha tråkigt med henne, snarare är väl Fridas problem att folk inte orkar hålla hennes tempo. En fest blir alltid bättre om hon är där och ingen kan få igång ett dansgolv som Frida. Hon är ambitiös som få, flyttar land och rike runt och har alltid tusen jobberbjudande på kö. Ingen förstår hur hon gör det.

Hade jag kunnat...

...hade jag passat på att bli förälskad.


Bilder.

Det känns onekligen lite galet att om en och en halv månad är jag i Brasilien. Nu spenderar jag en massa tid med att läsa reseguider, titta på stadskartor och fundera över vilka stopp jag ska ha på turen. Det känns lite läskigt. Och såklart väldigt spännande.

Är det någon som har tips på vad jag kan hitta på där? Tanken är att spendera mest tid i Rio men också resa runt lite i de södra delarna av landet.

Det verkar faktiskt...

...som om det finns hopp.


Bild från Siesta 2010.

Idag är jag så himla stolt över mig själv. Det är helt galet och det händer verkligen inte särskilt ofta. Men idag är jag kickass. Jag är rädd för nålar. Fobiskt rädd, sjukt rädd. Men för några veckor sedan insåg jag att jag måste komma över det. Så det försöker jag göra nu och det går jättejättebra. I måndags var jag och fick två sprutor eftersom jag skulle vaccineras innan Brasilien, och idag har jag varit och tagit blodprov. Ett sånt som en tar i armvecket. Det har jag aldrig gjort innan. Och det värsta är att det gick bra. Jag är så himla stolt och det är en sjukt bra känsla.

Som hund...

...och katt.


Jag har varit kattvakt i några veckor åt min kompis Sagas katt Aron. I början var han väldigt skeptiskt till mig, och ännu mer till min hund Ella.


Men efterhand har dom funnit varandra. Nu sover dom sked mest hela tiden och det kommer kännas himla tomt när Aron flyttar hem igen i veckan.

Istället för...

...Berlin.

Tre instagrammoments från senaste vecka. Thule och Seb på ett café i Malmö, fantastiska människor som jag träffar på tok för sällan. Moa och Mimi, mina Londonkompisar som är och springer runt i Skåne just nu. Och så det typiska vårregnet, som faktiskt gör att jag känner mig lite hoppfull.

Tonight...

...we are young.

Blev så inspirerad när jag läste
Johannas inlägg att jag kände mig manad att göra ett eget.
Så här är 50 saker jag jävligt gärna vill göra någon gång, helt enkelt.

1. Besöka alla världsdelar.
2. Bli av med min nålfobi.
3. Jobba på ett behandlingshem som kombinerar behandling med hästar och ridning.
4. Ligga med en snygg dreadskille.
5. Åka på roadtrip i USA.

6. Äga och rida en Briar-avkomma.
7. Lära mig dricka whiskey.
8. Skaffa ett badkar.
9. Engagera mig partipolitiskt.
10. Måla kroki igen.
11. Helt sluta upp med att vara blyg.
12. Föda upp ett föl.
13. Bo i Stockholm.

14. Ge mig ut och resa själv.
15. Plugga vidare till något vettigt.
16. Få en typisk heteroman att fatta grejen med queerfeminism.
17. Tycka att jag är snygg.
18. Starta ett kollektiv.
19. Besöka Harry Potter-världen i Orlando.
20. Se samtliga filmer som Almodovar har gjort.
21. Åka längs tanssibiriska järnvägen.
22. Äga en elbil.
23. Arbeta som volontär, helst med saker som rör HIV och sexuell hälsa.
24. Klappa en wombat.
25. Lära mig lite spanska.
26. Hångla med någon som jag är galet förälskad i.
27. Bestämma ett mål och lifta dit.

28. Inreda ett rum med bara flamingomotiv, ljusslingor och discokulor. Och soffor.
29. Lära mig photoshop.
30. Våga tatuera mig.
31. Gå på en konsert som får allt annat jag sett att blekna.
32. Bo så att jag kan odla mina egna grönsaker.
33. Känna att jag gör skillnad.
34. Tågluffa i Europa.
35. Kunna röka vattenpipa utan att hosta.
36. Gå på en riktigt ambitiös maskerad.
37. Hitta den ultimata baren.

38. Bada i en varm källa.
39. Åka på festival med minimal packning.
40. Gå på Munch-museet i Oslo.
41. Planera och genomföra en riktigt bra fest.
42. Permanenta mitt hår utan att förstöra det.
43. Gå på ett block party.
44. Spela in en skiva med Kristianstads femnistiska kör.
45. Testa Ben&Jerrys alla smaker.
46. Se alla de fantastiska städer jag drömmer om.

47. Bli slampigare.
48. Åka båt, långt.
49. Lära mig gå i högklackat.
50. Flytta till Mumindalen.


Mn teknik för ändamålet...

...var sådär.Jag ska jobba hela påsk. Men jag har haft ett par lediga dagar nu mitt i veckan. Hann med en väldigt trevlig utekväll (för att vara i Kristianstad) och besök i bästa tygaffären. Jag önskar att jag var pyssligare än jag är. Ska ta tag i det någon gång.

Och att dina ord i natten...

...är det enda som når in.Det finns inte ord nog.

I love...

...London.

London var så himla bra. Här är en liten samling av vad jag hade för mig om dagarna.Promenerade runt på storstadsgator.
Tittade på fina hus och gillade vädret.


Trånade efter docs och åt buffé i Camden.
Hade picknick på Hampstead Heath.Och på Trafalgar square.


Sprang runt i massvis av affärer i gott sällskap.Och gick på musikal, såklart. Tradition nästan. Chicago var det denna gången.