And they're...

...young and alive.

Jag och kära HD åkte till Hässleholm för parmiddag och film med Kajsa och Pälle. Vänner, soppa, hembakat bröd, rödvin och Johnny Depp. Allt som behövs för en trevlig kväll med andra ord.

Jag ramlar...

...dåliga gatan fram.Mobilen är glömd hos Frida, kameran lämnad hos Ida. Inte mycket till bilduppdatering med andra ord. I helgen har jag druckit öl, åkt på inflyttningsfest i Lund, lagat våfflor med vänner, stått och stampat i Malmö på Slagthusets dansgolv, åkt på roadtrip till ett regnigt Göteborg och köpt en ny kofta.

Nu är det åter vardag, men jag har nog stillat rastlösheten i några dagar. Och nu är det bara en månad kvar tills jag får åka till london och hälsa på.

Alla kartor och städer...

...vatten och platser.
Palma, London, Berlin, Stockholm, San Francisco, New York.

Jag längtar efter något som inte är Kristianstad.

I'm a...

...bird now.
Now I've said too much.

Having an argument with myself...

...down Queensbury Street.Söndagar är helt okej dagar. Speciellt när man har en ledig måndag att se fram emot.

Peach and pear...

...and I love your hair.

Min bästa vän
är Jennifer, hon lever det glada livet i London och jag saknar henne ungefär varenda sekund.


När jag borstar tänderna känner jag alltid lite ångest över hur mycket pengar jag lagt på tandläkaren detta året.

När jag lagar mat säger mina vänner att jag är arg, men det är inte sant. Faktum är att jag tycker mycket om att laga mat, jag har bara lite kontrollbehov.

Jag är rädd för att bli ensam kvar. Eller snarare att bli övergiven. Och så är jag ju rädd för tugummi, folk i masker och nålar och annat sånt.

Den värsta känslan är den där tomhetskänslan som kryper upp på en om nätterna, men som faktiskt kommer allt mer sällan.

Den bästa känslan är det lätt maniska tillståndet när man har hittat kicken. när man inte behöver äta, inte sova, inte något annat än den där glädjen.


Jag är bäst på att lära mig sådant som jag vill, min handledare på praktiken sa igår att jag var den bästa elev hon haft på 30 år.

Jag är sämst på att hantera motgångar, det resulterar oftast i någon form av flykt.

Jag lyssnar på medelålders män med en skeptisk syn på livet, eller på glad elektropop.

Jag pratar för mycket i vissa situationer, i andra inte alls.

Jag tycker om människor med engagemang och att läsa Harry Potter i badkaret.

Kärlek är fint i teorin, jag är mer skeptisk till det i praktiken.

I somras förälskade jag mig i New York.


Sist jag grät minns jag inte riktigt. Troligen handlade det om trötthet, tomhet och verklighet.

När jag vill tänka promenerar jag gärna i skogen.

När jag bakar gör jag det nog ganska bra, även om det nästan aldrig händer. Vanligtvis blir det något med ett tjockt lager frosting på.

Just nu tänker jag på hur dum jag var som inte fällde ihop datorn, nu har katten roat sig med att slita bort tangenterna. I:et fungerar fortfarande dåligt.

Idag har jag druckit kaffe och ätit frukost tillsammans med HD.


Ikväll ska jag jobba och somna tidigt.

Imorgon kommer jag ha en ledg eftermiddag. Jag tänker träna, träffa Frida och troligen spendera kvällen med film och popcorn.

Min mobiltelefon är en iphone som jag tycker barnsligt bra om.

När jag vaknar på morgonen har jag alltd tid att snooza i minst en halvtimme. Sen brukar jag äta knäckebröd med senap och västerbottenost.

Om jag var ett djur skulle jag vara en gräsand, utan tvekan. Fast kanske en and som ibland önskade att hon var en flamingo.


(och listan är stulen från
Melwa)


We move like...

...cagey tigers.
Det här är min systers lilla katt Miriam. Hon är rysligt söt, smått hysterisk och relativt arg hela tiden. Dessutom har hon flyttat in hos mig i några dagar då min mamma och syster besöker Prag.

Jag älskar dig...

...ditt helvete.Jag missbrukar instagram. Senaste veckan här; Vattenpipa med HD, Saga och Ida, Möllan i solljus, väntar på Frida på en trottoarkant och brodyr som man kan hitta om man har praktik.

Ingen ordning...

...i vårt vimmel.
I lördags åkte jag till Malmö. Där mötte jag en ny vän som promenerade barfota på gatorna och tog mig till havet. Senare åt jag pannkakor och drack bubbligt vin med Elias, mötte upp Mats med vänner på en bar med stora och små ölglas och dansade till electro på Inkonst.

Men jag ser att du ler...

...och jag tror att du tvivlar.Dagen i instagram. Vänta på bussen efter tandläkaren, glada krokusar som tror att det är vår igen och en hund som powernapar i sängen.


The best things in life...

...are free.
Det här är världens bästa kompis. Och hon bor numera i London. Jag saknar såklart henne hela tiden men framförallt är jag himla stolt, hysteriskt avundsjuk och jävligt peppad på att hälsa på henne.

Lycka till med allt, snäckan. <3