Hej då 2010...

...vi hörs säkert igen.

2010 lämnade våra liv för snart en vecka sedan. Jag är inte jättesugen på att skriva en lång utläggning om året som gått. Men årskrönika har blivit en liten tradition och jag som är ganska nostalgiskt lagd har lite svårt att låta bli.

Året började med en glad vistelse på Gotland där vi dansade och tittade på en fin fyr. Väl hemma bestämde jag mig för att ta upp den där lärarutbildningen, började läsa religion och älskade det. Sen sa högskolan att jag inte fick lov att gå kvar och januari försvann i ångest. Jag började skissa på en ny framtid istället.

I februari tog jag och min kära syster oss till Göteborg där vi tittade på hästar och åt hotellfrukost. Våren flöt vidare i förvirring och utöver mindre dekorationer i lägenheten, en fin påskmiddag och ett kort besök i Stockholm minns jag knappt vad jag gjorde.

Sommaren var betydligt gladare. Vi bodde hos Kajsa och Pälle under Siesta, drack gott och dansade till trevliga band. I juni åkte hela familjen till Mallorca där solen sken och det fanns palmer överallt. Jag fotograferade arkitektur i Palma och mamma hade så trevligt att hon bestämde sig för att ta en resa nästa år också. I juli spontanåkte jag och Jennifer till London och jag har längtat tillbaka dit varje dag sedan vi kom hem.

Hösten inleddes med ett katastrofalt valresultat. Och trots att vi hade en jättefin valvaka och en fantastisk demostration kunde inte det väga upp sorgen efter valet. Under hösten hoppade jag dessutom på en utbildning som jag fann mig själv att trivas ganska bra med. Jag åkte på Colour of Love-helg och fick plåster på såren efter den ganska misslyckade kampanjen på Malmöfestivalen.

Snön föll i slutet av november och har legat sedan dess. December stressades igenom i en blandning av framskjutna skoluppgifter och jobb och avslutades med en fin semester i Berlin. Och jag insåg igen hur bra det är att komma bort ibland.


There is a...

...new year in town.


Berlin var himla fint. Lite kallt och lite rörigt möjligt men fint. Vi spelade Help av Beatles om och om igen, dansade in ett nytt år, åt god pizza, sov halva dagarna, drack hysteriskt billig vodka och spanade runt på saker som turister ska kika på.

Och det är skönt att vara hemma i Skåne igen. Även om ett par äventyr redan har hunnit rota sig i mitt bakhuvud.