Jag tror att vi kan...

...skiljas som vänner.

När 2011 började stod jag, Jennifer och HD på ett dansgolv i Berlin. Det känns som om det var igår, eller hur länge som helst sen. Jag vet inte riktigt. 2011 har nog varit ett bra år.
Vår.
Jag var mitt uppe i utbildnngen och kombinerade helttidsjobb med helttidsstudier, tjänade pengar och peppade på att få göra av med dom. Åkte till Göteborg och tittade på hästar med syster och badade i en isvak i utkanten av Stockholm. Snön försvann, solen kom och jag längtade bort.

Sommar.
Elias hade bestämt sg för att spendera sommaren i San Francisco och jag åke dit tillsammans med honom. Jag lärde mg dricka öl, åt Ben&Jerry och blev totalt förälskad i staden. Efter drygt en vecka lämnade jag Elias och åkte till New York. Där var det jättevarmt och underbart. När jag kom hem kände jag den sjukast rastlösheten jag upplevt och resten av året har gått ut på att stilla den. Väl i Sverige varvades jobb med småutflykter till Båstad, Stockholm, Wanås, Göteborg, Bäckaskog och Åbarp bland annat. Jag skulle även ha åkt till Arvika men festivalen ställde in.

Höst.
Jennifer flyttade till london och jag saknar henne hela tiden. Elias kom in på en skola i Malmö och flyttade dit.Hans sällskap är bra för mig. Jag hade praktik i psykiatrin och det gick väldigt bra. Så fort praktiken var slut slog jag mig ner på ett plan och hälsade på Jennifer. Vi drack öl, klädde ut oss och gick på musikal.

Vinter.
Jag besökte Stockholm ytterligare en gång. Mamma fyllde 60 och vi firade på Lanzarote. I januari ska jag jobba i Åre för Colour of Love och planeringen är i full gång. Det har ännu inte fallit någon snö men jag gillar det mildra vädret.


När den kalla, svenska vintern...

...är precis utanför.

Det är kallt och ruskigt utomhus. Dessutom har alla mina vänner åkt iväg på ett eller annat håll. Så i dagar har jag passat katter och knarkar tv-serier. Community är kul och väldigt lättsmält. En del avsnitt är helt fantastiska.Och så har ni väl inte missat American Horror Story som började sändas i höstas? Helt sjukt bra och absurd serie som ibland får nackhåren att resa sig lite. Jag har sparat de två senaste avsnitten till en en riktigt mörk och kuslig natt.


Bland vulkaner...

...och skandinavier.

I dagarna fyllde min mamma 60 år, därför åkte hela familjen till Lanzarote. Sverige känns ganska kallt att vara tillbaka i nu. Här är lite bilder från resan.


Hotellet vi bodde på.En vecka innan jul var allt väldigt pyntat. Såklart spelades det julmusik överallt och palmerna fick agera julgranar.


Men när en inte såg det var det lätt att glömma att det var vinter hemma. Som på standen till exempel. Här är kära syster.


Lanzarote är backigt som tusan och fullt av fantastiska vyer.
Landskapen består mest av öken och lavasten. Väldigt fint.En kunde passa på att rida kamel.
Och besöka små fiskebyar med lika många båtar i hamnen som prydnadssaker i affärerna.Eller titta på tusen sorters kaktusar, en del såg ut som hattifnattar.


Ätit en massa god mat, grönsakspaella till exempel.


Varje kväll hamnade jag och syster på samma bar - Malibu. Hit kom nästan inga folk, men en kunde dricka och röka vattenpipa en hel kväll för 4 euro.Dessutom fanns där världens gulligaste crew som gärna slog sig ner med en, drack drinkar och pratade om sitt kärleksliv. Här är en av dem, Hassan, han var dj på stället.Och idag är det julafton, jag är tillbaka i Sverige och precis lika blek som när jag åkte. Men det var väldigt skönt att komma iväg lite.


The world...

...is full of magic.

Helgen har jag spenderat i kära Stockholm. Jag har haft det jättefint men varit sjukt dålig på att plocka fram kameran. Måste bli bättre på det.


Sveriges nazister hade demonstation i Gamla stan. Åkte dit, såg arg ut och blev lite slagen av en polis.


foto;
Sara Pohl
Sen mötte jag upp Aleks och Linnea och gick på en jättetrevlig och sjukt ambitiös hemmafest. Festen hade tema "Häxkonvent" och folk kom snyggt utklädda, värdarna ordnade workshops och quiz och annat kul. Skrattade så att jag dog stundtals, som här ungefär.

På söndagen åt alla som hade sovit kvar efter festen frukost. Jag inser mer och mer hur gärna jag vill bo med folk. Runt ett lämnade jag och Aleks lägenheten och travade runt i affärer på Södermalm. När vi kände oss klara köpte vi mat och hade möte om vår kommande kampanj i Åre. Kvällen avslutades med biobesök.


Nu är jag hemma igen. Roar mig med att slå in julkappar och småpacka inför resan.

Jag tror du söker efter...

...mer än du ser.

Om en vecka är jag färdig med min utbildning, och det känns väldigt skönt att inte behöva komma dit igen. Om en vecka sitter jag dessutom på ett förhoppningsvis soligt Lanzarote. Därför firar jag dagen med två Londonbilder från mobilen och travar ner i tvättstugan igen. Grannarna festar men jag ska somna tidigt. Imorgon åker jag till Stockholm för peppigt möte, julhandel, häxkonvent och för att slåss med nazister. Nöjd och glad.
Förövrigt hade min kör konsert (-ish) igår och vi sjunger även på Lilla Torg i Kristianstad på tisdag klockan fem. Kom dit!

And I can not compete...

...with you, Jolene.Igår åkte jag till Malmö, promenerade runt på våta gator, förälskade mig i en kofta som jag inte hade råd att köpa, drack tea och gick på vernissage. Det är december och jag borde stänga in mig i lägenheten och plugga i några dagar, men det finns alltid för mycket annat att göra.