Någonstans mellan Serge Gainsbourg, punkdrömmar...

...och the philosopher's stone.Jag drömmer om Paris och om handlös förälskelse. Men ibland är allt som behövs en dum min och en skev mustasch.

I'm at a place...

...called Vertigo.Finns det något bättre sätt att spendera sommaren på? På lördag har min kära syster bokat in en långritt med mig, det ska bli fint som tusan och mina ben kommer värka i dagar sen, men det är det värt.

Låt oss bygga en stor kuk...

...och sedan hoppa som grodor runt den.Har haft ett väldigt fint midsommarfirande på den skånska landsbygden hos
Kajsa med snapsvisor, god mat, en hel del dålig svensk musik, Per Moberg, dans kring stången och allt annat som hör till. Inklusive ett uppfriskande dopp dagen efter.

today's gonna be a...

...good day.
Igår tog jag och mina två kära vänner Jennifer och HD tåget till Malmö. Där traskade vi runt i affärer och spenderade pengar. Jag fick med mig två nya klänningar hem. Vi hittade Thule som var åter i Skåne efter ett helt år i Luleå (vilket är charmigt för då kan man kalla honom Lule-Thule eller Thuleå). Det är förresten han och Jennifer som ser söta ut på bilden. På miss Juniversum hämtade jennifer ut ett paket till mig som innehåll queer-kylskåpspoesi (andra bilden är ett litet urval).  Sist i storstaden sprang vi inom Astrid och aporna som har allt en vegetarian kan tänka sig och mötte Malin på tågstationen som vi kramade hårt. Himla fin dag.

Efter helgen har jag en del nya prylar...

...som ligger nära hjärtat.Fantastiskt Harry Potter-Cluedo som Jennifer gav mig, en stilig stor skål från Cervera, helt underbar parfym som jag fick av HD, Roberth och Jennifer samt fina blommor som Moa kom med.

Världens sötaste...

...massförstörelsevapen.Saker som är fint att komma hem till. Ella <3

Vi sparar det offeciella firandet...

...till imorgon (Stockholm, ett antal kungliga gäster).


bild,
jennifer.

Idag fyller jag år, närmare bestämt 23. Inte jättespännande men helt okej. Jag är åter i Skåne, käkar pizza med bästisar och funderar över morgondagens festligheter.

När tre människor kallat dig åsna...

...sätt på dig ett betsel.

-spansk ordspråk.Sedan sist har jag shoppat sjalar på marknaden, travat runt i trånga gränder, tittat på katedralen och besökt världens schysstaste bokhandel i Palma, firat pappas födelsedag, promenerat en halvmil barfota längs stranden, spelat minst hundra omgångar plump och druckit en hel del gott vin. Men det känns helt okej att vara tillbaka i Sverige imorgon.

a room with...

...a view.


Ungefär såhär har jag det i dagarna. Jag solar och badar, dricker vin, läser, sover oroväckande mycket, ler åt charterandan (ABBA spelas flitigt överallt), käkar gott och saknar bästisar och hundis där hemma. Men här är fint, var inte oroliga för mig.

Did you know that dolphins...

...are just gay sharks?


bild.

Nu ska jag bege mig ner mot Malmö och sedan vidare till Mallorca för att fira min pappas sextioårsdag med familjen. Har jag möjlighet så bloggar jag där nere, annars så utlovar jag tusen bilder när jag kommer hem. Kram!

Saker man tvingas göra...

...ungefär en gång om året.Så, hej och hå. Om lite drygt en vecka tänkte jag fylla år och Jennifer tjatar på mig om att önska mig något. Så här är lite prylar som hade suttit himla fint att komma hem till ibland. Stickade koftor, en flamingo som chillar i lägenheten, parfym från Marc Jacobs som gör att man lyktar gott i sommar, stiliga kylskåpsmagneter, filmer av Almodovar (särskilt Vad har gjort för att förtjäna detta? och Allt om min mamma), blommiga klänningar att fylla garderoben med, ett par låga converse eller en härlig konsert att dansa på. Annat som alltid går hem fina sjalar, allt blommigt i hela världen, skålar i färgat glas, goda karameller, kramar, inbundna berättelser och sommaräventyr.


Working class hero...

...som saknar sina vänner.


Här är mina bästisar HD och Jennifer.

När jag roar mig med att jobba alla dagar är det bra att min lägenhet kommer till användning. Som inatt till exempel när jag vaknade av att det stod en främmande man och tittade mig. Vid närmare anblick var han inte så främmande utan bara HD, han sa att det festades högt i hans trappa och att han tänkte sova hos mig, "vad trevligt" sa jag, vände mig om och somnade igen. Nu ikväll sitter jag i Bromölla då Jennifer ringde mig och sa "jag stal en flaska JP av dig, du får igen den". Möjligen lite fåniga saker att bli glad över, men jag gillar det.

A balanced diet is a piece of cake...

...in each hand.Efter dagar av festival och jobb är det bästa som finns helt klart att komma hem till sin husbög som bjuder på kaffe och gräddtårta. Han är bra, den där. Kanske kan har tänka sig att gifta sig med mig.

Nu är jag ledig ett par dagar, Jennifer vill se mumintroll och jag kan helt klart behöva vila upp mig lite. Lugnt och ro.