vem har du...

...blandat ihop mig med?
emil jensen är alltid charmig att se, jag och jennifer slog oss ner långt fram och log igenom hela föreställningen. sen vandrade vi hem igenom regnet, sånt är fint. onsdagkvällen spenderades hos kära hd, med vin, vett, etikett, och två sorters kakor. en trevligt låtsashelg innan jag åker upp till stockholm över den riktiga. men nu måste jag rusa till jobbet.
emil, som alltid sätter ord på allt.

vad brukar du se...

...när du tittar ut genom ditt köksfönster?
det här såg jag iaf, min käre far, han plockar fläder... tyvärr har trädet börjat växa ifrån honom. notera också att den korta stegen står ratad en meter bort. nåväl, jag kan erkänna att jag var smått nervös, men så får det väl vara.

kom igen grabbar...

...det är dags nu.

7:e juni närmar sig, och alla med åldern inne måste gå och rösta. vi vill inte skicka våra kära sverige demokrater till EU, väl? tyvärr vinner dom farligt mycket mark. så, kom igen och gör något åt saken. min favoritkvinna ställer upp, mer eller utan påskkärringskostym."släck" sa jennifer...

...och sen konstaterade vi att det var ljust ute.

glad fest hos henrik igår. dans, barnbord och tårta. alla glada. än så länge har jag dock inte tagit mig upp. sitter och skriver uppsats och trånar efter pizza, alternativt butterkaka.

now in the morning...

...i sleep alone.

tre fina dagar i båstad, en liten stad som jag blir mer och mer förtjust i. kanske är det för att våren gör allt vackrare. men nu är jag relativt slutkörd, jag ska sova och sedan sammanställa resultat imorgon. woho. jag hittade en vardagshjälte i båstad med, en kille som jag hade äran att träffa redan förra året och som jag nu råkade möta igen. sånt är väldigt kul, att inse hur liten världen är. fast ibland är det kanske mest skrämmande. men nog om det, sömns känns relevant. imorgon är en ny dag, jag ska se till att vara vaken då.

tills dess kan man alltid lyssna på bra musik.

anna i...

...bokstäver.


A som i alteregon.
min personlighet är uppdelad i anton, anna och ewa-britt. i mitt nästa liv blir jag en anka. inte svårare än så.
B som i bakfyllepizza.
inget går upp mot en vegetale till frukost en söndag.
C som i c4.
mitt älskade gymnasie där jag hittade mig själv, lärde mig massor och träffade helt fantastiska människor. jennifer, jag, anna, jonas och hans på bilden.
D som i "det är sånt som bara händer dig, Anna."
ett uttryck grundat av elias som beskriver mitt liv och de små missöden jag råkar ut för. jag kastade min dator i golvet och skyllde på hunden och fick inga pengar från försäkringsbolaget, jag krockade med en parkerad bil, jag åkte på kongress och bröt foten, jag tappade ett 50-tal glasflaskor i trapphuset och en massa annat. denna bilden är från när jag slog in en ruta på min bil för att ella hade låst in sig själv och nycklarna. det är sånt som bara händer mig.
E som i ella.
min älskade terrier som är en rabiat råtta och fantastisk.
F som i faghagskap.
bögar liksom. bästa relationen är alltid mellan en faghag och hennes bög. elias, hd, jag, viktor och stoffe på bilden.
G som i glädje.
alla underbara människor som jag har äran att känna, dansa med och åka ut på äventyr med. jennifer, henrik, malin och tove på bilden.
H som i hultsfredsfestivalen
lite av mitt andra hem, min favoritfestival absolut, vackert, härliga människor och schysst musik. varje år.
I som i inlagd gurka.
det får symbolisera min och fridas lätta besatthet för mat och liknande. varje gång vi pratar i telefon brukar vi klocka hur många sekunder det tar innan vi nämner inlagd gurka.
J som i jennifer.
min bästa vän, alltid. alla kvällar i hennes soffa, alla utflykter, fester och skratt som jag får dela med henne är bäst.
K som i kramar.
beröring är en läkande kraft, det har jag förspråkat i många år. kramar är bäst, och alla mår bra av en kram när allting är kaos. roberth och sebbe på bilden.
L som i lust.
främst i teorin kanske. sex är bland det roligaste som finns. just nu går jag en utbvildning fär att bli samordnare för säkrare sex-projekt.
M som i mumindalen.
småtrollen och deras vänner blev en symbol för min gamla lägenhet som hette just mumindalen. en underbar tid och massa bra människor som spenderade dagarna där med film, te, musik, garn, djur, dans och filtar.
N som i nina flowers.
dragqueens är lite av det snyggaste som finns. jag önskar att jag med kunde sminka mig så och gå snyggt i ett par skyhöga lackpumps.
O som i oljefärg.
långa penseldrag, varma färger och munchiska motiv. som på den gamla goda tiden.
P som i pedagogik.
lite halvtöntigt möjligen. men jag känner ändå att det är något speciellt med pedagogik, att stå inför en klass och få riktigt bra respons ger en egokick som man inte upplever på många andra ställen.
Q som i queerperspektiv.
rfsl ungdom, aktivism, engagemang och nya perspektiv på gamla normer.
R som i ridning.
i grund och botten är jag fortfarande hästflicka. jag har inte suttit på en häst på flera månader, men jag älskar hästar fortfarnde.
S som i soffor.
alternativa sovplatser i allmänhet kanske, men soffor är de bästa. jag tror att jag sover ungefär sex nätter i veckan i soffor. även om jag sover hemma brukar jag sova i min soffa. jennifer, hd och tobbe på bilden.
T som i trallpunk.
det var någonstans där det började för några år sedan. dlk och imperiets dansanta låtar. sen har jag blivit lite mer vemodig på äldre dagra. men det är klart att man fortfarnade blir glad när thåström bjuder upp till vals till personliga persson.
U som i "ung och rask i benen"
ett uttryck som jag har använt flitigt de senaste åren. lite glatt och halvironiskt. henke på bilden.
V som i "voldemort speaking"
potter puppet pals är fantastiska, jag pratar i telefon ett par timmar om dagen, nästan. och det bästa sättet att svara när någon ringer är självklart "voldemort speaking".
W som i white lies.
årets musikupptäckt från min sida, och i sommar får jag se dem på hultsfred. fantastiskt band.
Y som i ylle.
sjalar, filtar, garn. ylle är bra material som kanske sticks lite men bara sådär mysigt. sjalar är dessutom ett basplagg enligt mig.
Z som i zenmästare.
på gymnasiet råkade jag säga "jag målar för att få en anledning att dricka tea", det citatet skrev min lärare ut och satt upp på väggen under signaturen annonym zenmästare (anonym med två n för att jag heter anna). och jag gillar tea och tänkte bli teamästare ett tag.
Å som i åka i allmänhet.
jag känner ibland att jag spenderar mer tid på tåg än hemma. oftast reser jag upp till stockholm för något rfsl ungdomrelaterat, men ibland på andra håll med. tåg och bussar är trevligt. bilden är från karlstad 2007.
Ä som i äldreomsorg.
mitt tidsfördriv i fyra år nu. jag säger hela tiden att jag inte jobbar där egentligen. men jag kan inte hjälpa att jag gillar det lite. bilden är på mitt jobb för ett par vintrar sedan och dessutom bevis på att det snöar i skåne.
Ö som i önskningar.
en stilig dreadskille i grön kofta och kontrabas. eller hogwarts på riktigt. bara att välja.


put on a smile...

...and get dressed.
jag chillar just nu på en stor balkong, i en väldigt skön solstol med is-tea och havsutsikt. det känns okej. igår kallade en polis mig för roberths flickvän, och man ska ju göra som polisen säger. vi fick guldstjärnor av polisen med, för att vi hjälpte en dam i ett dike. sånt som händer här.

det är varmt och skönt ute. men jag kryper nog ner i soffan ändå och ser på joey.

manges pappa har en katt...

...som heter ziggy.

en trevligt, smått absurd och glad kväll som slutade med att jag placerade en krukväxt på konstverket 'vägvisarna' utanför c4. det är så det ska vara liksom. efter mumintroll och pizza sitter jag nu på ett tåg till båstad. jag har hunnit bli trakaserad av två killar med en pikant doft av vodka och ett ordföråd som till största del innefattade hora och sug kuk. annars är det mesta bra, även om jag önskar att min studiemoral var något högre.

dessutom har jennifer tvingat mig att göra ett alfabet här i bloggen, så det kommer i dagarna.

mitt liv som...

...medelålders.
jag har under våren spenderat några eftermiddagar med mina vårdarbetarkollegor. det är väldigt mysigt och skitkul. kaffe och pärlor. här är lita av det jag har gjort under våren.


fördelar med dagens ångkulturella...

...samhälle.

att särskrivningar har blivit ett sånt stort problem bland dagens ungdom har knappast att göra med påverkan från det engelska språket. enligt min mening har det en botten i ordbehanlingsprogrammet openoffice, som jag nu tvingas skriva min uppsats i då word spontant slutade fungera på min hubert. populärkultur vill det skriva som populär kultur, genusmevetenhet som genus medvetenhet osv. charmigast var dock när det föreslog ångkulturell eller långkulturell istället för mångkulturell.

jag funderar fortfarande på vad en ångkultur är. det låter finskt, gör det inte?

jag tänker alltid på dig...

...i april.

solen skiner utanför. jag sitter dock inne redo att skriva på min kära uppsats. jag känner att antal inlägg som inte innehåller ordet "uppsats" är ganska lätträknade. annars så överväger jag en dag på siesta, lyssnar på sagor och försöker få ordning på allt det här. det löser sig.
förövrigt är jag rysligt sugen på festival, färgglada drinkar och dans, gärna till alphabeat.

hela bromölla skrattar...

...åt mig. jag kan inte låta bli att gilla humorn i det.stockholm vid vattnet, en vårdag i april.

jag kan dock trösta bromölla med att jag snart flyttar till älskade stockholm. innan dess har jag dock en sommars jobb, en uppsats som ska lämnas in, samordnarjobb på hultsfred och förhoppningsvis en massa dans i parker. så bromölla får lugna sig och finna sig i att jag är där i ett par månader till. men skratta på för all del, det är sommar trots allt.

The youth...

...is starting to change.

 

jag tog mig ner till malmö, mötte thulis och mats och sedan jennifer, henrik och håkan. vi drack vin utanför en kyrka, dansade på debaser och sjöng på malmös gator. alla glada dagar.

jag kan inte hjälpa det...

...men jag älskar det här.det är mycket nu, tycker jag. och jag är inte riktigt i form för allt. jag gillar nog inte det här med ansvar och så. jag tycker bättre om att dansa med vänner och äta trevlig veganmat. verklighet är bittert.

vuxna män...

...gör saker tillsammans.


jag tycker om vänner, helt enkelt.

skamligt, skamligt...

...fy vad skamligt.

första mötet med min nya handledningsgrupp för b-uppsatsen. verkar vara ett trevligt gäng. annars är det mesta ganska bra. hängde med hd, jennifer och elias igår. hd är en bra hemmabög och hade bakat scones och björnbärskaka, vi skrattade åt gymnasieminnen, lärde oss om hur man förebygger homosexuailitet och slogs med en galen katt. allt väl liksom.

nu ska jag spana på förslag inför fredag, leka lite med ella och krypa ihop med en bok i soffan och kanske somna till en timme, jobba ska jag göra inatt och då tänkte jag skriva vidare om populärkultur och könsmönster.

du ska draga...

...som jesus!

skriver b-uppsats 2.0, en liten del av mig tycker att det är kul, en annan del vill bara kräkas, bläddrar runt på facebook och hittade gamla otaggade bilder på mig och magnus. den här snyggingen bor i malmö nu, han är totalt fab och min blivande kollega, den dagen vi tar tag i allt och tar lärarexamen. innan dess ska vi skriva världens bästa och mest queera läromedel för mellanstadiet. det kommer bli kul som tusan. jag älskar dig förresten, och du ska bära mina barn.


cause if you fight love...

...you're always a loser.

det har varit lite väl mycket sista dagarna, första dagen jag är hemma nu. egentligen har det kanske inte varit så mycket, men det känns så. stockholm var fint. elias, jonas och linus tog mig till klubb kattis där vi dansade till relativt dålig musik. vi vinglade hem lite för sent och steg upp lite för tidigt. elias gick till skolan och jag tog mig till uppsala. där sken solen som aldrig förr och folk var glada som tusan, så även jag. en lång dag i fint sällskap, med massa kondomer och hurmycket folk som helst innan jag slog mig ner på tåget hem, somnade till en halvtimme från hässleholm och vaknade i lund, för att sedan ta ett annat tåg till kristianstad och vara hos hd vid tolv, där var valborgsfirandet i full gång. lagom dräggig och oduschad drog jag på mig jennifers klänning och hängde på. några timmar senare gick jennifer, tobbe och jag på kristianstads gator och sjöng snape, snape, severus snape. slutligen somnade jag i jennifers soffa, där blev jag kvar ett par dagar. idag ställde jag in agility och uppsats för att jobba. så nu ska jag ta tag i den där uppsatsen, nästa handledning är på måndag, och jag har en hel del att göra innan dess.


jen och tobbe på valborg, stulen bild från jennifers facebook. fina fina vänner.