tomma blickar och en...

...glittrande vägg.
idag är det tisdag. jag går ganska bra på min brutna fot nu, inga problem och jag är kommer åka till stockholm i helgen igen. nåväl, helgen som gick var väldigt fin som sagt, jag mötte dileva och jag och sebbe var smått hysteriska i ungefär en timmes tid, det var fint. jag började prata med magnus häromdagen och vi konstaterade att vi borde börja göra läromedel tillsammans, och så kommer det nog att bli. ett möte om första dejten-projektet är inplanerat och om man bortser från jag fortfarande har massor att kompletera ifrån lärarutbildningen så börjar jag faktiskt få ordning på det mesta och inte minst engagemang till att faktiskt göra det. besökte mitt kära jobb idag med, på kryckor. dom skrattade åt mig och bad mig komma tillbaka om ett par veckor.

och gud det gör så ont...

...att nåt så nära kan var så långt bort.

kongressen är över. jag är hemma igen, trött, skabbig och med bruten fot. det har varit en speciell helg, helt underbara människor, massa skratt, dans och kloka beslut. sen är det ju tråkigt att dansen resulterade i en natt på akuten. nåväl, jag har stort förtroende för den nya styrelsen, inte minst för
felix som kommer sitta ytterligare ett år som ordförande.

tack för en fin helg, alla. nu ska jag sova.

a place...

...to hide.

sitter på tåget. är framme i stockholm om drygt en timme. det snöar som tusan här i norrland. men det kommer bli fint ändå. the white lies i öronen och glada människor att krama ibland.


jag hör dåligt...

...och jag fattar trögt.

det ringde en greenpeacekille till mig idag. frida skrattade åt mig och sa att han bara ville att jag skulle skänka mer pengar men jag är säker på att det var något speciellt mellan oss. jisses, jag borde döpa om min blogg till "annas patetiska kärleksliv". nåväl, idag bröt jag mot "inget nyproducerat i mars", nya leggings och en ny klänning. men jag slog mig också ner och sydde ihop min gamla, väldigt slitna kofta. jag köpte den på stadiums herravdelning för några år sedan. den är idealkoftan. jag kommer aldrig äga en kofta som är lika bra som den. och jag har ägt många koftor!

imorgon åker jag till stockholm, betalar första hyran till mitt nya hem i bredäng, stockholm och är obsevatör på kongressen (eftersom jag lyckades sabba bort min rösträtt). det kommer bli en kanonfin helg, det är jag säker på. greenpeacekillen berömde mig förrsetsen för att jag var aktiv inom rfsl ungdom. och han hade bott i paris i en period, jag kan redan gifta mig med honom hör jag.

(följ bloggen "annas patetiska kärleksliv" direkt i mobilen)

åh, hype börjar om en kvart, sen måste jag packa.

He jokes and tells me...

...it's a liedetector.

jag tycker det är fint att höra historier om hur folk träffas, folk som blir kära och spenderar livet tillsammans. när man jobbar i äldreomsorgen hör man sånna historier ibland. favoriten är en man som såg sin sitt livs kärlek på tåget när han var på affärsresa långt upp i norrland. han hörde hennes namn och var hon jobbade när hon pratade med ett par bekanta på tåget. när han kom hem skickade han ett brev till henne, adreserat bara med hennes förnamn och sjukhuset där hon jobbade. på sin semester kom hon ner och hälsade på honom, sen spenderade dom hela livet tillsamman. det låter fint, men jag tror inte att det händer. jag pratade med frida ikväll. jag sa att jag vill träffa någon och bli sådär fjolligt förälskad. hon svarade att det aldrig kommer att hända. vad hände med naiv förälskelse? ska man verkligen ha blivit övertygad om att kärlek inte inträffar vid vår ålder?

kanske det.

eller så har jag bara förlikat mig med tanken på att alla killar jag vill kyssa hellre kysser andra killar.let's grow old together...

...and die at the same time.jag borde vara glad. framförallt borde jag ha släppt dig för längesedan. men fortfarande förbittras jag av tanken på dig. sluta besök mig i drömmen, jag behöver sova ifred. jag förstod aldrig vad som hände.

så, idag är en sån dag då jag mest av allt vill ha en kram. jag fryser trots koftor, filtar och raggstrumpr och min kropp är utmattad efter den här natten. jag vill ha fredag. och en ny klänning. och en utbildning som jag inte har sabbat.

lite av en personlig...

...manifestation.

jag blev precis inbjuden till en facebookgrupp som hette "ta tillbaka tastyn" (jag tror att det är en hamburgare på mcdonalds, eller burger king, nåväl). jag skrattade för mig själv, slog näven i bordet och sa högt "man ska inte äta kött", precis som lukas moodysson på guldbaggegalan det året då han vann allt med fucking åmål.


så går en dag från våra liv...

...och kommer aldrig åter.

morgonrutiner; jag kommer hem ungefär tio över sju, wiskey sitter på trappan och ella möter mig i dörren när jag låser upp. jag och ella går ut en runda, sen in, borstar tänderna (bara jag), ger ella mat, hon äter upp medan jag går till kylskåpet och hämtar kattmaten, ger wiskey mat, ella får en bit kattmat för att hon inte stjäl från wiskey, jag går och lägger mig, wiskey äter klart och ella slickar skålen när han är klar, wiskey lägger sig på soffan och ella hoppar upp i sängen bredvid mig.

vi har det bra, vi tre.

min ellson fyller tre år idag. och vi ska på kalas hos jennifer som också har fyllt år när jag är vaken igen. fint.

lets run off and live in a house...

...made of cheese.

jag har dissat hd tre kvällar i rad nu. jag är en fitta. men man måste väl jobba ibland. inatt tänker jag ta med min dator, och min nya drog -vaniljyoghurt (vad är din, frida?) till jobbet, fab. mamma och pappa har åkt iväg på semester nu, till lanzarote. så nu bor jag själv, vilket är skönt. och jag har en bil, det är ännu bättre.

nåväl, det här är ju bara tråkigt.

och ingen sjunger blues...

...som jeffrey lee pierce.
thåström, trettonde mars, olympen i lund. en väldigt fin kväll. mycket nytt material, men även gamla godingar som man kan sjunga med i. till alla vill till himlen blev det total storm. jag svär, alla i publiken kunde texten och sjöng allsång, det är kanske sånna tider nu. och han avslutade med varför är du så tyst?, sönderboulevrad och du ska vara president. det var fint. efteråt satt jag på bull med sebbe, lycke och anna. totalt utmattad förvisso, men glad.

we will always have...

...paris.

fem bra saker just nu;

ett, det är nästan inte värt att tro. men vi har nog en lägenhet i stockholm.
två, jag får gå samordnarutbildningen för color of love-kampanjen.
tre, jag älskar svt's program hype, en halvtimme i veckan ger mig allt jag behöver veta om populärkulturen. nästa vecka kommer antony från antony andr the johnsons.
fyra, min mor har gjort världens godaste kikärtsbiffar som jag tänker äta tills jag dör, typ.
fem, ella är snygg och färdigtrimmad och det är nästan ett halvår tills jag måste ta tag i det nästa gång.


tre...

...favoriter.

jag kan inte påstå att jag läser vidare mycket, det gjorde jag innan men inte nu. men jag har fortfarande favoritböcker, böcker som man har försvunnit in i och tagit till hjälp för att luska ut sin egen komplicerade tillvaro, liksom med låtarna, här är tre favoriter;
                                                       


jonas gardell - ett ufo gör entré.
när jag för något år sedan skulle skriva om ett läsminne när jag läste svenska på högskolan  inleddes min uppsats med som förvirrad tonåring med krossat hjärta slog jag för första gången upp pärmen till jonas gardells nya roman ett ufo gör entré och fick plötsligt ord på allt som rasade inom mig, mitt i all tonårstragik hade jag en statisk trygghet på tvåhundra blad. jag hade förvisso givit mig själv i uppgifta att skriva så pretantiöst och högtravande som möjligt, men jag ljög aldrig. det var precis så. ett ufo gör entré kommer jag alltid minnas som boken som hjälpte mig hitta just mig.
j.k. rowling - harry potter
jag kan inte välja en favorit, så serien får gå som en bok. precis som miljontals andr barn, ungdomar och vuxna har jag fascinerats av världen som j. k rowling har skapat i sina böcker. en värld stor nog att drömma sig bort till i timmar, även dagar. varje önskelista som jag har skrivit sen jag läste första boken har alltid toppats av hogwarts på riktigt. och jag antar att det är betydligt fler som känner så.
hjalmar söderberg - doktor glas
jag är ju tvungen att ha med en vuxenbok på listan. när jag och några vänner för ett par år sedan startade en bokcirkel läste vi bara en bok gemensamt - just doktor glas. det är svårt att inte ta till sig av det fantastiska språket och dom väl utvecklade karaktärerna i boken. man fastnar lätt, testa själv.

tre...

...favoriter.

liksom för de flesta andraär musik viktigt för mig. det är väl så, att få saker atlar så lätt till en som texten till just den där låten eller visst är det väl så att det där stora bandet från usa sjunger om just vår kärlek. musik är lätt att identifiera sig med. och även om det under åren alltid massor av band och artister som man lyssnar på finns det vissa låtar som man alltid kommer tillbaka till. här är tre av mina;

thåström  -  ...ingen neråtsång.

 

en av hans allra vackraste låtar, från plattan det är ni som är dom konstiga, det är jag som är normal. i några korta meningar lyckas han sätta ord på allt, och hittar metaforer för hela världen. under perioden då jag lyssnade som mest på thåström var denna en av de låtar som jag spelade mest, och jag ryser lika mycket varje gång jag hör den.


coldplay - fix youjag hade knappt hört coldplay innan när fix you började spelas på radion. texten talade rakt till mig, chris martins röst är bland det finaste man kan höra, i mitten av låten när tempot höjs tråras mina ögon och det härär  låten som kommer spelas på min begravning.

pink floyd - goodbye blue skydet var på jennifers födelsedag för några år sedan som jag på riktgtigt fastnade för pink floyd. kanske var det för att jag då såg the wall första gången. pink floyd är kända för spektakulära scenshower. filmen och talbumet the wall är också spektakulär men även absurd och lämnar en med en mått obehaglig känsla i kroppen. trots den känslan är låtarna både träffsäkra, tidlösa och bland det bästa som har skrivits. goodbye blue sky är min favorit.

there will be no...

...holding hands tonight.

egentligen hade jag nog velat spy ut allt. allting som jag inte förstår, som gör mig förvirrad, som får mig att må som jag gör. men jag vet inte var jag ska börja, jag vet inte vad jag kan skriva i en blogg och jag vet inte hur människor skulle uppfatta det. men jag hade behövt något nytt, något som gav mig ett lyckorus, jag saknar sånt.

kärlek är för dom...

...som har tur.

det är en bitter dag, så för att muntra upp mig lite gick jag in på youtube och sökte på kärlek för att hitta en fin video eller så. till min förvåning hittade jag en ny låt av thåström - kärlek är för dom. som vanligt älskar jag det, även om den kanske klingar lite väl mycket melodifestival. på fredag ser jag honom i lund, samma dag släpps även det nya albumet. jag längtar, det ska bli rysligt fint.

lyssna vänner,

och snart kommer man ut från affären med en påse werthers orginal...

...utan att ens inse att det är gubbgodis.

jag är anna, 32 igen. 32 är min scary-age, men samtidigt en ålder jag lätt kan relatera mig själv till. någon form av hatkärlek kanske. en tredjedel av min personlighet är just 32 och när jag för många år sedan gjorde ett löjligt vuxenpoängstest på nätet blev jag 32. det är inte svårare än så. ålder är relativt och idag ä jag tio år äldre. jag ska träffa mina medelålders kollegor, dricka kaffe och göra smycken. det ska bli trevligt  men ändå stannar man upp och frågar sig "hur hände detta?"

alla partyn och...

...bakfylledar.

jag köpte min tjusiga kamera hedwig i somras, ändå suger jag på att ta henne med mig. därför är det väldigt bra att ha jennifer som bästa vän. hon brukar dra fram sin stiliga systemkamera och dessutom redigera med så att jag nästan ser vettig ut. även om jag fortfarande oftast ser ut som jag försöker kväva en hamster i min stängda mun på de flesta bilderna. men nåväl, dom här bilderna är tagna på ett par utekvällar de senaste månaden. den första är från detektivbyrånspelningen på markan och den andra är något onyktrare och från i lördags hemma hos jennifer innan vi drog vidare in till city. man får ju börja exponera sig själv lite på internet om man ska kunna träffa sig en trevlig karl. jag ska bli bättre på att fotogrefera nu. hoppas att jennifer inte slår mig för att jag stal hennes bilder.

nu ska jag packa ner hubert och slänga mig själv i duschen, få på mig lite kläder och sminka upp mig. broder hämtar mig om någon timme och sen dyker jag upp i kristianstad glad och pigg på att bära soffor.

my name is geraldine...

...i'm your social worker.

ett; ja, jag stödjer palestina och ja, jag tycker också att israel handlar fel som bombar i gaza. men borde vi då inte uppskatta en israelier som använder tennis som redskap istället för vapen. tänk om alla israeler (eller alla andra med för den delen) hade löst sina konflikter med en soft tennismatch en lördags eftermiddag. då hade vi haft en fin, fredlig och hälsosam värld. när bush och saddam drar på sig varsin pikétröja och haffar sitt racket, då är jag ganska nöjd. låt den stackars tennisspelaren få spela sin match i malmö och lägg fokus på mindre fredliga människor på olika håll i världen.

två; jag är skeptisk till att det är nätporrens fel att erotikmuséet i köpenhamn har fått stänga på grund av för lite intänkter. sex skulle visst ha blivit mer tilgängligt nu. jag tror få människor tänker "idag tänkte jag egentligen se den där utsällningen med erotisk konst från antiken, men istället besöker jag shavedpussy.com (om det nu finns en sån sida), det är ju nästan samma sak ".  men det finns mycket annat man kan skylla på nätporren för.

tre; så ska det låta är igång för tiotusende säsongen, jag älskar verkligen svt och egentligen är det nog ett charmig program, men det börjar bli dags för något nytt. jag vill se alexander bard och carola  i ett lag och promoe och thåström i det andra. det hade varit ett fint program.


tvåhundra...

...milstolpar.

när jag igår satt med roberth på fenix och planerade ett nytt projekt i kristianstad ringde dom från jobbet. så jag jobbade inatt, på en annan avdelning än de två som jag har varit på förr. det är kul, jag hoppas att dom tyckte om mig, dom sa det i alla fall. man känner sig dock rysligt förvirrad när man på ett par timmar ska lära sig all viktig information om 40 boende. man bli lätt stående i den där smått apatiska ställnigen med en förvirrad blick och med händerna lite tveksamt framför sig och mumlar "ska jag göra något?". men det löste sig.

lagom vråltrött var jag när jag tog mig hem imorse, somnade och sov bort alla eftermiddagens planer. kvar på listan stod bara att städa undan, tvätta och göra mig klar att hämta lotta vid halv sex, ändå sitter jag här nu, fortfarnde på ett stökigt rum i kläderna jag sov i. jag skulle inte kalla mig aktiv.

men jag är glad. det har varit en bra helg och vecka som har passerat, och den kommande helgen ska jag agera lite flytthjälp och troligen dela en flaska vin med jennifer i hennes nya lägenhet.

man får inte spruta champagne längre...

...det är en ny lag.

-det är för att det är lågkunjuktur.

sitter med hubert i knät i roberths soffa. han mumlade något om mat nyss. kanske skulle resa sig upp. gårdagen var fin, fika med malin och sebbe i lund, och en salsakurs utan resultat med roberth väl framme i båstad. jag kommer aldrig någonsin få taktkänsla. mötet idag var bra. jag börjar bli ganska inne i det här projektet och är helt okej med att ta en lite större roll än vad jag först hade tänkt. sånt är kul. efter mötet ställde vi in alla planer för dagen och tog den där turen till danmark som vi har planerat sen i maj förra året. förvisso åkte vi till helsingör istället för köpenhamn, men det var väldigt fint. båten över och en extratur med samma båt på vägen hem. helsingborg efter det och så blir jag kvar här en natt till, det är bra.

nåväl, jag får väl hjälpa honom i det pyttelilla köket. allt är väl.

don't talk about moving in...

...infront of the penis.

jag sitter på tåget ner till lund, för att senare idag ta mig vidare till båstad. jag har fått frågan från tre håll nu om jag har pojkvän där, det verkade visst vara den mest logiska anledningen att åka dit minst en gång i veckan. jag tycker nog att möten är mer logiskt om man nu har ens lite koll på mig. annars får jag be roberth om att agera pojkvän. jag har förresten tokförälskat mig i låten love is my drug av john ME. mitt liv är så spännande.


kanske är det den desperata jakten på tvåsamhet i sex and the city...

...eller så är jag lite hormonell förtillfället.

men det hade varit fint att krama någon, på riktigt. och kanske kyssas. sådär så att det faktiskt känns. jag känner mig lite medelålders när jag erkänner att det var några år sedan sist. men nu ska jag sova.

hoppet övergav mig för flera år sedan...

...nu lever jag på ren illvilja.

istället för nostalgifest i sibirien begav vi oss vidare. det började kännas meningslöst när frida ställde in och inte skulle dyka upp på festen "en kväll för frida". efter en kort tremannaförförfest med jennifer och hd tog vi bussen till stan och hamnade i en lägenhet på söder med donnie darko-soundtracket, en fjärdedel av vår gymnasieklass och en trevlig tjej från ryssland. kvällen avslutades i samma lägenhet med ett par stopp på olika barer. det är fint sånt här. det är bara synd att det finns så få trevliga dreadskillar.