ett helt bedårande...

...litet knytt.

i eftermiddag har jag hälsat på emelies och fridas hingstföl vid namn xanté. han föddes igår och är helt bedårande. det är intressant att man kan spendera en timme med att säga "åh", "naw", "men titta på honom", "ååh, titta nu reser han sig" osv utan att det känns ens lite töntigt. men så är det. visst är han fin?

Every tree and sea...

...is god.

  • om en vecka sitter jag på tåget till hultsfred med finaste jennifer och finaste henrik.
  • "silverbricka och linneduks-hd" är bra på picknick och idag ska vi second handshoppa.
  • solen är totalt fantastisk.
  • i bromölla är umgänge med bögar mer chockerande än umgänge med spöken.

det är en ny vecka. igår kom jag på att att gå insulinutbildningen hade varit en perfekt veckans modiga, det är ju dumt. för jag tackade nej när jag blev erbjuden. å andra sidan hade jag kanske inte fixat det. nåväl. annars så rullar det mesta på. jobb, mys i solen och så vidare. jag är nöjd.

du säger ingenting...

...det säger allt.jag vet att jag brukar säga att jag inte tycker om brudar som sjunger. men just nu kunde ingen ny P3-dänga vara mer träffsäker. jag antar att jag är ganska okej med det. och nu borde jag verkligen sova. imorgon vankas jobb och picknick i tivoliparken. känns bra. sov gott :*

You're the apple...

...of my eye

i grund och botten är jag nog fortfarande hästflicka, även om det var ett halvår sedan jag sist satt på en häst. men så idag tog min kära barndomskompis sabina med mig till ett trevligt stall i åby, där hennes häst mariette går på sommarbete (och bantningsläger) i sommar. i samma stall bor fjordvalacken lukas som jag fick äran att ta en tur på barbacka i skogen i kvällssolen tillsammans med sabina och metti. mysigt som tusan, och fler turen lär det bli. nästa planerade är på söndag.

ingenting är som...

...skånsk landsbygd. jag har spenderat några dagar hos jennifer. i tisdags tog vi bussen till ett hus i degeberga där ett gäng vänner bor. jag fotade lite och delar självklart med mig. annars så har jag både blivit dumpad och skiljd på mindre än en vecka, inte illa.tio år till min...

...scaryage.

jag fyllde 22 förra veckan. det firades med tårta i bromölla och vänner i tivoliparken. dagen började i båstad och avslutades på ett näst intill perfekt sätt. och jag lovar mig själv att även om allt går åt helvete kommer jag minnas det med glädje. men nog om det. dagen bjöd på glada skratt, en ny klänning och en överförfriskad bästis som ville dansa på en lekplats.


tårta.


jennifer var där, med rött hår och allt.


malin, elin och jimmy.


jimmy, elin och hd.

fler folk fanns på plats, men fastnade inte på bild. men tack till er alla.

någonting...

...mitt i ingenstans.

jag sitter på ett golv i ett trevligt litet kollektiv i degeberga. syskonen fast (som båda har delat lägenhet med mig i olika perioder) har tillsammans med lite vänner flyttat in i ett hus här över sommare. solen skiner som om den aldrig har gjort någon annat och killen i pizzerian kallar nästan alla för prinsessa. ella rymde igår och spenderade en dryg timme med ett gäng kor i en gigantisk hage.

bra dagar, helt enkelt.

i brist på annat...

...vältrar jag mig i ångestfylld nostalgi.

jag har jobbat en del i helgen, bakat kakor och återsett en vän. i ett par timmar tillät jag mig att ge vika för förälskelse, men nu är jag mer bekväm i traditionelll bitterhet igen. det är kvällar som denna på gamla haikus som ligger glömda i en låda på det stora internätet kommer fram, och betyder nästan lika mycket nu som för mitt betyg i litterär gestaltning.
bilder från födelsedagsfirande kommer, när jag har ett par lediga timmar och orka att bära kameran till datorn. annars är allt fint. jennifer är the love of my life och jag har inga planer på att byta ut henne.

snaran knyter du
för att hålla kvar din vän
- alltid stanna kvar

då den otrogne
har spårat sig till frihet
räcker inga rep

så försvann din vän
och bara ett tomt skal att
 - alltid stanna kvar

jag må vara luggsliten och skev...

...men aldrig fel.

sen sist har jag spenderat två fina dagar i båstad och firat min födelsedag med kära vänner i tivoliparken. nu ska jag snart kila till jobbet, men jag lovar att snart ladda upp lite bilder och så. till dess tänker jag le fånigt.. det känns ganska bra.

glad midsommar, vänner.

jag glömde ringa för att...

...jag dammsög och lyssnade på madonna.
jag och jennifer vandrade genom kristianstad till hd, vår favoritbög, som bjöd på fantastiska cupcakes och det senaste skvallret. bilden har jag stulit från hans
bilddagbok, eftersom jag glömde kameran ikväll. tack för en fin kväll. <3

may all of your dreams...

...come true.


min kära hund betar, likt en ko.


syster var hemma på besök. alltid lika fin.

familjedag, sånt som inträffar väldigt sällan hos familjen johansson. alla var samlade plus mormor och det bjöds på god mat och jordgubbar. glädjen håller i sig och regnet verkar ha lämnat plats åt solen, peppar peppar. jag ser fram emot sommaren, det känns helt okej helt enkelt.

du viskar så tyst mot min hals...

...är du hes?

jag lyssnar på hör dåligt, fattar trögt om och om igen och jag har gjort det sedan jag såg emil jensen för ett par veckor sedan. på något vis hoppas jag väl att det är så här, men jag är rädd att jag har missbedömt hela situationen. vågar man försöka? vågar man chansa? vågar man rent av riskera att misslyckas? det hade varit ganska fint.

din arm är så nära min
har du bedömt avståndet fel?
du viskar så tyst mot min hals
är du hes?
alla andra har somnat här
det är bara du och jag
vem har du blandat ihop mig med nu?

 jag hör dåligt och jag fattar trögt
så ta mig nu om du vill ha mig här
jag har väntat på nån sån som du
jag hör dåligt och jag fattar trögt
så säg nåt nu,
säg det högt och klart
jag kan vänta
och jag väntar nu

som på den gamla goda tiden...

...i kollektivet mumindalen.

jennifer stal garn av min mor häromkvällen och började sticka ett par strumpor. självklart kunde jag inte vara sämre och gav min in på att sticka en stor regnbågsfärgad sjal. riktigt regnbågdsfärgad är den faktiskt inte och det syns ännu sämre på bilderna på det gröna blir blått i ljuset. men den är ganska fin ändå, tycker jag i alla fall.
vi kunde ha den bästa tiden...

...i våra liv.

lördag idag, jag städar och dansar till håkan hellström, förhoppningsvis är alla ben hela när jag är klar. det mesta känns bra idag, jag hoppas att det får fortsätta vara såhär i några dagar till, sen är det väl dags att fucka up det med. tills dess planerar jag att skratta, besöka båstad och fira min födelsedag.

så en önskelista är väl på sin plats.


youtube är en guldgruva......utan dess like.jag finner inga ord. "nu ska vi ha analsex, för jag är homosexuell."

mark i mitt hjärta, alltid.

hur kan kärlek...

...riktigt vara utpressning?

jag vet att jag är livrädd för nålar. men efter att ha följt med jennifer till tatueraren igår är jag lite sugen på att göra en själv.den här bilden, fast bara själva broräcket med mumin och mumrik på. som en symbol för min älskade syster, för mina älskade vänner, för kärlek och för att sitta tysta tillsammans, nära, och titta på isflaken som flyter på älven.

annars så är den bästa sysselsättningen just nu att lyssna på regnet som slår mot rutan, sticka en tjock regnbågsfärgad sjal och lyssna på hidden cameras. det kunde varit höst, men jag är väldigt peppad på hultsfred först.

mitt hjärta har en...

...frusen inneboende.bild från när jag, ella och pappa åkte båt förra veckan.nej.hej tjo...

...klackarna i taket.
mest för att jag älskar videon, låten och budskapet. och för att roberth ska bli stolt över mig. och för att jag saknar honom.

skicka schyman...

...till bryssel.

jag har aldrig varit vidare partipolitisk, jag har aldrig varit aktiv inom ett politiskt ungdomsförbund, utöver att jag var stödmedlem i ung vänster i ett par år i min ungdom. jag har alltid sett mig som ganska vänstervriden dock, och jag har alltid tyckt om gudrun schyman. kanske för att min kära syster hade viss påverkan på mig som barn. men så fyllde jag arton (eller jag hann fylla nitton också) och fick rösta första gången 2006. då röstade jag på feminisktiskt initiantiv som var ett nytt parti mest för att jag var rädd att sverige demokraterna skulle komma in i riksdagen och isåfall ville jag ha in en motpol också. inget av partierna kom in. nästan tre år senare kommer ytterligare en röst falla på Fi som nu är ett lite äldre parti, med en mer utvecklad politik och större mognad. och med stor glädje läser jag i deras program:

"Möjligheterna att fritt uttrycka sin könsidentitet och sitt könsuttryck utan att bli diskriminerad är mycket begränsade. Vården och behandlingen av transpersoner har stora brister och upplevs ofta som kränkande. Det behövs därför nationella riktlinjer samt utbildning för att skapa respekt och förståelse för transpersoners utsatthet. Det måste vara möjligt att få hormonell behandling utan att vilja genomföra hela könsbytet."

en fråga som ofta försvinner, kanske på grund av den lilla gruppen som den anses beröra. så jag blir glad av att se att den lyfts. så, kom igen, kids! rösta imorgon.http://feministisktinitiativ.se/

Todo sobre...

...mi madre.idag när jag bittert slog på tv'n lyckades jag bläddra förbi introt till allt om min mamma som är en fantastisk film som jag av min favoritressigiör pedro almodóvar. jag älskar hur han portätterar människoöden och hur han i alla sina karaktärer vänder upp och ner på stoereotyper och föreställningar. alla hans filmer, eller de som jag har sett lämnar mig alltid med en speciell känsla i hela kroppen. en känsla som är svår att beskriva. nåväl, se hans filmer. dålig uppfostran och tala med henne är andra favoriter.

She is three miles...

...of bad road.

ett par väldigt dåliga dagar. jag är utmattad, jag gråter och sover mest. hittade att gammalt brev och undrar om allt kommer läka igen. r.e.m sjunger för mig genom pappas gamla förstärkare och jag minns andra dagar då det faktiskt fungerade, jag har ingen aning längre, och är nu utblottad igen, i min blogg. sådär som jag har lovat att aldrig göra igen. monster är starkare än på länge och jag är ett vrak. men det blir väl bra. jag hoppas det. nu tänker jag duscha och gå en runda. inatt ska jag jobba, det ser jag fram emot, för då lyckas jag faktiskt koppla bort allt annat.


I could be your frankenstein. helt enkelt.

 

crush with eyeliner, något dålig kvalitet möjligen.

måste man bli så...

...när man är medelålders och heterosexuell?

helgen var helt fantastisk. men jätteintressanta föreläsningar, bra diskussioner, fantastisk mat, lyxiga hotellrum och underbara människor. jag badade bastu och tog ett dopp i mälaren och det var helt enkelt sådär riktigt bra.såhär bodde vi, helt okej.


igår var det opposition på b-uppsatserna, jag fick gott om beröm både som opponent och otippat nog även på min uppsats. ett par små korrigeringar, i stil med stavfel och referenslista och den kommer bli godkänd. det känns nästan obehagligt, men mest bra.

annars så har jag ett par lugna dagar nu. det känns schysst. det har varit ett par ganska hektiska veckor.