jag ser det som ett sätt...

...att fullända mig själv.

gotland är det enda landskapet i sverige jag inte besökt. men där går jag i hamn ett par minuter över tolv inatt. det ska bli spännande. mest trevligt. festklänningen är packad, egalias döttrar är färdlektyr och den portabla dvd'n ligger till förfogande i väskan. det kommer självklart bli en bra trip. frida och jennifer är ju fantastiska dessutom.

glad helg på er.god...

...natt.


sööömn, inget annat. helt slut, inget annat.

efter en helg med sex and the city...

...och jennifer ser jag fram emot att med henne åka till frida på gotland, gå på klubb, dricka cosmopolitan, dansa i snygga klänningar och skratta åt frida som skriker singlar for life. för trots att jag blev väldigt lycklig över att läsa om ett feministiskt forum i stockholm i februari så trånar jag nog lite efter ett glammigt heterobrudliv. visby ska bli fint iaf.

och så vill jag gärna se mammut, lukas moodyssons nya film med snyggaste gael garcia bernal.

men innan något annat, jobb.

ibland önskar jag...

...att någon stoppade mig.


  •  möte i båstad idag. jag råkade hamna i inte mindre än två arbetsgrupper "skola, information, polis, unf, rfsl ungdom" och dessutom ingen mindre än marknadsföringsgruppen. sanslöst. dessutom ska jag planera workshops att hålla i skolor, kampanjarbete (säkrare sex) och rsfl ungdoms mystält och information. som om inte det var nog så ska jag i februari hålla föreläsning för moderaterna i båstad tillsammans mede roberth från unf. haha. the story of my life, jag vet.

  • asylpolitik har börjat engagerat mig av förklarliga skäl. sebbe kom med goda nyheter idag. det kändes skönt för alla. annars roar jag mig fortarande med att läsa på och ha kontakt med diverse vettiga människor.

  • jag har börjat planera det kommande året lite mer allvarligt, börja plugga igen i uppsala förhoppningsvis och lägga grunden till min kommande karriär.

  • läsa på mer om skolpolitik om diskrimingeringslagar och såsmåningom gå på det första mätet ,med skolpolitiska arbetsgruppen. dessutom arbeta med rfsl ungdom på distriktsnivå, årsmöte med både östra skåne och malmö och kongress to come.

jag är glad. jag har saker som gör mig pepp och engagerad i mitt liv igen. nytt år nya möjligheter. och jag är fortarande kär i varenda greenpeacekille som jag hittar ^^ det hade varit trevligt att bli aktiv där.
 


 


 


min mamma inreder gladeligen...

...med mina tavlor, lampor och möbler.

jag har flyttat (hem) till bromölla igen. jag har nu nästan kommit i ordning i mitt gamla tonårsrum och livet här känns inte mycket mer spännande än så. ella har nog börjat löpa och katten wiskey har troligen varit med om en traumatisk händelse i sin fotölj för han vägrar ligga där. jag och mamma kom fram till att han kanske låg där när det var jordbävning. så nu tror han väl att fotöljen ska kasta av honom varje gång han sover där. det är charmigt, mest charmigt är det kanske att katten faktiskt har en egen fotölj.


perspektiv...

...så det räcker och blir över.

man känner sig lätt skyldig, när man inser att man klagar över att man bara har en vecka på sig att skriva en uppsats eller att dom har slut på havremjölk i affären. i hipp hipp listade dom "dagens i-lans problem" och idag känns det jävligt träffande. att se korta inslag från konflikten i gaza på tv påverkar mig för lite, det blir stor skillnad när det kommer närmre. världen är en sjuk plats, och den senaste veckan har gett mig nya perspektiv. för en vecka sedan tog jag på strumpor på en död människa, det är en känsla som jag aldrig kommer att kunna beskriva med ord. om idag hade jag kunnat skriva hur mycket som helst. men jag vet inte var jag ska börja. jag lovar dig att göra allt jag kan.

nyårslöften för...

...tvåtusennio.

ytterligare ett år har glidit mellan fingrarna på mig och det är mycket som jag inte gjorde. jag har varit passiv i största delen av mitt liv. utöver mailet jag skickade till förälskelsen förra året var 2008 ett år då jag gjorde väldigt väldigt få saker utanför min trygghetszoon. därför är mitt nyårslöfte att bli modigare. minst en gång i veckan ska jag göra något som jag känner att jag nog inte vågar. som jag tidigare sagt så ska jag börja säga ifrån mer men det kan vara allt igenom positiva saker också som att skicka en lapp till en söt pojke, ta kontakt med nya människor i en situation där jag inte känner mig helt trygg, eller flytta till en ny stad och börja plugga igen. eller göra saker som jag tycker är obehagliga eller direkt rädd för  som att sitta ner när personalen på jobbet ger insulin eller tar blodsocker. kanske rent av boka en tandläkartid.

så. tanken med detta är inte att knäcka mig helt, utan att göra mig starkare. små små prövningar som förhoppningvis gör mig stolt ibland. och vem vet, om andan faller på kanske jag läser fem nobelpristagare också.

2009 ska bli ett bra år.

saker min familj...

...gör tillsammans.bär biljardbord upp för en trappa.

och varma konversationer familjemedlemmar emellan.

pappa: oj!
andreas: ja, tappar du det så får jag det över mig.
pappa: då dör du.
mamma: dö ska vi ju ändå göra.
andreas: men jag är ledig imorgon.

min familj är fin.

hur ska jag kunna berätta om...

2008?
det var någonstans här 2008 började, mycket vin, en vattensäng och fem bögar. som nyårslöfte mumlade jag något om kulturens, hälsans, ekonomins och kyskhetens tecken. vi kan väl enas om ett rätt av fyra möjliga.


men 2008 var ändå året då jag;

bar klänningar både till vardags och fest, engagerade mig i melodifestivalen, färgade mitt hår för första gången på ett par år men insåg att jag faktiskt gillar min naturliga färg bäst, inledde kursens första skoldag med ångest och flykt, grät över en vän i lumpen i säkert fyra dagar, försökte beakta min kreativa sida då och dåbland annat med kroki av sebastian, åkte på mitt livs första kongress och läste bröllopstidningar med hd, försökte göra dreads igen och misslyckades igen, hade vfu på ett högstadie och älskade det samt accepterade en alternativ framtid som högstadielärare, såg rufus wainwright och friade till honom, besökte urix där jag mötte roberth och kallade honom älskling samma dag, gillade att ranka saker enligt tradiotionell toptre-lista, gick till en kurator för första gången i mitt liv och friskförklarade mig själv efter två gånger, bytte hudfärg för en kväll, spenderade min födelsedag i österslöv för att slippa fira, åkte till hultsfred för att jobba som funktionär, se schyssta spelningar, förundras över hagelskurar och ta årets skabbigaste dopp med frida, roades av elias i en sjukhussäng här i kristianstad, red queen som lärde mig en hel del och gjorde mig gråtfärdig andra dagar, blev själv i kollektivet mumindalen och sedan sambo med tove för att sedan bo själv igen, gästade en fritidsgård och höll i en diskussionsgrupp några gånger, blev smått besatt av magnus betnér och såg honom live med jennifer och malin, besökte pride med stoffe och magnus och hade en totalt fabulös tid där, erkände min förälskelse i jesus christ superboy för mig själv och honom, åkte till way out west med nära vänner och återupptog kärleken till yatzy, köpte kameran hedwig och började utförska fotokonsten lite mer engagerat än tidigare, förlorade en nära vän, bilade upp till stockholm med sebbe och roberth, hoppade av av skolan och testade livet som arbetslös, lämnade mumindalen och flyttade tillbaka till bromölla, jobbade inom vården och trivdes med det och hade det väldigt fint stundtals.


tusen miljoner minnen,