att som förra veckan kunde ses som vettig dygnsrytm...

...är förseglat.

vaknade för lite drygt en timme sedan, har betalat räkningar och blivit påhoppad för att jag duschar förlänge, i hela sju minuter. sanslöst. ska ta mig ner till mitt jobb och lämna in tidrapporten och sen ta mig till kära jennifer. jag känner för pizza och the pacifier som går på kanal 5 ikväll. är du på? det börjar bli dags för en favorit i repris.jag har nyss vaknat...

...och jag tror att det är torsdag.

att jobba natt kan verkligen vara utmattande. imorse innan jag slutade satt jag på en fruktansvärt obekväm trästol och somnade till ungefär varannan sekund medan jag väntade på att dagpersonalen skulle dyka upp så jag kunde på gå hem. det gjorde dom tids nog och nu har jag spenderat hela dagen med att sova. jag fick glada nyheter nu i eftermiddag, men det är sånt som man inte vågar tro på förän det är hundra procent säkert och sådär. men lite glad kan man tillåta sig att vara i hemlighet.

att föreläsa på 1800-talet...

...och vara en potentiell mamma.

det var trevligt att föreläsa i måndags. men framförallt spännande, jag mötte en man som på riktigt var övertygad om att homosexualitet var en psykisk sjukdom som gick att bota med terapi och medicinering under sex månader. det var lite som att återupptäcka en sedan länge utdöd djurart. för min första tanke var just "oj, jag trodde ni dog ut med dinosaurierna".  nåväl, annars var det en lyckad timme, även om jag kände mig något ringrostig. det var länge sedan jag stod framför en grupp nu, men jag har saknat det och jag börjar inse hur mycket jag faktiskt saknar lärarutbildningen. jag antar att jag har någon form av hatkärlek till den.

roberths föreläsning gav mig mycket och jag ska ta och bli en bättre människa nu. kvällen var fin, choklad och en hyllning till pink floyd, som jag nu har gått och blivit beroende av igen. jag tänkte ta och börja lyssna på musik igen nu, det har inte blivit så mycket. jag har äntligen fått internet till min nya dator nu med, efter tre veckor var allt som behövdes en finlandsvensk kille över telefon i toshibas kundtjänst, jag är honom evigt tacksam.

igår kväll kom jennifer, frida och henrik och hälsade på mig här bromölla. vinylplattor, sveriges bästa falafel, sällskapspel och härligt brudigt sexsnack kan verkligen förgylla en kväll. i helgen tänker jag vara ledig, då ska vi ha nostalgifest i sibirien. men innan dess ska jag jobba två nätter. det är sånt jag utlovar när jag pratar med vikariesamordnaren i sömnen. det är fint. jag vet inte om det är för tidigt att börja prata om vår i luften, men något nytt är på gång, jag hoppas det. det är dags att bryta mönster, och jag vet var jag ska börja.

här.den här lilla serien hittade jag i en tidning igår. få saker har någonsin talat till mig såhär tydligt innan. det är jag, och jag är inte stolt över det. jag antar att serien driver med att kvinnor ska vara överkänsliga, och håller jag verkligen inte med om. men jag kan inte komma ifrån att jag är precis såhär. så nu bär jag alltid den med mig, för att påminna mig om att det är beteende och inte personlighet. man får ju börja någonstans. ha en fin dag, vänner.

mitt liv som...

...pensionär.

hela veckan har jag gått runt och hyllat svt och sr. igår var jag ledig, och jag fann ändå mig själv stiga upp vid halv åtta. lite förvånat tänkte jag "jag har fått dygnsrytm". nu är det lördagkväll, jag har precis kommit hem från årsmöte och middag med ungdomssektionen, det är melodifestivalen på tv, jag sitter själv, tycker att den där martin rolinski från bwo verkar vara en rar pojk och funderar på att gå och lägga mig. jag menar klockan är ju snart nio, det börjar väl bli dags att tänka på refrängen.


saker som gör...

...att man känner sig lite extra häftig.


"Moderaterna hälsar alla välkomna till vår måndagsträff den 23 februari kl. 19.00 i Kommunhuset. Två ungdomar Robert Hjortman och Anna Johansson kommer att berätta om vardagen bland ungdomar. Robert representerar Ungdomens Nykterhetsförbund UNF och Anna representerar  RFSL ungdom. Vi kommer att få en inblick i många ungdomars drogvanor och sociala umgänge. Välkommen till en intressant och spännande kväll."

även om mitt lilla vänsterhjärta kanske tittar något förvånat på mig. men hoho, jag ska föreläsa!

titta...

...vad glad facebook kan göra mig. (eller en liten kort presentation)


"Thule, skäggis, gillar heteroanna, punkarsvin, förstående, brädspel"

nu tar jag mig till city. årsmöte och jenniferkväll i kalendern.och alla andra...

... jävla kukdagar.

jag körde på en katt igår. jag känner mig som världens värsta människa. och jag klarar inte av att titta på wiskey här hemma. annars var det väl en fin kväll. vi dansade vals till detektivbyrån och hade förfest till melodifestivalen.

jag sov allt för få timmar inatt och har jobbat halva mitt pass nu. börjar igen vid fyra. det är bra att jobba. men jag är helt totalt omodig. snart är denna veckan slut, och jag har inte varit modig alls. jag borde ta tag i det.

alla hjärtans...

...jävla kukdag.
"hur fan tänkte du när du köpte trosor med chokladsmak, det smakar ju redan fitta, eller hur?"

så. god morgon. mitt jobb ringde aldrig imorse som dom varnade om igårkväll. vilket innebär att jag är ledig idag. och ikväll ska jag till hässleholm med jennifer och henrik, dansa till detektivbyrån och ha det trevligt.

det är ju tur...

...att någon är lycklig.
min bror bytte namn...

...häromdagen, min syster gjorde det för några år sedan. jag och mamma började prata om det igår, jag har funderat på det länge. man kanske skulle byta namn helt enkelt.

nu heter jag anna viktoria therese, vara sig viktoria eller therese har jag någon som helst relation till. jag har aldrig tyckt om mitt namn vidare mycket, att jag sedan heter johansson i efternamn gör det bara ytterligare lite tråkigare.

nåväl, jag tänkte anna joy elisabeth, joy för att jag tycker det är väldigt fint, det betyder glädje och det är könsneutralt (vilket är lite av ett statement) och elisabeth för att farmor heter det i andranamn och jag vill ha ett släktnamn. dessutom heter jennifer det också det i andranamn så det har dubbel positiv mening.

vad säger ni?

anna...

...det är sånt som bara händer dig.

"jag förklarar nu er äkta makar, du kan kyssa din bestman."

liksom gubbarna på jobbet...

...talar jag om min ungdom med värme i rösten.

jag och jennifer tittade på 'tjenare kungen' häromdagen. en film som första gången jag såg den fick mig att klippa av håret och tråna efter att starta upp ett punkband. det är tokigt, men kärleken till den stilen ligger väldigt djupt. för det var trevligt att studsa runt i skitiga converse, palestinasjal, svartfärgat hår, trasiga jeans och tiotusen pins över tygväskan. att ständigt ha ebba grön, sex pistols eller clash i ett par gigantiska hörlurar som alltid fick hänga runt halsen eftersom dom inte fick plats i väskan. jag var städad, snäll och trevlig och skötte skolan bra. jag kallade mig aldrig punkare, jag ville inte uppröra dom riktiga punkarna. nu säger jag ofta att jag minsann var punkarsvin i min ungdoms glada dagar. det är kanske inte riktigt sant, jag lyssnade nog förmycket på the ark och håkan hellström för det.

men anna, femton år, är nog nöjd. det hoppas jag. viljan att skapa revolt har lagt sig och jag har förhoppnings lite mer resonemang bakom mina åsikter, jag är äldre och kanske klokare och visst kan jag skratta åt att jag var en bland många identitetssökande femtonåringar som memorerade flygblad för att ha argument i diskussioner. men hon förtjänar respekt, mitt femtonåriga jag, hon är viktig för mig och det som var viktigt då, var viktigt även om jag var ung. jag hoppas att jag aldrig kommer bortförklara min ungdom och säga "man hade så mycket idéer för sig". nya situationer ger nya perspektiv och man utvecklas som människa, men jag är ändå fortfarande samma som jag var då.

kanske är det dom åren som har format mig mest. paniken och utanförskapet på högstadiet och att komma till c4 och hitta hem. kanske var det i just den kontrasten som jag lärde mig att fly. om något var jobbigt är det bästa att hitta en ny miljö, å andra sidan var det mitt livs viktigaste miljöombyte. och jag vet inte alls vad jag vill komma fram till. vi lämnar det där.ebba grön. ja, thåström är väl mannen i mitt liv helt enkelt.

jag vaknade i jennifers soffa...

...med lätt huvudvärk efter att både min fru och min man väckt mig med samtal och sms. så jag satt mig upp, plockade fram hubert, min nya laptop, och klickar runt på internet.

annars sitter jag mest och klurar på veckans modiga. jag vet faktiskt inte vad ska göra och jag hade inte räknat med idetorka redan efter fem veckor. i slutet av året tänkte jag nog presentera alla modigheter här. tips mottages med glädje.

jag tog tåget till malmö...

...och dansade med vampyrer och dödliga.

semester från...

...verkligheten.

efter en försenad tågresa och en taxitur för nästan tretusen klev jag och jennifer ombord på färjan till gotland. visby var fint, medeltidsruiner vart man än såg. en tokig utekväll med dans och tusen shots och ett kärt återseende i form av mirage - hästen som än inte förstått att hon är stadsbo. frida bakade semlor och jobbade halvt ihjäl sig. precis som vanligt.

efter gotland hälsade jag och jennifer på stockholm i några timmar. elias posade i paljetter och fjäderdräkt och hugo dök upp för att dricka te med oss.

fantastisk fin helg.

utan tvekan värt...

...att föreviga.

kille på tv:n pratar om hockey:

"han har haft för många fingrar i fel syltburkar, man har för många burkar och har helt enkelt satsat på fel hästar".

det här ser jag som förklaringen till varför jag aldrig kommer förstå sport.

elias muntrade upp mig...

...med glada nyheter.

lite inspiration börjar flyta i mina ådror igen. och mitt i all bitterhet och ångest hittar jag en strimma framtidstro, en dröm om en takvåning i gamla stan med inneboende bästisar, en ateljé att måla i och en stor balkong med limeträd på. det kommer självklart aldrig att hända, men det är skönt att komma ifrån tanken på att både börja och avsluta mitt liv i bromölla som lågstadielärare utan visioner och resonemang.

jennifer hade skrivit en lista till mig över tips på modiga saker som jag kunde använda till mitt veckans modiga-löfte. en punkt från den listan använde jag igår. det var väldigt enkelt, krävdes bara två klick på det stora internätet men var ändå mycket, mycket svårare än andra modigheter jag gjort under årets första veckor. att återgå till källan till min rädsla, att hämnas alla som spottat och skrikit genom en enkel vänförfrågan. och så fick det bli.

jag hade velat ha en ny fin bok att skriva i. det var längesedan jag skrev dagbok nu.

i väntan på...

...något nytt.

förra veckan spontanköpte jag en dator. och alla mina bilder frånden senaste veckan tänkte jag lägga in på den istället för på mina föräldrars dator som jag sitter vid nu, men min nya trotjänare har inte kommit med posten ännu. så än får vi vänta. därför är bloggen smått inaktiv.

gotland var fint iaf, stockholm likaså, och ett längre inlägg om det här kommer. annars jobbar jag lite, ordnar och donar med vad som tänkas kan. i fredags dansade jag i malmö och igår kallade jag magnus betnér för snygging. utöver det rasar mitt liv ihop igen, men jag jobbar på det.