årets sista dag...

...på en rysligt blåsig ö.

Jennifer, Mattis och jag hyrde en halvtrasig bil och körde igenom Gotland. Vi fotade en massa och hade det jättefint. Kramade russ och besökte världens finaste fyr.


Jennifer och Mattis i hamnen i Visby.


Russfölis på Lojstahed.


Fyren i Närshamn.


Jennifer ser ut som snusmumriken som återvänder med vårsolen.


Mattis på stranden.

Och mina fina vänner fixade dessutom ihop en härlig film från vår utflykt. Titta, det är fint.


livet går fort...

...tänk på vad du gör.



Jag ligger på golvet i Fridas trevliga lägenhet i Visby. just nu bor även Frida, Jennifer och lilla valpen Svea här med. Och inatt kommer Mattis, som har lovat att vara finsk under vistelsen här. Det ska bli fint med nyår och så. Hoppas att ni där hemma med har det bra. Kram på er.

Helt enkelt...

...meningslöst.

Såhär i juletid är det lätt att man blir upprörd över orättvisor, överkonsumtion, djurhållning och så. Annat som gör mig arg är självklart rasism, sexism, homofobi och så vidare. och så självklart ett par helt meningslösa saker.

1, När någon säger vars en istället för varsin.
I vanliga fall är jag ingen vidare språkpolis, jag säger fel ibland och skriver fel ganska ofta. Men när någon säger vars en, och ännu värre säger vars två istället för två var blir jag hysterisk. Jag kan inte hjälpa det, jag är ledsen.

2,
När hästar på film gnäggar när dom stegrar.
Under mina 15 år i stallet har jag aldrig någonsin sett en häst stegra och gnägga samtidigt, men på film gör dom det alltid. Det kan förstöra en hel filmupplevelse för mig och jag kan muttra över det i timmar.

3,
Anders Lundin.
Sen han sjöng om typ tandläkaren och liknande på barnprogrammen när jag var liten har jag avskytt honom, mannen ger mig djup ångest på riktigt och att han alltid ska sjunga...

4,
När glasen är i oordning i köksskåpet.
Jag är troligen en av världens stökigaste människor, men jag är manisk när det kommer till att organisera glasen i skåpet. Det är ofta det första jag gör när jag kommer till jobbet för att jag inte fixar att se dom i oordning. Jag hade ett par vänner som brukade ordna om glasen för att reta mig, jag blev smått neurotisk.

Vad gör dig upprörd?

I feel it in my fingers...

...I feel it in my toes.



God Jul alla fina människor. Inatt har jag tjuvätit den där spettkakan och tittat på loveactually. Och jobbat. Så nu tänker jag krypa ner och sova i några timmar. Det ligger fortfarande snö på gatan utanför och alla julklapparna är inslagna och väntar på eftermiddagen. Egentligen gillar jag inte jul, men jag försöker i alla fall. Sov gott <3.

my cousin the snow...

...lays blankets below.





Saker som är bra med julen;

Ella är himla förtjust i att öppna paket, storhelgstillägg på lönen, att slå in och ge bort charmiga julklappar, gröt med saftsoppa, Jennifer har jullov, vänner som har flyttat långt bort brukar komma hem, spettkaka och julmys på jobbet, få paket, baka och fixa vegetariskt julbord.


"Sån skagen som man har i bakad potatis...

...fast med äldre män".

(Min förklaring till gubbröra under ett parti med andra ord.)




När det är massa snö ute kan man klä sig i basker och tusen sjalar, det gillar jag. Jag jobbar mest och imorgon åker jag till Ullared, det är lite töntigt men jag älskar det. Och det känns konstigt när dom två dyker upp i mitt medvetande. Det gör mig rädd, jag är glad över att lämna stan snart.

Förresten var gårdagen jättefin, spel och ostbricka i gott sällskap.


not all men annoy us...

...some men are gay.

Min lägenhet är inredd med ett lesbiskt kök och ett bögigt vardagsrum. Det saknas dock ett gäng trevliga kylskåpsmagneter. På Hallongrottans hemsida hittade jag ett par som jag gillade mycket. Hallongrottan är en jättemysig bokhandel på Hornstull i Stockholm, alldeles nära cafét Copacabana.

 


jag måste...

...ringa Carina.


Roberth på Pride förra året.

Jag lovade min kompis Roberth lite plats i bloggen för att han skulle tycka om mig igen, jag har dissat honom lite för många gånger nu tyckte han. Roberth mötte jag första gången när vi båda jobbade på mässan på Urix förra året. Efter en halvtimme kallade vi varandra för bästisar, efter en timme kallade vi varandra för älskling och efter två timmar kom vi på att vi skulle presentera oss för varandra också. Vi skrattade ihop hela helgen och sedan dess hr jag räknat honom till en av mina bästa vänner. Han är en otrolig besserwisser men brukar faktiskt ha rätt, och så jobbar han för Ungdomens Nykterhetsförbund. Han är bra, helt enkelt. Och jag lovar att efter nyår sitter jag i din soffa igen, min skatt.

Och förresten, snygging, så har jag hittat en fantastisk julklapp till dig. jag hoppas du finner den lika rolig som jga gör. Älskar dig <3

Kaneltea och...

...mängder av kikärtor.



Ursäkta den dåliga mobilbilden. Kameran soven hemma i lägenheten. Här i Bromölla är det snö och granen är pyntad. I år är det inget glitter i den eftersom katten envisas med att äta det. I revansch äter han julgranskulor nu. Allt är frid och fröjd.

homo...

...sweet homo.





Såhär bor jag nu, Jennifer stickar i soffan och snusmumrikenväskan står parkerad på bokhyllan. I helgen har jag haft inflyttningsfest och det kom en massa fina människor. Elias var nere i Skåne i några dagar och HD fixade nybakta bullar till frukost. jennifer bakade förresten hallongrottor och Elias bakade scones så ugnen har gått varm. Nu är det snart vardag igen, jag är sjuk och hostar konstant. Men så får det vara. Och jag hoppas att mina vänner borta i Båstad har en trevlig glöggfest utan mig.

"natural horsemanship...

...hästar slåss också"


foto;
fluff.
Som vanligt ser jag tokig ut, men han är tjusig hennes häst. Gör piaff och grejer i skogen.

Den här flytten gör dels att jag har dalmatinfläckiga ben av blåmärken från diverse möbler och dels at jag nyser konstant och mestadels andas med hjälp av bricanyl av allt damm som virvlar runt. Jag har aldrig varit någon höjdare på det här med att städa. Det är fint att varva flyttning med att tömköra en stilig häst i skogen. Annat fint är långa mail från en flicka i Göteborg och besök från stockholm i dagarna.



santa, the armadello and I...

...will have a little talk in the kitchen.



The holiday armadello och det
här är saker som jag gillar med julen. nu får jag snart kaffebesök och sen blir det jobb i ett par nätter.

det är ett idogt jobb att...

...driva ungdomen ur sin kropp.



Inatt, halvt i sömnen, berättade jag en godnatt-saga om en kattunge och hjorten David. Idag ritade jag dom, för att jag sa att jag skulle bli lite mer kreativ. Det hade varit fint.

Förresten så gillar jag att Tv4 pratar om alkoholnormen. Det känns som ett försök till att rättfärdiga att dom dricker vin där varje morgon.

Äh, jag packade bara...

...det viktigaste.

I min nya lya, kan man hitta följande;

  • Schysst Harry Potter-spel med superkluriga frågor som jag fick idag av bästa Jennifer.
  • En garderob som jag bara tänker ha skor i, det känns väldigt Sex and the city och är lite tufft.
  • Två gafflar.
  • Mat och liknande för 886 kronor.
  • Och lite till, men inte mycket.
Det känns fint att nästan ha flyttat in. Möbler känns välkommet även om kuddar och en tvättkorg är en nog så bra soffgrupp medtillhörande soffbord. Kom och hälsa på.

har du ett rött...

...rosa band?


Idag, den 1 december är det Worlds Aids Day. Skänk det en tanke eller ett par kronor, eller våga prata om det med någon, eller reflektera lite med dig själv kring HIV på ett sätt som inte kränker hiv-positiva, eller gör
den här undersökningen.