en hel värld...

...av krossade tomater.

ja, jag har varit världens sämsta på att uppdatera bloggen när jag har varit ute och vinglat runt om i landet. först en vecka på gotland, där jag fick krama frida tusen gånger, dansa runt till vinylhits på munken, äta vegetarisk buffé, spela bort lite pengar på hästar och servera öl åt medelålders män. finfint.


finaste frida på en rysligt schysst förfest.


linnea och elin.


visby i solnedgången.


sen tog jag en tidig taxi och vidare med båt och buss mot huvudstadendär jag bodde hos elias. jag gick för att se en manifestation på plattan, besökte en lång rad barer en torsdagkväll, uppskattade bakfyllepizza och gamla franska filmer med hugo och jennifer. och så besökte vi givetvis popaganda som var en underbar liten storstadsfestival. det är tufft att ha sett mgmt och jag blev smått vansinnigt kär i florence valentin och sista kvällen spenderades i soffor på ett hotell. en härlig helg. och killen på ica visade vägen till en hel värld av krossade tomater.


bästa hugo och jennifer.


popagandas sista spelning, markus krunegård.

"ogge på...

...volle" skriver frida i sina sms.

folk är trevliga i oskarshamn, jag har redan åkt bil med två främmande människor. nåväl, allting har gått väldigt bra, lite för bra eftersom jag vet att något alltid går smått åt skogen när jag är ute och reser.

och jag börjar bli sjuk igen. men jag ser fram emot några dagar på gotland. en halvvild natt på munken och sen mest te i en soffa. hjärta hjärta.

hej då, förresten.

...och thåström sjöng för mig i telefonen inatt. tack syster.

"helt perfekt om man har ont om tid"...

...säger syster om att skicka ut sin kamera på semester.

jo, min kamera har varit två veckor och semestrat i grekland. så för kameran hedwigs skull får jag väl lägga upp en bild, men snart åker vi iväg i tio dagar tillsammans. bra det.


jennifer gjorde en stilig rubrik...

...men jag minns den inte.

nykter bacchus på pinsam förfest
iskall transa som sällskap
abstinens efter vin och spyajag och jen skrev kylskåpspoesi hos hd, det här var mitt storslagna verk. den och "fet singelsoffa" men jag antar att man inte får nobelpriset för det. fast jag är svensk, det ökar mina chanser. 6 procent av alla som fått nobelpriset i  litteratur har varit svenska, men så är det ju också svenska akademien som delar ut det. 1974 tillexempel så delades det emellan harry martinsson och eyvind johnsson och dom satt i svenska akademien båda två. nu gillar jag i och för sig harry martinsson väldigt mycket och den andra killen är säkert också bra. jag gillar P3.

there is a land called passive agressiva...

...and i'm their queen.

en sån dag idag, då man inte borde stigit upp. jag ställde klockan på halv ett imorse när jag gick och la mig. halv två vaknade jag, och då låg jag på telefonen. tydligen stänger jag av alarmet och lägger mig på telefonen i sömnen igen, det har hänt förr och jag borde sett det som ett tecken på att jag lika gärna kunde sova vidare. antalet människor som aktivt ignorerar mig väljer jag att inte räkna och ikväll skulle jag dansa till bob hund, inte för att jag egentligen tycker särskilt mycket om bob hund, utan för att jag ville få säga hejdå. men jag spenderar kvällen med greys anatomy istället. det känns betydligt tryggare.


___

så, lång promenad med ella bland hjortar, kor och fasaner (hade inte min kamera varit på semester i grekland hade ni kunnat få se). stora fält, solnedgång och frisk luft fick mig på bättre humör. och jennifer över telefon. så nu kryper jag ner i soffan, tittar klart på greys anatomy och dricker ett glas cola.

fast det var så kort romans...

...tänker jag på dig ibland.

och jag har ett sms kvar på telefonen från dig, jag kunde inte radera allt. jag vet inte om det handlar om självbekräftelse eller självtortyr, men egentligen spelar det ingen roll.

nåväl, malmö igår. jag träffade emelie som jag inte har sett på år och dagar känns det som, och hann även hälsa på syster mycket kort. men jag skulle ju hitta så mycket fina kläder, så blev det inte riktigt. dock en bikini från noa noa för jag hoppas på att kunna bada någon gång till i sommar och ett par spexiga leggings från hm som jag tänkte bära till min svarta klänning en utekväll på gotland. om en vecka åker jag, och det ska bli fint som tusan.

vissa saker är bara lite...

...för bra.stulen från.

två sidor...

...av samma mynt.

å ena sidan har jag svurit mig blå över humanisternas kampanj
"gud finns nog inte" och deras fyndiga lilla test på deras hemsida där man själv kan kolla hur religiös man är, vilka traditioner man följer eller hur stark man är som trotsar tron. frågorna är självklart utformade så att det finns ett rätt och ett felaktigt alternativ. till exempel "jag tycker att kvinnan ska vara underordnad mannen som det står i många heliga skrifter" eller "jag tycker män och kvinnor ska behandlas jämställt oavsett vad det står i heliga skrifter". testet tar upp religion på med ett totalt svart eller vitt-tänkande. religion är enligt min mening betydligt mer paradoxalt och har som det mesta annat både ljusa och mörka sidor. no one laughs at God in a hospital, no one laughs at God in a war sjunger regina spektor och det är väl så, tro ger människor hopp. relgion måste kunna diskuteras men inte så att människor känner sig kränkta eller dumförklarade.

å andra sidan uppenbarade sig denna fantastiska blogg för mig idag. sodomons rop skriver nästan uteslutande om hur fruktansvärt homosexualitet är, på ett sätt som gör att människor kan känna sig kränkta och dumförklarade.jag kanske låter dum, men kan vi inte testa att vara trevliga mot varandra?

ständig önskan på min födelsedag...

...är johnny depp i grillolja.

jennifer och jag spenderade en heldag i soffan med johnny depp-maraton och mazariner. när jag fyllde sjutton önskade jag mig depp i grillolja av jennifer, det fick jag aldrig. men det hänger liksom i. för han är väldigt stilig den där mannen. tre av hans snyggaste roller är de tre filmerna vi såg igår. gilbert grape, chocolat och the libertine. foxy.


betalar kontant...

...till himlen.bilden har jag stulit av jennifer. kväll i hässleholm, lite musik, glada skratt och picknickfilt. fint. hittade ett nytt favoritband i två stocholmsgrabbar (varav en var rysligt lik elias) som kallade sig
trasig. navid var skön som vanligt och det var varmt även om dimman låg tung när vi körde hem.

"love your assistent...

...i´ve got the same one in beige.

ugly betty är bra tidsfördriv. resa till gotland och stockholm planeras. ska bli skönt att komma iväg i någon vecka när jag har jobbat klart. och hoppas att solen är kvar på gotland när jag kommer dit. världen är lite väl liten, det har jag och frida konstaterat. annars har det inte hänt så mycket.

modigheterna för dom senaste veckorna är inskrivna i boken och jag är skittråkig. jag behöver idéer. hjälp mig gärna.

"titta anna...

...dom har srayflaskor med!"
 


jag, syster och moder åkte till börjes. jag inkasserade i nya ridskor och godis till ellson. senare besökte vi ett tält där dom sålde diverse platsartiklar till mammas stora entusiasm.


väl hemma i bromölla igen åt vi god mat och spelade kort sådär som man kan tänka sig att genomsvenska familjer gör på den genomsvenska sommaren, det var fint och jag tror att jag vann omgånge som andreas räknar på här.


dagen efter åkte jag med syster ner till malmö via stallet utanför dalby. där kunde man klappa toksöta kattungar och titta på hästar i de flesta former och färger.


trots att jag det senaste halvåret varit minst sagt inaktiv på hästryggen vågade jag mig upp en runda på jennies trevliga sto hestia, och det gick inte helt tokigt. väl hemma på kattsundsgatan i malmö åt vi en fantastisk kantarellrisotto och det är möjligt att jag somnade lite i soffan.


och alla bilderna är stulna från syster jennies
bilddagbok.