och jag är ganska sugen på...

...omelett.

jag är kvar i bromölla idag, för jag ska in och jobba ikväll igen. det är bra, jag behöver jobba mycket.

nu sitter jag här och tittar på ugly betty så jag har på mina föräldrars dator, jag vet inte riktigt varför jag har blivit så förtjust i den serien, men det är jag. dessutom är bettys systerson justin helt bedårande och väcker modersfaghagskänslor i mig. jag pratade med stoffe och sebbi igår. stockholm snart <3


jag sitter och bläddrar bland bilderna på datorn...

...och inser hur mycket onödigt man har sparat.men sen ger det ju alltid en kivk att hittade glömda bilder med aningen skeptiska motiv.

jag gissar på att det är mumrik och stoffe som slåss om den nakna kvinnan.

det finns väl något...

...som aldrig dör.

att klappa rodrika i pannan, att gömma sig i en sjal, att lyssna på thåströms hjärter dam flera timmar i sträck, att dricka nyvispad nyponsoppa, att kliva upp tidigt och åka till bokeslätt varje julafton, att bada ett iskallt hav, att gå barfota, att dansa på festival, att läsa texter av gardell, att ärva en svart kappa i manchestertyg, att sjunga fanfanfan i formsalen, att dricka rödvin och läsa dewey och mest av allt, att spendera tid med er.

jag hade nog egentligen en fin tanke bakom inlägget. minnen. något man tar med sig, något man minns. jag har tusen minnen med dig, jag kan inte minnas något av dom just nu. borta, kvar är bara rädslan att inte få några fler. jag vill hata dig för att du sårar mig, skrika åt dig för att du ignorerar mig och berätta för dig hur jävla illa du får mig att tänka om mig själv. för när allt kommer upp är det inte dig jag hatar, utan mig.


jag behöver något nu, någon bekräftelse, uppmuntran, lycka, något nytt.

tack jennifer och malin för att ni faktiskt står ut med mig.det är söndagkväll...

...och det har varit helg. i fredags tog jag mig ner till lund, åt svamp och fantastisk glass hos sebbe och spenderare kvällen med ett glas vatten på en brittisk pub och med en 65årig sugerdaddy på klubb. vi mötte upp käck och dansade till dålig musik. bra kväll, helt klart. lördagen tillbringade jag mest med hästar och sen kvällen med jennifer och malin.

kollektivet mumindalen kommer vandra vidare, imorgon ringer jag och säger upp lägenheten, så om tre månader bor jag i bromölla igen. här kommer jag spendera ett halvår ungefär och sen tänker jag flytta vidare till lämplig plats, till exempel stockholm. jag kan erkänna att det känns lite som ett nederlag, men det känns okej.för att behålla...

...viss värdighet.

nu när man är pank och arbetslös söker man jobb som man annars skulle se som lite mindre glamorösa. jag försöker göra lite vettiga saker för att behålla min värdighet.

saker som jag ser som vettiga just nu;

  • jag har sökt om att få gå en skolinformatörsutbildning hos RFSL malmö, när jag missar vinterkonferensen.
  • jag planerar fortfarande att dra igång skolpolitiska arbetsgruppen.
  • planera min framtid.
  • ung, typ liksom i båstad.
  • diskussionsgruppen på fritidsgården.
  • träffa mina vänner.
  • träna med ella.
  • rida queen.

visst är det väl nog för att väga upp ett sunkjobb?


meningslöshet...

...som i en liten ask.

idag har jag nästan konstaterat vad jag vill göra med mig liv. jag vill ha ett jobb som ger mig pengar, jag vill starta upp ett projekt som på något sätt inkluderar begreppen hbt, normer, skolor. kanske som ett samarbete med olika skolor som har det nya ämnet livskunskap på schemat. jag vill bo i stockholm inom ett år och antingen jobba eller återuppta min utbildning där. någon gång i framtiden kommer jag bli färdig lärare, ha läst genusvetenskap i några år och sedan förhoppningsvis kunna försörja mig som frilansande föreläsare och vidareutbildare inom skolfrågor som rör hbt och genus.

och nu ska jag ta tag i allt det här.

och vården är tydligen full av...

...ovetande faghags!

för att hålla igång en konversation med mina kollegor bli ämnena oftast ganska ytliga, till exempel vad som är på tv. vid ett par tillfällen har det råkat vara bonde söker fru och två olika kvinnor har utbrist "det är ju hemskt, nu är det bögar där med!" eller något i den stilen. jag har självklart frågat vad som är problemet med bögar och i båda fallen har jag fått snarlika svar. här förväntar man ju sig dom vanliga argumenten som "det är mot naturen", "det krävs en man och en kvinna, för att..." osv. men svaret jag fått är att "dom är ju så snygga allihopa, och så är dom bögar!"

så frukta inte mina vänner, jag har varit där. man måste bara lära sig att hitta ett nytt sätt att se på det. nej, ni kommer inte att få dom, men tänk så snygg man ser ut tillsammans med dom.jag och hd på maskeraden i vintras. jennifers bild.

jag har mött en ny vän...

...och han skrämmer mig.

nej, men. jag har vid ett par tillällen mött en man på tågstationen i kristianstad. han jobbar för green peace och är nog ganska trevlig. problemet är väl att det första jag sa till honom var "hej, jag är bitter idag men jag ger pengar till green peace varje månad. berätta att jag gör något bra". så nu tror han att jag är en bekräftelsesökande bitter tonåring som är i stort behov av att prata med någon (vilket kanske är sant). så nu, om vi möts vill han iaf att jag ska berätta om alla mina problem för honom. han råkar ha en terapeutisk utbildning och jobbar väl med sånna som mig. det skrämmer mig och gör mig obekväm och gör mitt självförtroende ytterligare lite lägre.

nåväl. annat som är kuk är att jag inte är anmäld till vinterkonferensen och platserna är slut, att jag inte har någon bil och troligen inte kan rida hubertusjakten.

i tusen år...

...och tusen till.
om jag inte hade varit pank hade idag varit en sån dag då jag hade impulsåkt till gotland, dansat med frida till dåliga schlagerlåtar och ätit mängder av smörgåstårta. sen hade jag åkt vidare till stockholm, traskat runt på drottninggatan och i gamla stan med sebastian och stoffe och missbrukat te med elias innan jag åkte vidare mot gävle och höll will&grace-maraton med malyn.

men jag är fattig, och kvar i kristianstad. jag vill inte bo här längre.


det är sånt här jag inte bör få veta...

...när jag är pank och boende i skåne.

fantastiska jay brannan spelar i stockholm imorgon och jag är inte där.jay brannan känner ni igen från filmen shortbus av john cameron mitchell. hans mest kända låt är soda shop som även ingår i soundtracket till filmen, men här sjunger han housewife som håller samma nivå. jag är lite kär kanske.

du springer över tundran och skriker högt...

...när du vet att ingen annan ser.det värmer att höra att han beundrar rebellen i mig även om jag vet att jag har slocknat och frusit sedan länge. han talar om mitt mod och min vilja att stå upp för vem jag är, men allt jag ser är en matthet att längre dölja alla mina fel.

kom och skratta...

...åt evigheten.

en fin avslutning på en fin vecka. igår tog calle, jennifer, malin och jag den blåa volvon ner till lund. vi hittade ut till käcks nya lägenhet och mötte även henke där. käck och calle testa en mängd olika sorters absint innan vi körde vidare mot mejriet (är det här jag ska poängtera min nykterhet?). en soft orkester som förband innan navid och gudarna studsade upp på scen och vi dansade, som på den gamla goda tiden.

natten spenderade jag med jennifer och calle i österslöv innan vi vinkade av honom för tysklandet igen.

det är måndag igen...

...men det spelar ingen roll.

i torsdags hade jag äran att besöka båstad, och inte förän idag har jag hunnit slänga in bilderna i datorn. det var en fin, lagom regnig dag och det börjar verkligen kännas nu att det går mot kallare tider. projektet vi hade möte om är en nykter ungdomsfestival som kommer hållas i båstad i början av sommaren. festivalen som heter ung, typ liksom är om jag har förstått det rätt ett samarbete mellan bland andra båstad kommun, polisen, olika skolor/fritisgårdar, biblioteket och fältgruppen. jag och sebbe bildade smidigt rfsl ungdom skåne och hoppade på tillsammans med roberth från unf. sånt här gör mig glad, kalla mig nörd.
så, båstad helt enkelt. mitt första besök som inte bara innefattade roberths gårdshus.

jag står framför spegeln...

...och ser att jag är lite torr på ett ställe i hårbottnen.

någonstans här får jag smärre panik och smörjer in hela huvudet med aloe vera-gel innan jag inser att mitt hår kanske blir lite skeptiskt till att bli insmort i hudsalva. nåväl, mitt hår har redan fått en del stryk idag sedan jag bestämde mig ör att klippa bort restrerande dreads, så nu är jag både tunnhårig och inkletad i hudsalva. jag har aldrig varit hetare. vem vet, aloe vera är kanske kanon för håret och gör att jag har sånthär hår när jag vaknar imorgon.
åh, vad jag blev sugen på will&grace nu bara för det.

sitter i båstad i roberths lilla lilla hus....

...och ska väl kila till tåget om några minuter. sebbe och roberth har massagestudio i sängen, nästan lika porrigt som det låter. mötet chillade, det känns soft och jag är glad över att ha kommit igång med något som känns givande och vettigt. tror att jag ska slänga iväg ett mail och be om tillåtelse att dra igång skolpolitiska arbetsgruppen också. men vi får väl se. båstad är förövrigt en trevlig liten håla, snobbig möjligen. jag längtar upp till stockholm. eller bort i allmänhet. 

min kurs i raggning har dessutom gått över i fas två, av jag vet inte hur många, jag har gått från klassisk raggning till surrealistisk/modernistisk raggning.  ironiskt nog är kursen inte ironisk. sist jag godhjärtat försökte visa mtt intresse för en väldigt trevlig karl stammade jag fram något i stil med "alltså typ facebook... för alltså kulturnatten... jag sitter med i en organisation".  charmigt, anna.

nej, det där tåget kanske.

jag tycker om...

...att gå på möten.

så varför spendera sitt liv på annat vis? imorgon ska jag åka klockan sex från bromölla för att komma till mötet i båstad i tid. sanslöst. annars har inte särskilt mycket hänt. jag är fortfarande bitter och pank. jag har förvisso kramat calle och det är väldigt fint att ha honom hemma och brieostakademien återförenad. ändå känner jag mig knappast glad, bara trött och uppgiven hela dagarna. antalet vänner som betyder en massa för mig men som inte pratar med mig är nu uppe i två.

nåväl, bitterheten och jag ska sova nu. fast det lär väl inte gå. jag har sömnsvårigheter igen. första gången på ett år typ. spännande. jag brukar klara två veckor utan djupsömn, än är jag bara uppe i fyra dygn.

jag borde verkligen rycka upp mig också. huh, jag ska upp om fyra timmar.

anna är bitter...

...i vanlig ordning.
well, jag är pank, bitter, trött, förkyld, kär och så jävla rådissad.

men jag ska få krama calle idag!

kristianstads två bästa konversationer...

...förevigade.


samtal på gamlegårdsbussen om en man som fått lägenhet i centrum.

- är han muslim?
- nej, han är busschaufför.


samtal på max, medelålders man sitter med sin dotter och äter när en ung kille kommer in och hälsar på mannen.

- hej!
- oj, hej! jag kände inte igen dig med kläderna på.


annars så har jag jobbat inatt. sovit ett par timmar, tills det telefonen ringde vid halv tolv och jag inte kunde somna om. vid fyra börjar jag jobba igen. för första gången hemtjänsten, det ska bli spännande. jag är rastlös och måttligt förvirrad, inget vidare ovanligt. jag fortsätter att söka jobb, tyvärr är inte tjänsten som skolminister ledig. jag har nog insett att jag inte vill jobba som lärare utan arbeta högre upp med skolfrågor. jag borde kanske börja i skolpolitiska arbetsgruppen. nåväl, jag ska ta tag i allt såntdär.

att få någon ur systemet...

...och att förnedra sig själv totalt på köpet.

jag har just skickat ett hysteriskt pinsamt och självutlämnande mail. för ett par dagar sedan skickade jag ett patetiskt och desperat sms, fortsätter jag såhär har jag väl ingen värdighet kvar till årsskiftet. ändå känner jag mig lättad, just nu i alla fall. jag har äntligen sagt något jag har velat säga i två år, nu får han slakta mig om han vill. för nu tänker jag gå vidare.
ja ni vet, för att komma i rätt känsla.

finaste frida...

...är i stan och hälsar på.

mys i mumindalen igår, jennier, malin, hd, frida, henke, cheesecake, ben&jerry, the knife och allmänt chill. inatt åkte jag med frida till grödby och spenderade förmiddagen med henne, hundarna och fantastisk thaimat. nu ska jag tassa till jobbet och tillbringa natten där.

det är nästan vinter i luften ikväll...

...och innan jag kryper ner i sängen vill jag tipsa er.

Inti Chavez Perez som sitter med i rfsl ungdoms förbundsstyrelse har tillsammans med Zanyar Adami nyligen gett ut antologin pittstim. I en intervju beskriver Inti boken "pittstim slåss mot mansrollen, 15 killar som skriver om våld, våldtäktsförsök, misshandel, ätstörningar och visar på vilket sjukt system som killar tvingas gå med i för att vara en cool kille. det är 15 rätt hårda slag mot mansrollen."

jag väntar självklart med spänning på att få läsa den. ni bör självklart göra samma sak.

god natt :*

en vanlig hederlig...

...muskelinflamation.

jo, en muskel någonstans på höger skuldra gör hysteriskt ont. det är lagom bittert och jag vet inte riktigt vad jag har hittat på. nåväl. en voltaren och en varm vetekudde några dagar framöver och jag hoppas på det bästa. andra bra förslag mottages med glädje.

ett nytt tokfjolligt mål...

...i mitt annars tokfjolliga liv.

jag ska lära mig gå i högklackat. riktigt röda pumps med höga smala klackar är på riktigt bland det snyggaste jag vet. främst på heta vältränad män självklart (och jag är singel förresten). killen med huvudrollen i hedwig and the angry inch i stockholm dansade runt i ett par som liknade dom här. men dom får bli ett senare mål, mitt första mål är att innan jul kunna gå stabilt och snyggt i ett par med 3 cm-klack.


men seriöst, som gjorda för min man 2.0, en snygg, maskulin och blond dreadskille med en schysst C-kupa och ett par röda pumps. hetaste någonsin.

i helgen besökte jag...

...södra skåne, lagom exotiskt.

jag bodde hos sebbe ett par nätter, åt grönsakssoppa och glass i mängder, pussades uppenbarligen för högt, blev våldtagen av roberth och dansade i regnbågsparaden. ella var självklart med, hon gick i paraden tillsammans med stolta föräldrar. det var fint väder och mycket kärlek i luften. jag fotade en del, och bjuder på delar av bilderna.