jag vill ha sommar...

...med lite ledighet, jobb och pengar och hästar.

image97


ciedex, för att han faktiskt är mannen i mitt liv.

jag sitter dåligt, jennifer är en bra fotograf och dexan är bästa hästen.

och idag...

...kommer mattis hem!

[hoppar och studsar allmänt hysteriskt]

jag sitter vid en staty...

...på ett torg i en stad.

image96

(ursäkta, mobilfoto).

inte alla fredagar inleds med läsning ur gamla testamentet eller spenderas sovandes mot ett konstverk inne i stan, eller innehåller livliga diskussioner om surrealismen över en kopp te eller avslutas med 90-talsdängor i en lägenhet på östermalm (här i kristianstad självklart).

igår var... mycket.

men jag hade rysligt trevligt också. och ja, jag är nog lite fjolligare än vanligt.okej...

...jag vågade. men nu dör jag fan snart.

okej...

...jag dör lite smått här.

vågar jag?

Utställning nummer ett;...

...darkroom.

darkroom är en fotoutställning som just nu finns på regionsmuseet i kristianstad. konstnärerna är från new york och bor i ett kollektiv för synskadade som heter seeing with photagraphy.

utställningen förmedlar oehört starka känslor, allt ifrån ilska och frustration till mild värme. fotona, som är fantastiskt kreativa, visar på hög precision och teknisk kunnighet och leker med kontrasten mellan ljus och mörker.

kolla här!

se den, helt enkelt.

idag är en sån dag...

...då lars winnerbäck sjunger lågt i mitt bakhuvud och påminner mig om att allt är nästan perfekt.

jag vaknade med ett léende i malins säng, frida hade väckt mig med ett charmigt sms från mina mardrömmar mitt i natten och nästa gång jag vaknade sken solen in på mig och en bubblande känsla spred sig i min kropp.

idag är en bra dag, jag är fnittrande lycklig, jag blir glad över att se min spegelbild och alla mina kläder är lite finare än vanligt. jag och ella trotsade leran på fältet och promenerade en halvtimme. och även om vinterjackan fortfarande är lagom varm och den tunna sjalen borde bytas ut mot en tjockare är det vår i luften. nu ska jag åka in mot stan, krama vänner och le mot solen ett tag. idag är rätt dag, helt enkelt.

..och min fantasi kanske skenar iväg lite väl fort ibland. men en kopp te hade inte varit fel. vi får se.

lite lagom sen...

...sen uppdatering.

halva veckan har passerat. stoffe har ridit, och visat sig vara hur duktig som helst. ullared var fantastiskt och jag hittade typ allt utom byxor, som jag åkte dit för ^^  onsdagen spenderades med vfuplanering och ett besök på barbacka där moto boy spelade. jag är inte stormförälskad, men visst är han söt och sjunger fint.

och nu har älskade frida hittat en dreadskille åt mig, hah.

en helt vanlig dag...

...i vårt konstnärskollektiv.

igår var ingen kreativ dag, rättare sagt, jag upplever inga kreativa dagar längre. jag och jennifer promenarade med snötokiga hundar och jag försökte arbeta mig neråt i tvätthögen, så skulle gårdagen spenderas.

sebastian dök upp med outgrundlig energi och vips så stod han krokimodell på soffbordet.

image95

några utvalda från gårdagen. alla bilderna är tecknade på två minuter.

jag har saknat att teckna, men jag känner mig dålig.

efter viss fövirring...

...och en rad stulna kläder, tog jag bussen mot stan för att möta magnus. musikalen började vid sju och vid tjugo i sju gick vi in på teatern som ett förälskat och kulturellt gammalt par (min mamma var väl lycklig för att jag hade en date, jag hade inte hjärta att berätta att han, liksom alla andra är bög). jag hann berätta kortfattat om kistianstad pride som förhoppningsvis kommer ligga som en regnbågsdag under kristianstaddagarna innan musikalen började och magnus var sjukt pepp och började planera.

image94

själva musikalen var sådär, sången, dansen och musiken var kanon, men manuset var inte helt fantastiskt. jag antar att jag är något partisk, jag har alltid avskytt berättelsen om tarzan. trots detta förundras jag alltid av musikaler. när jag var 15 såg jag en uppsättning av hair i malmö och det var bland det mest fantastiska jag har gjort. jag går mycket på spelningar, men kanske älskar jag livefamträdande i form av teater och musikaler lika mycket. älskade sebastian är väl införstådd med att som betalning för alla fikor och övernattningar kräver jag mitt namn på varje vip-lista i framtiden.

det är konstigt...

...hur mycket energi min kropp producerar.

tredje festkvällen ikväll.
jävlars.

image93

(hd är fotograf)

jag och malin igår, innan tequilan och allt annat.

kollektivet mumindalen...

...och fördelarna jag kommer sakna.

jag hade alltid sett mig själv som någon som var ämnad att bo själv. i slutet av augusti bad jag ändå malin att flytta in. jennifer kom någon månad senare. sedan dess har vi bott här alla tre. lite trångt har det varit och lägenhetens städade dagar är lätt räknade. jennifer och malin flyttar snart ett par hundra meter bort och jag kommer sakna vår sambotid enormt.

imorse när jag vaknade med enorm hosta och bakfylla var inte humöret på topp. malin kokte te åt mig och efter ett par koppar var jag nästan frisk som en maskros igen (morgonens funderingar gick kring huruvida nötkärnor inte är särskilt friska). jag ska på teater med magnus ikväll och den överfulla tvättkorgen vittnade om en ekande tom garderob. snabbt och lätt stal jag en fantastisk kjol av malin som fick agera ärmlös klänning och jennifers flätade skärp. plötsligt hade jag den där kulturella teaterlooken jag sökte.

vad jag egentligen vill säga är att jag kommer sakna vår mer eller minde gemensamma garderob. sebastian har så dåligt med snygga klänningar.

påskhelg bjuder på...

...festligheter.

igår hade frida påskfest med schlager, kycklingar och fjollbögar. stoffe hade ett gäng brudar i knät, som vanligt. men han är mannen i mitt liv (och underliv) ändå. popcorn yrde genom rummet och när frida försvann tömdes brödförådet. jag knöt kontakter och mötte klasskamrater från mellanstadiet.

ikväll var jag sjuk och trött men malin och hd slängde på mig ögonskugga och en het klänning och drog med mig mot staden. när vi i snöstorm väl hade tagit oss till bk tänkte inte jag vara den som är den, dvs mumrik, så jag drack som aldrig förr. full blev jag och jag blev bjuden på sprit av en kille i keps och mina bröst antastades av en heterosexuell homofob. jag konstaterade att jag hatade män och dansade till "all you need is love". snön föll och kristianstad behöver en pridefestival, som jag ska arrangera i sommar.

nu ska jag testa sömn.

det är ändå relativt sällan...

...som jag hittar (för mig) ny schysst musik.
(inte för at jag redan kan allt, utan för att jag i princip aldrig tittar på musikkanaler, lyssnar på radio, laddar ner eller liknande).

men igår hittade jag;


btw, jag och stoffe delar på pojkarna i videon ^^

säg grattis...

...till min skönhet.
hon fyller två år idag!image92


och thåström fyller 51 ^^


vad jag verkligen borde göra...

...är väl att städa, kanske plugga också och planera projekt.
det gör jag inte.

idag har jag varit duktig och ringt försäkringskassan, starkt jobbat. jag tänkte slå en signal till föeningarnas hus också. och hoppas på att lokalen är ledig den 23:e april. jag borde ringa barbacka med. jävlars.

och förkyld har jag lyckats bli, woho.

jag och sebbi tog bussen till åhus och stoffe igår med rembrandt-ost och guldnougat "det är just va små bögpojkar äter", tydligen är det värsta grejen. jag är nästan övertygad.


och jag fyller min blogg med meningslösa inlägg.

jag hänger i bromölla...

...och ska snart kila på möte.

att rida ut igår var det bästa på länge. solen sken och det var vår i luften. dom kommande veckorna blir det väl lite mer ridning eftersom jag kommer vara lite mer i bromölla. vfu:n närmar sig och jag är nervös. men först ska jag planera projekt, åka till ullared, skriva ett par examinationer och virra i allmänhet.

nåväl, ha en bra dag.

den där...

...knet-killen.

mitt andra inlägg om kent, någonsin.

jag har vid flera tillfällen i mitt liv försökt lyssna på kent. men det har aldrig varit jag liksom. först när samtiden-skivan släpptes började jag förstå vad alla pratade om. igårkväll såg jag kent live för första gången. och jag måste verkligen erkänna att det var jävligt bra. jag kunde inte sjung med i mer än typ en fjärdedel av låtarna och resten kunde jag inte ens gissa från vilken skiva dom kom. ändå var det fantastiskt. grabbarna har en otrolig närvaro och jag uppskattar verkligen livesoundet. någonstans under socker gick det upp för mig varför så många uppskattar kent, som är ett jävligt bra band, helt enkelt.

jag är inget kentfan, men möjligen aningen kentfrälst.annars är min sinnesstämning aningen mellankolisk. jag vaknade i morse och verkligheten slog mig i ansiktet, någongång sent igårkväll bröt ihop på en parkbänk på gamlegården. jag antar att man kommer till insikt ibland. jag har en del att jobba med och det finns så mycket som jag skulle vilja säga. som jag skulle sagt inatt. kanske.

jag ska försöka lämna och gå vidare. idag är jag pånyttfödd, och jag inte säker på om det är en positiv förändring.

"alla partyn och...

...bakfylledar", sjunger thåström i mitt huvud.

jennifer och ella slåss om en kudde i sömnen och jag tänker över mina brott. gårdagen bjöd på förmycket sprit, vilket i sin tur resulterade i att jag blev ett pms-monster och gjorde allt för ånga dumheter. jag skämms så att det vrider sig i magen och jag önskar att klockan gick lite fortare så att jag kunde ringa och be om förlåtelse.

hej, jag heter anna och jag hatar att vara jag.

och jag har skaffat mig...

...en ny design.

jag har lämnat munch för en blommig elefant, jag är nöjd med mig själv.
när jag blir smart ska jag lära mig att ändra textfärgen också.

vad tycker ni?

bästa mysdagen...

...med bästa brieostakademien.

jennifers dag firades i ett badkar med asti, med presentöppning och smörgåstårta, med familj- och hundbesök och med tv-spel, jag är beroende.

image86

kärlek till er <3

för att hon råkar...

...fylla år <3

image85jag älskar dig, bästis. och grattis <3

"jag kommer alltid se på rfsl ungdom...

...som en tysk fruktkaka" säger vår avgående förbundsordförande alex i sitt avskedstal. nu är en ny förbundsstyrelse är utsedd med felix i spetsen. jag har fullt förtroende för honom.

kongressen var rolig, innehållandes massa trevligt folk och den var otroligt lärorik. rfsl ungdom gör mig glad och liknelsen vid en tysk fruktkaka känns inte särskilt långt borta. det var min första kongress och dessutom åkte jag som distriktsordförande. under 2007 försökte jag få igång en versamhet här i östra skåne, man kan säga att det gick sådär.  under den sista timmen av kongressen gick representanter från olika distrikt upp i talarstolen och berättade om kommande aktiviteter såsom hbt gbg, winterpride och hajk 08. det är väldigt roligt att se hur aktivt alla arbetar och det svider lite att vår versamhet lyser med sin frånvaro. nästa år går jag upp i talarstolen och berättar om ett kommande arrangemang. rfsl ungdom östra skåne har snart sin första aktivitet på väldigt länge, den 23:e april har vi säkrare sex-workshop, bara hör av dig om du vill komma. jag ser fram emot ett nytt bra år, och hoppas på att i slutet av året ha fått igång någon form av kontinuerlig ungdomsversamhet.väskan är packad...

...och kurslitteraturen sorterad.

nu åker jag om mindre än en timme. jag kommer ha en bra helg. lova mig att ni med har det :*

vi ses i början av nästa vecka. kyss.

imorgon åker jag på kongress...

...och nu känner jag mig lagom stressad och allmänt pepp.

jag hoppas på att någon gång under helgen få möjlighet att plugga lite, jag har en ny emamination på måndag. muntlig och utvecklingssamtal, kommunikation, konflikthantering, bedömning och betyg. charmig blandning, jag vet. jag har hysterika mängder kurslitteratur att läsa dessutom. spännande.

men mest ser jag fram emot en trevlig helg, med vänner från hela landet och massa skoj.
det är min första kongress och jag åker som distriktsordförande, yeah.

nästa destination, norrland (linköping dvs.)


mamma säger att jag ser ut som...

...som svenne hedlund. men frida säger att jag ser ut som uma thurman i pulp fiction. jag har klippt mig, helt enkelt.och ursäkta att jag ser psyko ut på bilden. dessutom känner jag mig som 16årig poppare igen.

idag har varit en bra dag. jag vaknade bredvid stoffe (som i och för sig skadade mig hänsynslöst i sin dröm), kramade honom ett par gånger, åt frukost med jennifer och malin, och stoffe då. vidare åkte vi in till stan, deppigheten hade försvunnit med regnmålnen och solen strålade som ett löfte om en fin vår. sebastian mötte upp oss över en kopp te. nick cave har släppt en ny skiva som inhandlades på kompaktdisk. efter att ha kramat alla vänner tog jag bussen till bromölla och bilen till grödby. jag och ciedex studsade runt på ryssberget med frida och mirage när solen började gå ner bakom träden. ola salo ska spela jesus och allt, precis allt är nästan perfekt.

för vem behöver en fungerande utbildning, bra ekonomi och en kärleksfull pojkvän när man har en snygg stickad sjal och solsken. the best things in life are free, eller vad säger ni?

image73image74

förövrigt är min bästa vän den snyggaste någonsin. det gör inget att han dödar mig i sömnen ibland.

och imse vimse spindel är nya grejen.

och stoffes kanelbullar...

...lyser med sin frånvaro.
går det bra att vi bakar ihop imorgon istället, älski? jag kan ha rosa klänning eller något, precis som du vill ha mig.

idag har jag lämnat in ett arbete samt haft en kortare presentation av samma arbete. jag hoppas att det gick bra. vi i kollektivet har haft en bra dag, tycker jag iaf. nostalgi och framtidsplanering. lägenheten är nästan städad och full av sniglar, malin ska söka till konstfack. jag bleknar bredvid hennes kreativitet och önskar att jag hade motivation för något. men idag känner jag mig bättre än på länge. annars funderar jag över hur jag hälsar på folk, skakar hand, nickar, kramar eller pussar. på nästa fest kommer jag ta alla i hand och jag överväger att pussa busschaufören i dagarna, mest för att se reaktionerna.

men först ska jag sova. natten som gick ägnades till största del åt att planera ett treårigt projekt i hållbarutveckling för elever på mellanstadiet. vad gjorde du?

ta mitt ansvar...

...som kvinna.

idag när jag hörde bröllopsmarchen spelas på tv:n stannade jag upp och funderade ett ögonblick på att faktiskt gifta mig, någongång i framtiden sådär. jag känner mig väldigt främmande inför det.

när jag förklarade för ett par människor i skolan om hur jag bodde, dvs i ett litet kollektiv med två av mina bästa vänner, började dom genast leta fel i boendesituationen. var det inte trångt?, fick man någonsin vara ifred? osv. jag förklarade att jag trivdes jättebra och skulle kunna tänka mig att bo i kollektiv med mina vänner hela livet. men om verkade inte nöjda med det svaret. diskussionen började gå om att när jag hade mognat skulle jag nog också vilja ha barn och bo med en man. jag hävdade att just nu kände jag inget behov alls av man och barn men menade ändå att sånt kunde ju ändras. en kille som är ett år äldre än mig höll med mig om att äktenskap inte lockade. då dom båda kvinnorna inte ifrågasatte hans åsikt började jag fundera på om det fortfarande är mer accepterat för en man att välja bort familj än vad det är för en kvinna.

är det mitt ansvar som kvinna att inte bara skaffa barn utan leva med föreställningen om att ett barnlöst liv är meningslöst?

kanske var det detta som fick mig att impulshandla hårfärg och måla mina ögonbryn ikväll. kanske önskar jag omedvetet att jag var mer kvinnlig ^^, nu är jag mörkhårig iaf.

förövrigt så är mitt arbete klart, i tid rent av, och jag har dåligt samvete över att jag inte har hunnit ringa sebstian som ska söka till malmö musikhögskola imorgon. vi håller alla tummar vi har för dig iaf, älski. förlåt igen, och hundra gånger lycka till. du är bäst. :*

igår var en skum dag...

...men jag antar att det fungerade ändå.

januari och februari är nog de månadern som jag tycker minst om. höst och vintermyset är slut och man liksom bara går och väntar på våren. himlen är grå och persiennerna är nerrullade dygnet runt. alla smittas av den kollektiva olyckan och små petitesser blir betydligt jobbigare än vad som vore logiskt.

efter precis en sån dag, åkte frida och jag in till stan, hyrde film och köpta massa onyttigheter. jennifer vaknade lagom till melodifestivalen och stoffe skrek över telefon. mina vänner gör mig lycklig, på riktigt.

och nu är det mars, våren är på gång och jag tänker sluta vara bitter. på hultsfred släppte jag all ångest, jag tror jag kan göra det igen.

jag är så jävla trött på allt...

...och mitt bittra jag hatar mig.

jag vill göra någonting, och jag vill slippa känslan av att alla hatar mig.

i morse vaknade jag och nynnade på aerosmiths...

..."I don't wanna miss a thing".

efter ett tag insåg jag att det var den första mars. och mina tankar vandrade självklart fem år tillbaka. då var jag femton och kysste dig för första gången.

jag saknar dig ibland, jag hoppas att du vet det.