det är kanske håkan hellström...

...som får mig att dansa av glädje i min stökiga lya,
eller så är det en långhårig pojke på bussen.


jag vet inte.

imorse vaknade jag minst åttahundra gånger av klockan innan jag beslöt mig för att gå upp, klockan var då tio i tio och jag skulle gå till bussen tio minuter senare. sagt och gjort, buss till österslöv. ritt på fina hästen, kaffe med kia och sen hem för att dra vidare in till stan. emelie och jag åt glass i vinden och tittade på förymda höns.

och sen, ja. jag antar att det kommer gå som förra gången, gången innan dess och gången innan dess. jag borde ge upp.

men ikväll är det möte.


och jag behöver en smäll på käften, för att komma i rätt balans.

okej, det är lite pinsamt...

...men inatt grät jag på jobbet.

filmen sweet november, 2001, gick på tv och jag som i vanliga fall nästan avskyr samtliga romantiska komedier och förutsägbara dramer blev förälskad. sara i filmen är sjuk söt och inspirerande. dessutom umgås hon med två helt fantastiska bögar som spenderar kvällarna med att laga mat och klä sig i glittriga klänningar. sara är döende i cancer men har bestämt sig för att leva livet fullt ut den sista tiden. hon har en bohemisk livstil och inleder ett nytt förhållande med en ny man varje månad. november spenderar hon med nelson som självklart är hennes raka motsats och självklart är deras kärlek för komplicerad för att ens fungera på filmduken.

bitterhet, bitterhet.

på mitt jobb...

...är ungefär 99.9 % av personalen kvinnor.

det är sån fakta som gör en lite rädd när man på humoranslagstavlan gång på gång hittar nya män-är-svin-och-kvinnor-är-diskmaskiner-vitsar.

senaste tillskottet var långt under min tolerantsnivå, och jag brukar kunna distansera mig till det mesta.

"varför sklapade Gud kvinnan?
- för att bära sperma från sovrummet till toaletten."


jag antar att det som skrämmer mig mest inte är själva skämtet, som är otroligt kvinnoförnedrande, utan att det är medelålders kvinnor som tycker att det är roligt.

andra favoriter från samma ansalagstavla är:

"vad är kärlek?
-något en kvinna inbillar sig medan mannen knullar henne."

"varför är bruden alltid klädd i vitt?
-för att matcha vitvarorna i köket."

"hur många män krävs det för att byta en glödlampa i köket?
-varför bry sig? låt kärringen diska i mörker."


"vad är skillnaden mellan din fru och ditt jobb om fem år?
-jobbet suger fortfarande."

ja, ni fattar.

ledsen...

...men det blir inte mycket bättre än såhär.

och nu kilar jag till jobbet.

dessutom har jag shoppat...

...mer än på länge idag.

ny klänning, två par skor, linne och tygkasse. soft.

på P3 kvällspasset...


...pratar dom om monster, bara en sån sak.

navid modiri nämner gremlins som ett av top tre-monster. och i bilen påväg hem från shoppingrundan ser jag min barndom passera i revy. jag måste få se filmerna igen. navid nämnde även min favoritscen, när hela gänget super, sjunger new york new york och en gremlin transar. annars älskar jag när gizmo klär ut sig till rambo. gud ja, kult.


antibiotika och...

slemhinneavsvällande preparat. jävligt fancy.
nåväl, jag hoppas på att bli frisk snart iaf.

idag var en bättre dag, jag mår nog lite bättre än igår, även om nacken gör ont, axlarna med nu, särskilt den högra. jag känner mig rysligt gammal. jag hälsade på elias en vända och somnade i sängen bredvid hans. han sa att jag såg helt slut ut, det var lite illa att höra från en nerdrogad, nyopererad och sängliggande pojkvasker. men jag tar nya tag. jennifer förklade dessutom att min hals var det äckligaste som hon hade sett. trots detta, en bra dag :)

imorgon satsar jag på en ytterligare lite bättre.

inte allt för pepp...

...just nu.

min hals gör hysteriskt ont, jag är bitter, förälskad i pinsamt trams, jag dreglar och stirrar tomt in i skärmen.

nåväl, ett vänner-avsnitt till, sen drar jag nog.

sist vi sågs så kysste du mig i timmar...

...och idag var det svårt att fokusera på annat.

jag är förvirrad. nåväl.
några minuter i jennifers sällskap fick mig på andra tankar.
jennifer-baby, vi andra ser också vad hon inte ser. tro mig, var dag.


jag har ont i nacken efter fallet från hög höjd idag. queen är en fantastisk häst, men det komer nog ta lite tid det här. min hals vägrar ge upp och det lutar nog åt ett besök hos en läkare snart. större delen av dagen har faktiskt spenderats på sjukhuset men då bara för att elias inte alls var falafelförgiftad utan faktiskt sjuk. inatt ska jag köra ner till malmö. fab. nu ska jag slötitta på vänner i ett par timmar innan det är dags att köra.

igår var dagen...

...som jag hade peppat inför i evigheter.

bästis elias var på besök i staden, så han och hd skulle spendera kvällen hos mig. jag lagade god mat av stöldgods och bjöd på juice ur vinglas. allt fint, verkligen.

tyvärr var väl varken jag eller mina vänner på topp. jag hade jobbat natten, är fortfarande sjuk efter hultsfred och allmänt trött. hd och elias hade festat kvällen innan, elias hade dessutom spenderat dagen i köpnhamn och blivit falafelförgiftad.

nåväl, döda poeters sällskap, ett par försiktiga kramar, ipren och en korkad människa på sjukvårdsupplysningen. fab.

separationen och tomhetskänslan...

...som blir kvar.

idag föll allting över en skitsak. igen. skillnaden är väl att idag råkade mamma ringa i fallet, i just det ögonbklicket då jag inte orkade måla upp någon fasad. så, nu vet hon allt om kuratorn, om att jag inte klarar av min utbildning, om ensamhet, om panik, och om alla skitsaker som får allt att falla.

jag borde verkligen ta tag i mitt liv nu, städa, laga lite mat och sådär.

och jag saknar dig redan, carl.

visst kan det vara svårt att förstå vissa högtider...

...som ramadan till exempel?
nej, tacka vet jag våra logiska svenska högtider, som midsommar.

för varför inte bygga en fyra meter hög kuk av blad och blommor, låta den penetrera marken och sedan be våra barn att hoppa likt grodor runt den?

logiken är fullständig.hulstsfred...

...nollåtta.

bättre sen än aldrig säger kuratorn. och jag håller med.

hultsfred innehöll......massa glädje och calles senaste design på regnkläder....ett bögbröllop med inledningsrepliken "kan vi skynda oss och få det här avklarat så jag kan sova?"...sockersöta jen som fångade blommorna....hysteri av ett samtal från lilla akademin....akrobatik med liten vinflaska....pussar till anna....världens snyggaste rufus....och världens porrigaste frida.samt nya vänner från när och fjärran, stulet vin, världens mest inaktiva jobb, dreads, babyshambles, bad i äcklig sjö, fanatisk dans till billie the vision, förkylningar, charmtroll över kom-radion, trogna tomtar och nissar, håkan hellström, solnedgångar och soluppgångar, stormkök och all kärlek i världen.den 18 juni har passerat...

...och jag fyller offeciellt inte år längre. jag är glad över det.

dagen spenderades i verklighetsflykt med jennifer och calle i österslöv, där jag undvek att fylla år trots ett par gratulationer. jag har tittat på hästar, spelat alfapet och haft det bra.

För 5 år sedan...
gav robin mig ett hjärta av sten, sa att han älskade mig och lämnade mig gråtandes på samma dag. jag hade precis slutat nian, längtade efter att få bryta upp med allt och börja om. jag och sabina drack sprit på kreta. jag hade en fjollig tuppkam, skrev poesi, nynnade på ebba grön och bar paletstinasjal största delen av dygnet. robin kom tillbaka in i mitt liv samma sommar och höll om mig. jag var nyss fyllda 16, med framtidstro och en krossad själ.

För 3 år sedan...
trodde jag att min sista stund var kommen under en nine inch nails-konsert på hultsfred. en tillvara som kantades av panik och extas. Jag fyllde 18, var nykterist och moralisk. c4 var mitt andra hem och det bästa jag visste. malyn och jennifer fanns närmast hjärtat. jag skrev en och annan haiku, hittade min stil inom måleriet, lyssnade på hård musik och red älskade rodrika flera dagar i veckan.

För 2 år sedan...
fyllde jag 19 och bröt ihop. jag hade tagit studenten och flyttade kort därefter till min nya lägenhet. ella hade kommit in i mitt liv och kissade på mattor och bet i sladdar för att roa sig själv. jag fick veta att jag hade kommit in på högskolan, blev singel och 14 år igen med det. jag drack för mycket och kände inte till mina gränser. jennifer blev min bästa vän, igen och dansade med mig genom sommaren. med jennifer kom största delen av mitt nuvarande umgänge. jag hade lämnat bromölla bakom mig, kände mig för vuxen men älskade mycket.

För 1 år sedan...
hade jag nyss kommit hem från hultsfred. jag var lycklig och kände mig uppskattad. jennifer, malin och calle var min vardag och frsl ungdom min största kärlek. stoffe kom till mig en kväll i juni och tog mig till en ny värld. jag hade gått två terminer på min utbildning och kände mig ofta mer interlektuell än astrid lindgren-fanatikerna. jag mötte ciedex som blev mannen i mitt liv och malyn lämnade skåne för norrland. jag blev 20 och köpte min första flaska vin, helt lagligt.

Igår...
fyllde jag år, 21. jag är fortfarande rädd, men modig nog att älska.

they only want you when you´re seventeen...

...when you´re twenty-one, you´re no fun.

som vanligt hade jag somnat i soffan, klockan var tjugo över tolv när jennifer, calle, malin, tove och hd kom in i rummet och sjöng ladytron som gregorianmunkar. jag uppskattar vad dom gör för mig, jag älskar dom mer än själva livet och jag bröt ihop när carl kallade mig medelålders.

idag är det min födelsedag. jag fyller 21 och min ålder upphör att ha betydelse. nu spelar det ingen roll om jag är 21 eller 44 och nästa gång min ålder faktiskt kommer inverka på mitt liv är när jag fyller 65 och går i pension. det suger. men för alla er materialister där ute som hela året väntat på att få köpa en present till mig skriver jag en önskelista.

 • Hogwarts på riktigt
 • Evig ungdom
 • Att mina bästa vänner, ni vet vilka ni är, alltid finns kvar (inte i kristianstad, utan här *pekar på bröstkorgen*)
 • Den där dreadskillen
 • Elias här imorgon och er andra med, självklart
 • Gott te
 • Kramar
 • Personliga och handritade teckningar
 • Att mina egna dreads blir klara snart
 • En ny festivalbil ^^
 • Kärlek
 • Och att ni alla får en riktigt bra höst, var ni än må befinna er
 • Sjalar i mängder, gärna som ni har använt

och ja, säg grattis. jag behöver bekräftelse. när ella fyllde år fick hon 12 kommentarer i min blogg tror jag, det hoppas jag på att kunna toppa. :*

jag är hemma från sommarens första festival...

...och lagom sjuk, sådär.

hultsfred var bra, som vanligt. tredje gången totalt jag var där. jag trivs på hultsfred, trots kyla, lera, regn, fulla festivalbersökare och bajamajor.

senare tänker jag uppdatera om allt, lägga upp lite bilder, skriva om hur underbar rufus var och allt såntdär. jag lovar. men nu kan jag bara tänka i hellström-texter.

för jag...
...saknar inte mycket
men jag saknar illussionen
av att allting kommer ordna sig

om du vill ha mig
nu kan du få mig så lätt

vill du vara kär i
den fulaste flickan i världen?

jag skulle ta tag i att kompletera...

...min b-uppsats idag.

när jag läste anmärkningarna i marginalerna blev jag arg och struntade i det. hur kan man skriva "ta bort!" som kommentar till ett stycke utan att förklara varför. Speiellt när vi har haft handledning av en lärare (med betydligt högre utbildning än hon som ska betygsätta vår uppsats, hah!) och hon inte har sagt något om det på något av våra möten. resultatet blev iaf att jag struntar i att kompletera den nu. fast jag vet att jag måste.

jag drar till hultsfred imorgon. i typ världens bästa sällskap. frida, stoffe. seb, jennifer och calle. jag hoppas att allt är löst och att jag slipper fylla i en lång rad ångesttillfällen i min lista till kratorn. jag vill dansa och dricka billig sprit.

mina föräldrar drar förövrigt till grekland idag. jisses.

förresten...

...så ibland byter jag hudfärg.

iblnd för att passa i på gamlegården och ibland för att mitt kall i livet är att vara en tjock afrikansk kvinna med snygg turban.


efter en stunds vild diskussion utbrister jennifer...

..."jo, jag är helt säker, han är hetero."

"faaan" svarar jag automatiskt innan jag insåg vad jag precis sa. hd tyckte att det sa mycket om mig som person, jag vet inte ^^

med tanke på mitt förra inlägg...

...ber jag om ursäkt, igen.

jag gör det mycket nu, ber om ursäkt alltså.

jag kunde bli arg, känna mig sårad, isolera mig, bryta ihop, gråta och söka tröst eller gråta och ignorera er som vill trösta mig. men nu är jag trött. jag vill inte mer, inte gråta mer, inte be om ursäkt för att jag gråter, inte såra eller såras.

allt ska bli bra nu. rom byggdes inte inte på en dag, sa hon. men nu är det fan dags för mig att köpa murbruk. (jag har alltid älskat metaforer).

ta hur stor plats du vill, ni vill.

så, okej...

...slå mig.

i måndags gick jag till en kurator för första gången i mitt liv. jag var modig och allt kändes lätt. jag förstod mig själv och kunde dra slutsatser om hur jag fungerar och varför jag inte fungerar. igår blev jag sågad för första gången på kristianstad högskola, min b-uppsats är inte okej och min lärare kan inte förstå hur ungdomars relation mellan könen och sociala mönster och handlingar kring sexualitet kunde påverka undervisningen i skolan. (till exempel att tjejer blir objektifierade och klassade som horor och killar förväntas vara manliga, hårda och knulla runt utan samvete). nåväl, hon tyckte iaf inte att detta gick in under rubriken "hur kön och etnicitet påverkar arbetet i skolan - social och kunskapsmässigt". jag blev bitter. jag pratade i telefon med elias och fick medhåll vilket stärkte mig lite. kvällen spenderades i tvättstugan för det var det min mentala prestanda klarade av.  sebastian ringde vid halv tolv typ när jag slumrade i soffan. sen gav jag mig ut och letade upp honom på näsbys gator.


nu, efter att ha brutit ihop två gånger, en trevlig frukost, näsblod och alternativa tankar är jag nästan samlad igen. mitt liv fortsätter enligt kaosteorin och just när jag pustar ut kommer nästa påfrestning som lämnar mig skakandes. jag vet inte, men jag kan ha gett upp.

jag känner mig patetisk och ensam och jag önskar att allt blir bra igen.