lagom bitter och uttråkad...

...bestämde jag mig för att gå ut en lång runda. i mörkret på fältet skulle jag nynna till ed harcourt och glömma allt ont i världen. jag hann ungefär ut till parkeringen och ed hade sjungit knappt halva those crimson tears när batteriet dog och kängorna började läcka in, men jag vandrade vidare. iställt för att lyssna till musik ringde jag en vän någonstans i norra tyskland som också kände sig aningen ensam. mattis svarade med lätt falsettröst "HEJ. JAG SAKNAR DIG!". jag log och pratade med honom om hans avtrillningar och framtidsplaner i drygt 20 dyra minuter, men då och då är det värt ett svindyrt utlandssamtal för att få höra hans röst.

<3

all of your days will be blessed
so put on a smile and get dressed
into the void we will fly away from here
all of your thoughts will be crowned
you'll be the toast of town
into the view of a million crystal spheres

tell me life is beautiful.



jag är ingen klippa...

...jag är ett stenras.

men jag hoppas att jag duger för dig ändå.

jag hade en vag föreställning...

...om att faghag-boken skulle vara humoristisk och lättsam läsning. men det var faktiskt längesedan jag kände mig så träffad av en bok, jag gråter och skrattar med kvinnorna i boken.

"jag brukar drabbas av någon sorts vänskapsförälskelse och blir så där löjligt lycklig när vi träffas. jag kan få lite fjärilar i magen och bli pirrig och uppspelt"

vem har inte känt så någon gång? jag antar att jag gör det allt för ofta.

när mamma gav den till mig frågade hon mig om jag hade insett att det kunde vara lite problematiskt om jag älskade bögar. om jag blev kär alltså. jag tänkte på min första och mest intensiva förälskelse, någonsin. han håller på att flytta ihop med sin pojkvän nu. honom försökte jag faktiskt omvända, med våld nästan. då jag lovade mig själv att aldrig bli kär i en bög igen, fast det har väl hänt ett par gånger sedan dess. men jag tror att mamma kan vara lugn. även om tanken slår mig då och då att jag aldrig kommer hitta någon. jag får väl testa att ragga på internet.

idag har allt en grå hinna över sig. mina muskler mår illa och jag tänker för mycket. jag vet att det inte är min sak, förlåt. jag tecknade lite på kladden jag gjorde av ett porträtt jag gav bort i julas. den fick sitta på väggen. egentligen borde jag plugga. jag har ingen ro till något.

annars äter jag en apelsin och saknar en massa människor runt om i sverige. imorgon får jag träffa sebbi, jag saknar honom.

jennifer fråga mig igår...

...om jag inte hade köpt faghag-boken ännu.

"jo", sa jag, "eller nej, mamma har köpt den till mig, den väntar på mig i bromölla."  plötsligt insåg jag  hur roligt det var att min mamma hat köpt en bok till mig, sin dotter, som heter faghag - en bok om kvinnor som älskar bögar. men jag antar att mamma uppskattar det, speciellt nu när hon hoppas att jag en dag gifter mig med en bög. hon är charmig ibland min mor, även om jag inte kan hantera henne alls ibland.

annars läser jag no tears for queers nu, som jag skulle kunna rekomendera er om ni känner för att må jävligt dåligt och bli riktigt jävla förbannade. den är ett repotage om hatbrott som bygger på tre verkliga händelser.



häromdagen fick jag otrolig lust att skriva brev, så det gjorde jag. när jag hade postat det insåg jag hur jag faktist saknar att skriva brev.

så, vill någon bli min brevvän?

det knyter sig i min mage...

...när du säger så.


mål för dagen...

...helt enkelt.

sova ut
skriva ett arbete om teknik
titta på hoppträning (och agera hästskötare)
krama jennifer och malin

en soft dag, hoppas jag.

jag börjar bli bitter igen...

...så jag kryper nog till sängs nu.

dagboken är trygghet och allt känns meningslöst. jag är en gammal bitter kvinna.

"nej, men aids är ju...

...hysteriskt roligt".

idag har varit en bra dag. även om jag känner hur min skolgång rasar sakta men säkert så börjar jag faktiskt trivas där. idag har vi analyserat kopplingen mellan aids och barbapapa och hittat problematik kring ozonlagret och korkade vita män (även kallade försäljare). vfu:n känns kul även om jag vet hur jävla oseriösa vi kommer vara. christian förespråkar rasbiologi och kärnvapen, men jag börjar nog uppskatta hans humor.

efter skolan åkte jag in till city, träffade jennifer och stoffe, kikade på böcker och köpte ett par. harry potter på svenska och den första (tror jag, rätta mig annars) svenska bilderboken med bögar; lill-zlatan och morbror raring. kika kika. den är hysteriskt stereotypisk men jag gillar den lite ändå, bara för att.

image72

(bild från lill-zlatan och morbror raring av pija lindebaum)

ikväll har jag burit hö (tilläggas ska också att jag är allergisk mot hö ^^) och tittat på mika-dvd och carolina gynning med frida. te och torkad marmelad är väl grejen. iaf te.



förresten stoffe; mamma älskar dig, vill du gå på nästa släktmiddag med mig? som min respektive sådär?

vi tar en dag på...

...stranden.

jag vaknade i morse, lagom rädd och med känslan av att det kommer bli en usel dag. efter att ha tagit ella på en lång promenad kände jag mig lite bättre och när stoffe bjöd mig till åhus tog jag bussen dit efter att ha shoppat en ny het väska.

stoffe drog med mig ner till stranden. och där satt vi, pratade och skrattade och planerade vårt framtida liv med 72 barn. han insåg nog inte vad det gjorde för mig. men jag älskar honom.

image70

vattnet låg stilla och såg aningen inbjudande ut.

image71

<3

och hemma väntade jennifer, pizza och desperata husfruar.

ikväll utnämner jag mig själv...

...till världens mest ologiska människa.

jag har skrivit många sidor i dagboken, om i princip inget alls. jag är skakig och rädd för det mesta, jag vet inte varför. förlåt igen för hur jag är, det kommer bli bättre. just nu är ett studieuppehåll nog vad jag behöver, men det lär ju inte hända.

schlagerkväll var trevligt...

...men röstreslutatet var en katastrof.
fast jag hejade på bwo, ändå.

stoffe hade en grön klänning och malin pratade fyllespråk. mina vänner är charmtroll.

idag är jag mest trött och sådär skum. desperata husfruar är grejen.

inlägget om självförrving...

...och en rosa klänning.

jag har alltid gillat att klä ut mig. och ikväll firas schlager, så här sitter jag med upprullat hår för att få den schyssta carolalooken framför köksfläkten.  igår sydde jag en rosa klänning dagen i ära, bara för att klä ut mig så fånigt som möjligt. nu blev det dock så att kläningen blev rätt bra och jag tycker om den. vilket kan kännas otippat av två anledningar;

1. jag hatar klänningar.
2. jag hatar rosa.

men trots mitt hat trivs jag i min nya rosa klänning och känner mig finare än på länge.

och jordens sista kvinna...

...är lesbisk.

(lagen om att allt ändå går åt helvete).

i onsdags tog min kära vän frida på sig sina schyssta pumps och drog ut mot kristianstad för att dansa och sånt där som ungdomar med sportlov gör. någongång runt två på natten ringer hon mig och skriker hysteriskt om att killen som hon har raggat på hela kvällen hade pojkvän ^^

alla vi som känner igen känslan lider med frida en stund, som blev hopplöst förälskad :P

annars (med udda uttal) rullar det mesta på. igår gick jag i skolan, inatt jobbade jag och idag var det skola igen. idag har jag även mockat, hälsat på farmor och nu ska jag träffa lotta. sömn är något jag drömmer om samtidigt som jag syr en schlagerklänning och peppar inför morgondagen.

kärlek till det mesta.

resonemang kring...

...sexuell frihet.

jag kom i kontakt med hemsidan
http://www.svedimf.3w.se/ som är ett förbund för delfiner födda i människokroppar. min första tanke var onekligen något kort om vår absurda värld. sen slog det mig hur hemskt det faktiskt måste vara för den stackars delfinen född som människa. jag vet inte om jag är ironisk eller inte.

hur lång kan kampen för sexuell frihet drivas? i vårt samhälle accepteras företelser som bdsm allt mer och DHB (Dolphin in a Human Body) liknas på hemsidan vid transexalism, men för mig känns det väldigt främmande.

DHB:are vill också ha en artneutral äktenskapslag. dom vill kunna gifta sig och ha sex med andra delfiner.

när man kan veta att delfinen verkligen vill gifta sig, då är jag med på det här. eller, jag vet inte.

vad säger ni?



egokick...

...utan dess like.

ja, okej. jag vet hur tråkigt det är att läsa om hur folk utryucker egokickar.

men idag måste jag. jag och min basgrupp redovisade idag. vi hade en arrangerad paneldebatt med karaktärer ur böcker och filmer som vi hade sett och läst. hänger ni med? själv var hannah i filmen hannah med h. jag debatterade kring ledargestalter, demokrati, roller och gruppsammansättningar. i stlutet hade vi en värderingsövning där publöiken fick ta ställning till vilken av oss de höll med. ungefär 80% ställde sig i mitt hörn.

en i min klass sa att "anna är en bra talare och bra talare får människor med sig".
jag bara log.

vi resonemanget efter redovisningen pratade jag fritt om genus och liknande. min lärare hoppade ner från bordet hurrade och fick hela klassen att aplådera. och jag log. för ibland blir jag stolt över mig själv.

nåväl, rusa till bussen

melodifestivalen...

...del två.

efter en lång och histeriskt kall uteritt drack jag och frida lite te innan vi fortsatte i stallet. sen begav vi oss för att plocka upp bästis stoffe. vi sjöng aqua och skrattade i bilen och körde mot bromölla igen.

bunkrade upp med glass, ostbågar, kex, ost, jordnötter, ostbågar och kakor (och mineralvatten och vindruvor för att hålla nyttighetsbalansen) i mina föräldrars källare. melodifestivalen kom och gick och lämnade stoffe gråtande när carola inte gick vidare. jag lider med honom.

jag såg på bio igår...

...och blev kär, igen.

för kanske, precis såhär, tänker jag känna någon dag.


Jamie Campbell Bower är dagens förälskelse. och snart ska jag skriva något om filmen. lyssna på hans röst först. han är 20 iår, debuterade med sweeney todd och så jävla jävla hysteriskt söt.

anna kär.

malins hörselskada verkar ha smittat...

...mina ögon, otippat nog.

lagom försenad rusade jag och min förkylning hem till christian i morse. efter ett tag övervägde mina lungor att ge upp och nästa framme fick jag näsblod av ansträngningen. när jag hade kommit in lugnade det sig lite och arbetet tog fart. efter ett par timmar började min kropp skaka igen, ögonen rann och jag hostade i takt med den stigande febern. när jag förvånat utbrister "VAR DET EN STRUDS?!" (ja, ana min förvåning) tittar resten av gruppen på mig med sympati och förklarar för mig att det var en joggare. snopet återgår jag till diskussionen om gruppdynamik och ledarpossitioner.

nu är jag hemma och har vilat en stund, och nu ska jag städa.

jag har inte haft...

... världens mest fantastiska vecka.

söndagen kom med sorgbesked, och lämnade mig skakig. i måndags höll känslan i sig och kombinerades med influensa på ingång. resen av veckn har det hållt i sig. igår låg jag däckad i storts sätt hela dagen och även om idag har varit lite bättre har jag ingen ork.

resten av kollektivet följer mitt exempel och både jennifer och malin är drabbade. ella blir lidande, hon tittar på mig och undrar varför hon inte får gå ut så ofta som hon vill. och min skola blir hyateriskt lidande, idag skulle jag lämna in ett arbete, som jag knappt har börjat på och imorgon ska jag ha bokcirkel om böcker jag bara läst halvvägs. det känns underbart.

men nåväl, glad hjärtedag till alla.

visst fan...

...finns det kärlek i världen.

i tvivlets tider är det väl ännu viktiga att man faktiskt förstår det.
låt oss kyssa alla homofober och förklara fred mot USA, allihopa.

till mina bästa vänner, förälskade eller inte. jag älskar er, mer än jag någonsin kommer kunna förklara. och kärlek kan övervinna allt. glöm inte det.

image64

stoffe och sebbi,

image65

jennifer och calle,

image66

hd och elias,

image67

malyn,

image68

malin,

image69

frida och cienne,

världen är en orättvis plats...

...och fortfarande finns det mäniskor som vill ha det så.

det gör ont att skriva, jag vet inte hur jag ska formulera mig.



jag tänker på dig och önskar att jag fick lära känna dig bättre.

jag har varit på årsmöte idag...

...och jag hade verkligen planerat att gå ur ungdomssektionen.

så blev det inte. istället kom jag på idén om att b.u.s borde skaffa sig en blogg för att hemsidan aldrig uppdateras. och så var det bestämt. jag gick aldrig ur, jag blev webmaster, eller bloggmaster iaf.

http://bokeslottsungdomssektion.blogg.se

kika in under året :)

2004 drabbades jag senast av schlagerfeber...

...på den tiden hängde jag med stoffe och natalie i schlagertider.

sedan dess har jag inte varit särskilt insatt, utom när the ark sjöng förra året. men iår, känner jag att jag kommer tända till på det här igen. inte lika mycket som 2004 kanske men fortfarande.

kontakten med stoffe är återupptagen och bättre än någonsin och han påverkar mig att bli schlagerfjolla. ikväll är det första deltävlingen. men ikväll kommer jag hänga med ungdomssektionen.

följande veckor tänker jag minsann boka stoffe iaf ^^

image58

själv hoppas jag på eskobar, lasse lindh, BWO, linda bengtzing och daniel mitsogiannis.

jag är schlagerfjolla.

igår var det QX gaygala...

...på tv, och till skillnad från förra året var det tv 4 och inte SVT som sände den.

på ett sätt kan jag känna att gaygalan liksom pride är jävligt kommersiellt och förhåller sig enligt traditionella stereotyper. ändå vill jag lyfta att det är, enligt mig, på många sätt bättre att låta det vara folkligt och glatt än att det får en viss offermentalitet där människor samlas för att gråta i grupp över förtrycket. jag känner också att gaysverige kanske inte är så jämställt som man kunde önskat, i de flesta fallen är det honomsexuella män som lyfts fram. lesbiska talas det tyst om och transpersoner och asexuella är det ännu mer sällan man hör något om.

trots negativa aspekter ser jag gaygalan som någon viktigt och betydelsefullt, att man kan ordna en gaygala utan mordhot och dessutom sända den i offentlig tv är fantstiskt. när vänner till mig besökte riga pride hölls det i en inhägnad park med motdemonstranter tryckta mot gallret. överallt fanns säkerhetsstyrkor för att undvika konflikter. i sverige är inte situationen likadan. sverige ses som ett av världens mest jämställda länder, ändå får man fortfarande inte, år 2008, gifta sig med vem man vill. man får inte gifta sig med den man älskar. och var dag möter människor kränkningar och våldsbrott på grund av könsidentitet och sexuell läggning.

så, enligt mig, även om det inte i den perfekta världen skulle behövas en gaygala, eller en faddergala för den delen, är inte det anledning nog att låta bli att kämpa. minoriteter behöver lyfta sin kamp. skulle inte rösträttsrörelsen fått genomslag för knappt hundra år sedan hade kanske kvinnor fortfarande varit utan rösträtt i sverige. nu slåss vi för nya saker som en könsneutral äktenskapslag, ett öppet samhälle utan förtryck och diskriminering och en människosyn oberoende av kön, etnicitet, sexuell läggning, funktionsnedsättning eller liknande. runt om i världen finns det fortfarande ickehumana väderingar angående homosexualitet och i flertalet länder är de även laggrundande.

idag spelade min bästa vän christoffer påve i FN-rollspelet på söderport. på lunchen direkt efteråt kysste han sin pojkvän öppet på ett café. tills den dagen då den riktiga påven ser på deras relation som vilken annan som helst, tills den dagen då diskriminering är ord man bara möter i historieböcker och tills den dagen då alla människor har samma värde och samma förutsättningar tänker jag fortsätta kämpa. men än så länge lever vi inte i ett utopi, så jag tittar mer än gärna på gaygalan, dansar gärna i prideparaden, kallar mig faghag och sitter i möten med normativa kommunpolitiker för att lyfta hbtq-frågorna.

än så länge kämpar jag, står du vid min sida?

det är morgon...

...och inatt var det rysligt skönt att få sova.

aningen mindre skönt när sebastians klocka ringde och jag tvingade mig ur sängen. idag har jag föreläsning om populärkultur med min favoritlärare på högskolan. jag hoppas att det kan bli bra.

förövrigt vill jag teckna. och jag vill inte göra mina jävla skoluppgifter.

mitt liv fortsätter...

...att ta oväntade vändningar.

varje gång jag börjar känna att något fungerar så rasar mitt liv lite igen. idag har fungerat bra, överlag. inga direkta konspirationsteorier och en stoffe istället för en tom stol brevid mig på dagens föreläsning. jag fick VG på min rapport av mitt läs- och skrivprojekt och jag fick krama en söt emelie en stund i stan.

när jag kom hem och var klar med mitt småstädande insåg väl någon att nu mådde faktiskt anna för bra. ge henne lite panik för en utebliven vfu-placering. skratta när hon ser sin dröm om att se nick cave gå under. låt hennes ekonomi rasa än en gång, ge henne ångest över att hon inte känner sig förtjänt av sina betyg och låt henne tro att ingen någonsin faktiskt tycker om henne.

ordnat. anna sitter gråtandes i lägenheten. precis som det ska vara.

[ja, mina problem är mindre än dina, jag vet.]

och förlåt alla. jag vet att jag gör fel. men just nu är jag inte vidare stabil . jag knäcktes den tjugotredje december, jag minns det som igår. och jag har inte läkt ännu. ge mig lite tid bara. men ikväll tänker jag inte gömma det.

jag har förälskat mig...

...i malins kamera.

image56


image57

sebastian och mumrik <3


båda bilderna är tagna och redigerade av mig. jag är lite stolt faktiskt.

kölden bet i mig och...

...orion höll mig sällskap i natten.

i en kort stund doftade min hud av förträngda minnen. jag vill bara hålla om dig just nu.

kära jennifer...

...skrev en kontaktannons åt mig ^^

hör av er :)

image55


" Jag är en aktiv hästtjej som pluggar till mellanstadielärare. Jag tycker om bögar, ständigt sällskap, vegetarisk mat & att somna till bra filmer. Söker dig; dreadskille 20-25 som går ut med hunden åt mig på morgonen & skriver romantiska sånger till mig, samt framför dem till gitarr eller piano. Du får gärna vara bisexuell & redan tillsammans med en annan man; 'Ju fler desto roligare är mitt motto'.
Vill du vara den som rätar ut min onda rygg om kvällarna?

Svar till 'Faghag-Flickan' "

bilden är stulen av edith och är från navyfesten.

jag antar att jag trodde...

...att jag var smart, när jag studsade ut i mina håliga ballerinaskor för att promenera med ella i leran och det våta gräset. ella morrade högt och sprang runt mig som en rabiat jätteråtta medan jag försiktigt tassade runt och kände hur mina strumpor blev allt våtare. när ella hade tröttnat på att jaga pinnen och hoppa runt i löven åkte kopplet på igen och vi kilade vidare mot affären. dagens lycka var när jag såg att dom hade fått in den underbara mangojuicen så jag köpte en liter till mig, ingen annan i kollektivet är särskilt förtjust i den men jag tackar karol för att han öppnade dörren för mig, dörren till mangojuicens förlorade rike. ni borde verkligen testa den, totalt onyttig och med en direkt obehaglig tjock konstistens smakar den fantastiskt, jag lovar.

hm, jag har inte uppdaterat min blogg på evigheter och jag blggar om blöta strumpr och juice. fantastiskt.

hd sov med mig i min säng inatt, vi pratade om framtiden och en lång rad jobbiga beslut man tvingas ta. jag är vuxen, jag tvingas betala räkningar och ta ansvar. samtidigt är jag ett liten och rädd i skolan, som ett barn som inte vågar släppa tagen om hemmets trygghet. inom mig bor också en förvirrad tonåring som kämpar för att bli sedd och som ser konspirationer runt sig vart hon än går.

charmigt, jag kan få det sämsta av tre världar.

men idag är en bra dag.

nej, jag har inte försvunnit...

...men mitt internet funkar aldrig.