kanske är min världsbild smått egocentrisk...

...men jag undrar om jag någon gång kommer kunna höra en främmande människa skratta ett par meter bort, utan att tro att det är åt mig. jag inser hur jävla fel det är att hån och glåpord i en korridor för nästan tio år sedan gör mig livrädd för att lita på människor än idag, ändå är det precis så. i hela mitt liv har jag sänt ut signaler som gör det okej att trampa på mig för mitt enda vapen har alltid varit att låtsas att jag inte bryr mig, att inte reagera alls. jag låter människor människor nära mig behandla mig hur som helst. jag har alltid sett det som en styrka att alltid finnas där, oavsett vad som hänt tidigare. jag inser nu att det egentligen talar till min nackdel. vetskapen om att jag faktiskt alltid finns kvar leder till en otrolig ignorans även bland mina närmsta vänner. en relation där jag ger men allt för sällan får något tillbaka. allting kommer över mig nu, händelser jag förträngt i många år. jag hade behövt er.

för när allting är kaos är det lätt att tänka på en enkel utväg, men jag vill inte dö. bara påminna om att jag faktiskt lever.

mitt nyårslöfte blir att ta tag i gamla monster och lära mig att säga ifrån, och även om jag inser att det här inlägget mest är patetiskt så är det en bit på vägen.

visst är det härligt...

...att samla familjen under julhelgen.

min bror tittar på tv-shop, pappa spelar hjärter på datorn, mamma skriker åt mig över värlsomvändande katastrofer som att (hör och höpna) jag hade lagt ett papper i A5-format (ganska litet alltså) på fel ställe i köket och min syster är hemma i malmö. om mindre än två timmar slipper jag detta och börjar jobba. det är illa, men det är få ställen i världen som ger mig mer julstämning än mitt kära demensboende här i bromölla. när jag slutar ikväll åker jag in till kristianstad och håller jul med jennifer.

god jul på er, och giv mig styrka.


gråhåriga män i köket...

...är nog lite förmycket för mig ^^

"ett bröd utan sälta är som att kyssa sin syster på midsommar"
-ernst kirchsteiger.


nu tassar jag bort till jobbet, inatt tänker jag äta upp bromölla kommuns föråd av clementiner. har jag tur finns det kanske spettkaka med. imorgon bär det av till väla med jennifer och mamma.


ha en fin natt, det ska jag.


"fyra bokstäver, tropiskt, börjar på alfabetets andra bokstav..."

"...det måste vara kuba!"

det är tur att jag har fina vänner, för annars är jag ganska trött på livet.

det är vinter, jag håller på att flytta tillbaka till bromölla och saker jag har förträngt i många år börjar komma över mig igen.


det är en fin dag...

...och jag hittade den här bilden på malins dator.
jennifer, jag och malin med väldigt lång slutartid. jag kan inte med ord beskriva hur mycket ni betyder för mig.

råkade se en dokumentär...

...om gravida thomas inatt. historian om thomas har inte berört mig särskilt mycket innan, jag har inte tyckt att det var någon världsnyhet, mest en logisk lösning. när jag såg dokumentären blev jag väldigt rörd. vackert.när jag gick på högstadiet gjorde jag ett bildarbete om jämställdhet och traditionella könstillskrivna egenskaper. då tecknade jag bland annat en massa gravida män. det var fint tyckte jag, det minns jag. och seriöst, han är hysteriskt snygg.

min klocka ringer om mindre än fem timmar...

...och jag kan inte sova, självklart. har legat och vridit mig i sängen i en timme nu innan jag klev upp och satt mig här igen. jag har för mycket som snurrar i huvudet ikväll.

och jag hade fortfarande behövt en kram.

okej, björn borg är kanske inte mitt favoritmärke...

...men seriöst, det här är fint. och kanske kanske gråter jag lite.

...och musik av ane brun dessutom.

och dina ord i natten...

...är det enda som når in.


och när du ser på mig
är det knappt jag minns
ett enda öknamn dom kallade mig

heteronormativiteten inom vården...

...del (ungefär) tvåtusenfyrahundratrettiofem.

jo, så satt vi där igen runt fikabordet och diskuterade att någon minsann hade hört någon berätta om att en man i bromölla hade lämnat sin fru för en annan man. en annan hade faktiskt en kusin som var bög och en tredje kände en kvinna som bodde tillsammans med en annan kvinna (jo, jag vet. det är nästan så chockerande att man ramlar av stolen). efter en stund konstaterade dom att DET var nog vanligare än man trodde och att det var nog många som var DET utan att man märkte något. men det är klart, man börjar ju undra vad som är fel när en 25årig kille aldrig har haft en flickvän och man vill ju inte tänka på att DOM faktiskt har sex. själv satt jag mest tyst, skrattade för mig själv och letade efter ett lämpligt tillfälle att ta av mig koftan och visa young and proud-tröjan från rfsl ungdom som jag hade på mig under, av en händelse.

idag är det min namnsdag...

...och självklart inser jag hur hysteriskt korkat det är.

namn är knasigt. man får ett namn (oftast) när man bara är ett par dagar gammal, man har själv ingenting att säga till om. namn blir väldigt personligt, det är ju trots allt vad största delen av människor du möter kommer kalla dig, ändå är det totalt opersonligt. anna heter jag till exempel och jag är inte direkt ensam om det. namnlagen är dessutom helt vrickad, för trots att det är mitt namn (och då borde ju jag ha mest att säga till om) kan jag inte få heta vad jag vill. om jag skulle vilja heta kurt till exempel, så skulle inte det gå. för en flicka kan inte heta kurt. så är det. inte ens med diagnosen transsexuell skulle jag få byta namn till kurt förän iprincip sist i processen.

både namn och namnlagen borde vara mer flexibla, det är inte så noga. igår på jobbet hette jag till exempel malin hela dagen.


nåväl.

för vart vi än i världen vänder....

...har vi tiotusentals minnen tillsammans. avskedsfest för håkan och henke som ger sig ut i europa imorgon, all lycka :*


trött, ledsen och medveten...

...om att idag är en allt igenom dålig dag.

jag har ridit, det gick hyffsat. jag känner mig ändå värdelös. jag har tröttnat på det här nu. så nu kryper jag ihop i min säng, släcker lampan, lyssnar på antony and the johnsons och låter all självömkan rinna över mig. för det var så jag gjorde innan. och jag antar att det var bättre då.

kanske just en sån dag...

...då man tecknar jesus lidande i kinesisk tusch.
well, på tok för tråkig och intetsägande. jag mötte min gamla bildlärare från högstadiet häromdagen. han frågade om jag målade något nu. han tipsade mig om att testa något nytt. akvarell på duk var hans grej nu. jag behöver förändring. men tusch är kanske inte min grej, precis som akvarell, akryl, pennor och för mycket annat. teknikerna börjar ta slut. nåväl, denna teckningen är kanske första skissen på en målning till sebbe. kanske. åh, jag borde köpa vettig duk iaf. min suger.

"det är en sjal!"...

...utbrister jag när jennifer täcker över mig med min present från egypten. en jättejättestor sjal som är jättejättefin.
jag gick direkt hem till jennifer och malin när jag kom hem från stockholm/uppsala igårkväll. jennifer hade kommit hem från egypten bara någon timme innan. malin hade varit ute på nya äventyr på hemmaplan. och det kändes precis sådär som i en high schoolfilm när vi berättade om vad som hade hänt under tiden vi hade varit ifrån varandra. innan jag somnade på soffan, jag vet inte med resten. men jag älskar er :*

stockholm i mitt...

...hjärta, precis som vanligt.

vinterkonferensen var trevlig och det är alltid lika kul att träffa alla trevliga människor från sveriges alla hörn. jag tyckert om den kollekiva myskänslan på rfsl ungdomarrangemang, men så är ju jag lite fjollig med. bilresan till stockholm var fantastisk och jag har en nyvunnen kärlek till radioprogrammet p4 dans. pizzadansen är nu etablerad i stockholm, frida!

stockholm var vackert, precis som vanligt. jag bodde ett par nätter hos hugo på gärdet, tirttade på casablanca och hade de trevligt. sen bodde jag ett par nätter hos fjolltrollen i uppsala. allt är fint, åhå. och jag är dålig på det här med att fotografera. nåväl, ett par kort blev det.


sebbi på ett trevligt café i närheten av odenplan.


jag på samma café.


elias och jag tittade på utstälningen rainbow animals på naturhistorska.


elias.


drottninggatan.


plattan.

kärlek också till alla andra som jag glömde att fotografera, och till alla fina människor på vinterkonferensen.