idag är det valborg...

...och jag tänker styra upp mitt liv.

om tjugo minuter tar jag tag i spillrorna av min utbildning. efter det tänker jag klä mig fint och ha rouge på kinderna, kvällen ska spenderas med trevligt sällskap och en grillad majskolv. mattis ska lära mig shaka ass och jag tänker stjäla vin av mina föräldrar. lägenheten är städad och peppen inför att arbeta på URIX-mässan är stor. imorgon vid kvart i ett kramar jag magnus och elias igen och jag mår bra.

just nu är jag anna, peppad och ansvarstagande.

en gång i min ungdom...

...var jag poet.

på den tiden skrev jag av mig mina känslor och presenterade dom på internet. jag lärde känna en pojke från norr, han var en färgrik person med enorm kreativitet och förmåga att formulera ord. han brukade berömma mina alster. just honom kom jag och tänka på ikväll. jag önskar att jag kunde börja skriva igen, då hade jag haft en anledning att kontakta honom.

mamma tvingade ut mig i solen...

...och jag antar att det var bra. min skolgång rasar fortfarande, men imorgon tänker jag faktiskt börja ordna upp det. ed harcourt sjunger i mina öron, precis som för ungefär ett år sedan. då peppade jag väl inför siesta, såg fram emot och hade panik över mitt första rfsl ungdom arrangemang någonsin, drack mer än nödvändigt, förälskade mig i beröring och jag trivdes i skolan. kanske var jag rent av någon annan då. med käraste ed ger mig alltid samma känsla.jag faller tillbaka i gamla vanor...

...och kryper ihop under mitt täcke
det gör ont att förlora,
men jag orkar inte kämpa
det är vår
och världen är vacker
men mitt höstgråa ansikte matchar inte solen
jag gömmer mig för allt jag anser vara vackert,
inatt ifrån kärlek
idag ifrån ljus
jag smittar.


we all bear the scars
yeah, we all feign a laugh
we all cry in the dark
get cut off before we start

and as your first act begins
you realise they're all waiting
for a fall, for a flaw, for the end

and there's a past stained with tears
could you talk to quiet my fears
could you pull me aside
just to acknowledge that i've tried

as your last breath begins
contently take it in
cause we all get it in
the end

and as your last breath begins
you find your demon's your best friend
and we all get it in
the endjag är meningslös, livrädd. men jag hoppas kanske fortfarande på att bli räddad.skrattanfallen vandrar runt...

...på internet.

imorse hittade jag ett inlägg på passagens debattsida (ja, 90-tal, jag vet. men mamma har det som startsida). en skribent tyckte att begreppen "man " och "kvinna" ite längre är nödvändiga, istället sökte skribenten en term som innefattade båda.

allt från långa naturvetenskapliga förklaringar om hur olika män och kvinnor är till personangrepp till liknelse till såväl nazism som kommunism. helt fantastiskt.

kika här

btw, gissa vilket svar som är mitt :P

jag vet inte alls...

...längre.

det var längesedan nu. helgen i stockholm var lärorik och fantastiskt på många sätt. veckan som gått har också passerat. en lyckad säkrare sex-workshop, ett givande möte, ett par trevliga picknickar i solen, en inflyttningsfest i migrändimma och ett uteblivet vfu-omdöme.

idag vill jag helst gömma mig i ett mörkt rum, titta på shortbus och hata mig själv och verkligheten.

för att jag älskar filmen, för att jag älskar låten.


därför är jag glad...

...just nu.

 • vfu:n tar slut idag, vilket är lite sorgligt, men jag är nöjd med mitt arbete.
 • ciedex är bäst och det är vår i luften, han mår bra av det.
 • jennifer, malin, frida, stoffe och sebbi <3
 • stockholm idag, allmänt jättepepp.
 • säkrare sex-workshop på måndag, allmänt jättepepp. jag har nu anställt stoffe för att undvika sammanbrott.
 • URIX, ja typ samma.
 • charmtroll runt om i sverige.

anna heter jag...

...och jag bloggar vanligvis inte om mens.

jag tror faktiskt inte att jag ens nämnt mensvärk i min blogg någongång, så jag har lite tillgodo. faktiskt, alla kvinnor (i detta fallet läs: biologiskt födda kvinnor vars fysiska förutsättningar stämmer överens med det traditionella könets, härmed menar jag inte att man inte kan ha en annan könsidentitet eller eller könsuppfattning) har det.

För en tid sedan påstod stoffe att han märkte av när alla hans nära tjejkompisar hade mens. jag blev näst intill upprörd eftersom jag hatar när folk förklarar mitt dåliga humör med mens eller pms och jag kontrade honom med att fråga om han märkte av min mens. han funderade och antog att han gjorde det, men han hade aldrig tänkt på det. jag bad honom hojta till när han uppmärksammade min mens.

tiden gick och han sa inget, jag fråga ibland men han sa att han inte hade märkt något. jag blev irriterad eftersom jag faktiskt inte heller hade haft mens så han hade ju helt rätt. imorse frågade jag honom igen och då svarade han "nej, inte ännu men det borde vara väldigt snart". senare idag kom den. en lyckad gissning? eller grattis stoffe, du känner min kropp betydligt bättre än vad jag gör, jag visste inte att den skulle komma idag. jag är lite chockad, och lite irriterad. nåväl.

det snurrar...

...i min skalle.

imorse vaknade jag, fick panik och flög upp ur sängen. jag var redan påklädd eftersom jag hade somnat med kläderna på igår och jag var helt säker på att jag hade förovit mig. klockan visade 05.09 och jag lugnade ner mig, bytte om, tvättade håret och åt frukost framför datorn. en timme senare rusade jag till bussen, hoppade av vid stationen och blev utskälld av en gubbe för att jag hade rört hans PRIVATA tidning ungefär 06.31. tåget gick till bromölla och väl framme tog jag bussen till skolan där jag har vfu. efter morgonmötet låste jag in mig på toaletten och insåg 07.59 till min förskräckelse att nedre delen av mitt ansikte förgades rött. innan klockan slog åtta hade jag alltså fått hjärtklappning, en utskällning och näsblod. min morgon var den sämsta på länge.

dagen fortlöpte i betydligt bättre anda. sista hållbar utvecklings-gruppen redovisade sitt arbete och jag är stolt som tuppen över min helt fantastiska klass. lärare är mitt drömjobb, faktiskt, även om det innebär näsablod och konstant utmattning. härom kvällen somnade jag i soffan och pratade med mamma om självförsörjande verksamhet, i sömnen. mamma skrattar fortfarande åt mig.

nåväl,

okej, sverige...

...nu är det fan dags.

om schwarzenegger  är på får vi fan också vara det.

http://www.qx.se/samhalle/6380/schwarzenegger-svanger-om-homoaktenskap

det är pinsamt att man i sverige 2008 fortfarande inte får gifta sig med vem man vill.
nåväl, kom igen reinfeldt, visa vad du går för, även om jag fortfarande väntar på en röd regering.

idag flyttar mina sambos...

...och ella bär pärlhalsband medan jag svettas med moppen och bimbo boy.
idag ska hela min skabblya städas, och sen ska det förbli sån. tänka sig ^^

och idag sa min lärare på högskolan till mig...

...att jag nog borde gå till en psykolog.

det knäckte mig nog lite, igen.

visst är det fantastiskt...

...när man verkligen får veta att man lever, genom att somna?

dom senaste dagarna har passerat i stress, vfu, ett par jobb, vänner, hästar, rufus wrainwhright - allt har liksom avlöst varandra. igårkväll somnade jag i fridas soffa, jag fick dåligt samvete eftersom jag inte träffat henne alls det senaste halvåret typ, och så somnar jag.

nåväl, sen promenerade jag hem i kylan och somnade i min egen säng. nu följer resten av veckan. imorgon vfu och charlotte och dans på kvällen, i helgen ska jag försöka sova och träffa alla vänner och rida, måndag vfu och möte om ungdomsgrupp, tisdag vfu och veterinär torsdag eventuellt till helsingborg, nästa helg utbildning i stockholm, arrangera säkrare sex-workshopden 21:e och skriva en projektredovisning samma vecka, första helgen i maj arbeta på urix i malmö osv.

vill du byta av mig i ett par dagar så jag får sova, lite?

christian säger...

..."det är intressant, en elektron vet antingen var den är eller vart den ska, aldrig både och".
jag funderar ett tag och svarar "som jag när jag kör bil".
eller vad säger du, jennifer?

gårdagen var härlig, rufus wainwhright var magisk och jag är nästan kär. han söker en sextonårig svensk pojkvän om några år och jag övervägde att visa upp min privata kollektion. rufus i lägenheten vore inte fel. gay messiah, going to a town och avslutningen med halleluljah var bäst enligt mig. trots att jag så engagerat hoppades på somewhere over the rainbow fick jag inte höra den och jag kan erkänna att sittplatser inte riktigt är min grej, annars var spelningen totalt fantastisk. rufus själv med två gitarrer och en flygel inför ett fullsatt ystad. ljuset var underbart och sättet som han fick hela publiken att skratta med värme i kroppen. så ja, jag är frälst och lycklig över att ha sett honom. gör detsamma om ni får möjlighet.

och jag ryser...

...i hela kroppen.

ikväll åker jag och jennifer till ystaden och ser rufus wainwright på teatern.

och det ska bli helmysigt.

topp tre...

...mest förvånande syner när man rullar upp persiennerna på morgonen.

tredjeplats; en ailien som gör snoppavtryck mot rutan.
andraplats; inse att lägenheten är under vatten och se en vithaj simma förbi.
förstaplats; inse att din ballkong är påvens ballkong i vatikanstaten och ha tiotusen beende turister framför dig.

men nu ska jag faktiskt träffa robin ett tag.

hur fan...

...blev klockan halv tre?
efter typ 45 timmar i vaket tillstånd borde jag nog sova. tänka sig.

idag blev väldigt bra, men inte som planerat. malyn, jag och ett par hundar tittade på havet och åt kakor till dåliga hiphop-videos. jennifer och malin gjorde kvällen, ungefär när malin skulle kila iväg till hd dök astrit upp i lägenheten och analyserade kärlek. tillsammans slötittade (jennifer och astrit tittade, jag slöade) vi på eternal sunshine of the spotless mind och drack te.

helgen är snart slut, även om söndagen finns kvar. jag antar att allt inte vill närvara.

jag sitter på jobbet...

...och lyckades prata till mig min favoritavdelning. (är det inte lite absurt att faktiskt ha en favoritavdelning?) nu sitter jag iaf här, framför datorn med en glass (stulen av bromölla kommun) och ser fram emot 10 timmars arbete (also called as ungefär 1000 kronor). jag känner att det är en natt av paranteser och annat spännande.

nåväl, nattens mål;


 • läsa om oscar wilde (idag insåg jag att jag vet för lite om honom) och bättra på min allmänbildning genom wikipedia. 
 • planera tre lektioner om hållbar utveckling och människans kontroll av evolutionen.
 • spana på repriser av amerkanska tv-serier.
 • läsa, för ovanlighetens skull.
 • faktiskt arbeta lite.dagens...

...tillkännagivande:

jag kan tänka mig att arbeta på högstadiet.

jag har aldrig sett mig som en högstadielärare, alltid sagt "lågstadiet, mellanstadiet, gymnasiet, särskolan, specialpedagog, hålla workshops och konferenser för färdiga lärare om genus, vad som helst men aldrig högstadiet!". konstigt. högstadiet var en jobbig tid för mig, men nu inser jag tjusningen. möta elever som man vet har för mycket att tänka på och se hur dom faktiskt tar till sig det jag har att säga. det är fantastiskt. faktiskt.

nåväl, nu ska jag sova lite, sen jobba.

dagens...

...bästa gästboksinlägg:

"Hah! Jag hittade dig först. ;]
Nu är jag officiellt med i din bög-kollektion."


dagens...

...slutsats:

sömn är överskattat.
eftersom jag nu har ändrat mina rutiner och börjat stiga upp tidigt tänkte jag testa den gamla skrönan att lägga mig tidigt. så igår traskade jag ner till sängen vid halv nio, jag läste in mig lite i ytterligare en religiös text och somnade som en stock vid nio. halv tio väckte frida mig och tio väckte stoffe mig, sen somnade jag och sov i åtta hälsosamma timmar. nu är är jag precis lika trött som igårmorse efter knappt fyra timmars sömn. sömn är uppenbarligen för mesar.

jag antar att det här...

...är lite fel dag.

efter vfu, bibliotek, besök hos farmor och allmän utmattning bestämde jag mig för att hälsa på sebastian, tur var kanske att jag skippade överraskningen och ringde först för sebastian var i åhus. ett kort ögonblick kände jag mig helt ensam, jag stressar runt med lektionsplaneringar och religiösa skrifter, försöker träffa sambos och bästisar och hästarna så mycket som möjligt men jag är lite fast i bromölla.

tre minuters gråt- och panikpaus i bilen, sen fick det vara bra. mockade och träffade frida en stund. jag vet inte varför jag blir sånhär.

visst är det intressant...

...hur saker har en tendens att föröka sig.

rubriker till exempel.

nåväl, vfu:n går hyffsat, det börjar bli vår, mattis är hemma, jennifer&malin är mina sambos i några dagar till, jag har startat många småkrig och snart en ungdomsgrupp, sebbi är överallt utom bredvid mig, hästar är den bästa verklighetsflykten, jag funderar på dreads i mitt hår igen, främlingsfientlighet skrämmer mig och jag måste få tag i en bok innan ikväll.

bloggen fungerar...

...igen!

helgen var skum, på för många sätt. nu är jag lite stabilare och är ute på VFU. i eftermiddag ska jag diskutera skapelsemyter. jag hoppas att det blir bra.