ett kärt...

...återséende.

när jag kom hem idag hittade jag stoffe och sebastian i sofforna. malin var självklart också på plats. det kändes väldigt bra att ha sebastian hemma igen. han hade haft det bra på irland, men jag antar att ingenting slår kristianstad. och som vanligt går kvällen i ordvitsarnas och den dåliga humorns tecken.
kvällens två bästa:

anna: jag tycker att alla bögar borde dö.
malin: för att du är nekrofil?
...
sebastian: har man misslyckats att få minst ett av sina fyra barn homosexuella så får man väl adoptera.
anna: åh, är det sån homoadoption?

stoffe som annars är den mest kvicktänkta av oss läste om psykiska sjukdomar istället.och stockholm...

...kallar på mig i sömnen.

annars är jag vuxen. tvättar och så. tänkte även typ diska och städa innan jag tar mig till stallet. hoppas på att slippa vara själv ikväll med. beethoven har fått ge plats åt jens lekman och höstsolen försöker tränga igenom molnen.

just likt alex...

...i clockwork orange.

igårkväll fortsatte jag med ett av höstens projekt.
mitt musikprojekt. målet är att inte känna mig helt främmande inför ett piano och inte vara helt lost vad gällande klassisk musik. igår började jag med den första i ledet, och kanske den allra stösta ludwig van beethoven. beethoven föddes i bonn i tyskland 1770. vid 17 års ålder spelar han för mozart som spår honom en ljus framtid. följande tio år arbetar beethoven framför pianot och gör sig ett stort namn runt om i europa. vid 28 år  ålder drabbad han av en succesiv dövhet och blir till slut helt döv. trots denna livskris fortsätter han att skriva och komponera musik, trots att han inte längre kan höra tonerna. i total dövhet skriver han flera mästerliga stycken som den 5:e och 9:e symfonin.

well, ett litet stycke kulturhistoria.

image27

en dyster kväll...

...av ensamhet.

och än en gång började jag bläddra bland mina gamla haikus.
ibland hatar jag dom. ibland vill jag skicka dom till ett förlag.

snaran knyter du
för att hålla kvar din vän
- alltid stanna kvar

då den otrogne
har spårat sig till frihet
räcker inga rep

så försvann din vän
och bara ett tomt skal att
- alltid stanna kvar

elias har åkt hem, jennifer och calle är iväg, malin är i oppmanna, stoffe pluggar och hd är hemma hos sig. jag är själv i lägenheten för första gången på länge. ensamheten biter i mig likt en kylig januarivind.  fast nu ska jag sova. imorgon ska jag tro på kärleken igen, nu vill jag bara spy.

en såndär handlös förälskelse...

...i en liten kille från stockholm.

elias är på besök. det är sjukt trevligt och jag kan erkänna att jag inte vill låta honom åka iväg igen. i lärdags gick vi i regnbågsparaden i malmö. hojtade och dansade till e-type och njöt helt totalt. en skön höstdag med fantastiska vänner. jag träffade även karol lite kort i malmö innan jag och elias åkte över till köpenhamn. på kvällen festad vi, en massa trevliga människor var här. trots tröttheten efter en sömnlös natt och en heldag i malmö var jag pepp som fan av hysteri och alkohol. igår var världens bakisdag med film och pizza och nu ska jag iväg till skolan. det känns jättefel. för jag vill tanna i mitt utopi i en förortslägenhet och inte tänka på att morgondagen faktiskt erbjuder en tenta. jag antar att det bara är att ta sig i kragen och agera vuxen, för en gång skull.

image26

och hej elias, jag tror att du skulle vara en tax om du var ett djur.

det här med...

...sociala normer.

igår åkte jag och elias över till köpenhamn. trevligt och mysigt på all sätt. jag gillar stora städer och köpenhamn är väldigt fint. vi promenerade över ett torg där en brud, kanske något år yngre än mig började skika efter oss. vi vände oss om men hörde inte riktigt vad hon sa så vi gick vidare. ungefär 200 meter senare sprang hon ikapp oss, och frågade om vi hade problem med något. elias svarade att han inte förstod vad hon menade. hon menade att han hade tittat konstigt på henne när hon tittade på oss och skrek efter oss. konstigt nog. hon skrek att det var min feta röv hon hade problem med och fortsatte hosta ur sig förolämplingar. elias föklarade att om hon hade missat det så var det hans vän som hon pratade om. och jag, i lätt chock fick jag bara ur mig ett mesigt "well, take care". haha.

men fortfarande. var tog alla våra sociala normer vägen? att tänka något elakt om någon på stan, det är jag väl okej med. till och med att diskutera det med vännerna som såg samma människa. att skrika förolämpningar efter någon det kan jag också ta, jag menar, vi har väl alla gått på högstadiet. men att springa efter någon och i princip säga "ursäkta mig men jag förolämpade just dig och vad jag söker här är en reaktion, gärna en upprörd sådan."

har jag missat något?

om mindre än en timme...

...tar jag bussen in till stan, möter hd och stoffe på stationen och åker ner till malmö och elias.

jag är pepp pepp pepp.

men hysteriskt trött, jobbat innat. ingen sömn. och efter paraden ska vi hem och festa. jag kommer dö. ^^ men innan dess skrattar jag tyst för mig själv, jag vill inte väcka malin som sover i rummet intill, och så tittar jag på ella som är om möjligt ännu mer depressiv än vanligt nu när katterna försöker äta upp hennes korg.

ha en bra dag, det ska jag.

imorgon ska jag försöka...

...hinna med att:

 • städa
 • gå på möte med barbacka
 • klippa farmor
 • rida
 • träffa charlotte
 • sova
 • jobba natt

och på lördag ska jag träffa elias!

ikväll har jag blivit våldtagen av stoffe, samtidigt förolämpad och lätt misshandlad av malin.
men jag älskar er.

okej, det här med listor...

...är något jag försöker lägga ner.

men en till kan väl inte skada.
stulen av jennifer & kajsa.

Tio band/artister du sett live; thåström, r.e.m, di leva, regina spektor, nine inch nails, ed harcourt, manson, pet shop boys, patti smith, the ark.

Nio saker du ser fram emot; parad med elias, hd och stoffe på lördag, halloweenfest, kärleken, lugn och ro, hbt-caféet, vinterkonferansen och att få pussa linus där, vännerna i helgen, träffa syster och hestia igen, kramar.

Åtta länder du besökt; polen, frankrike, tyskland, spanien, grekland, norge, finland, andorra.

Sju saker som irriterar dig; att känna mig förvirrad, när folk gör saker i sina redovisningar utan syfte, disk, tvätt, smuts, heterokillar, min livssituation.

Sex saker du rör varje dag; datorn, mobilen, ella, människor, sängen, stickningen.

Fem saker du gör varje dag; pratar i telefon med stoffe och frida, undviker att plugga, kramar någon, virrar runt på internet, skrattar.

Fyra låtar som du älskar; thåström - ungefär såhär, coldplay - fix you, ed harcourt - she fell into my arms, mika - grace kelly.

Tre filmer du kan se om och om igen; american beauty, dålig uppfostran, k-pax.

Två saker du har på dig varje dag; sjal och numera min bruna basker.

En person du saknar just nu;
elias, men han kommer på lördag!

sådär ett par dagar innan...

...fint besök från huvudstaden.

'kungen', tänker ni.
någon mycket bättre, säger jag.

e l i a s, typ världens finaste elias kommer ner till skåne i helgen. på lördag tar jag en bög i varje hand. stoffe i den vänstra och hd i den högra, förslagsvis. tillsammans åker vi ner till malmö för att gå i regnbågsparaden och krama fina folk. jag hoppas på att träffa karol och fredrik också. för det var hysteriskt längesedan. när det är dags för hefärd tar vi elias med oss. well. jag är glad.

vad kan man göra i kristianstad? jag behöver tips.

saker jag verkligen borde...

...ha klart innan lördag.

 • geografiarbete om mellan östern (ska redovisas imorgon).
 • inlämning under rubriken "min hembygd" (skulle varit inne för tre veckor sedan).
 • redovisning om kloster.
 • inlämning om kloster.
 • fältstudiedagboken (som jag inte har skrivit).
 • vara förberedd till tentan.

nej, jag känner mig inte stressad.

och utöver detta måste jag planera en premiär till hbt-caféet för jag ska ha möte med barbacka på fredag igen.

det är precis som...

...sebastian säger.

nu är böckerna faktiskt fulländade.
böckerna om harry potter och hans vänner har alltid gjort mig lyrisk.
jag älskar historien, karaktärerna och allt. varje ord från pärm till pärm.
och nu har dumbledore kommit ur garderoben.
ja, han är homosexuell menar j.k. rowling själv.

läs mer
här


och mitt humör pendlar...

...likt hos en pubertal tonåring.

jag var hysteriskt ledsen igår, jag vet inte varför. idag vaknade jag, trött och avslappnad. jag bokade in en date med hd och kunde inte sluta le påväg in till stan. jag skrattade en massa med hd, hugo, hannes, håkan, stoffe och sebastian hela eftermiddagen. vi drack kaffe på C4 och hälsade på eskil och jan. jag saknar atmosvären.

men nu, jag vet inte vad igen. men något hugger mig i sidan. en del av mig är förälskad i hösten och livet, men en annan del skriker av orkeslöshet, ensamhet och insikten om att jag är v ä r d e l ö s.

'Cause the cold Swedish winter
is right outside
and I just want somebody
to hold me through the night'

men mitt i all bitterhet...

...föds en vacker höstdag.

jag är nöjd.

image25


och ja! jag har stickat baskern själv.

för att verkligheten...

...är verkligen mer skrämmande än jag först trodde.

idag besökte jag min lunarstorm för första gången på länge.
jag råkade komma i kontakt med en p13 från bromölla och läste på hans presentation:

JAG ÄR EN NS SKINHEAD SOM ÄLSKAR SVERIGE ! JAG HAR INGET EMOT NAZISTER OCH BRYR MEJ INTE OM RASISTER FÖR JAG STÅR FÖR TYP SAMMA SAK !!! JAG HATAR ALLA SOM HATAR VÅRT SVERIGE OCH INTE ÄR AV VÅR RAS !! HELL!

vad kan jag tillägga?
får jag vara fräck nog att citera fredrik, en före detta bekant?
"kan inte alla patrioter som är beredda att dö för sitt land ta och göra det, så vi andra kan leva ifred?"

jag vill inte verkligen inte att en här 13åriga killen ska dö, det menar jag inte.
men jag blir verkligen rädd av sånt här. var finns läraren? var finns diskutionerna om värdegrunden? jag vill komma ut och jobba nu. jag vill prata med dom här ungdomarna och visa att det finns så mycket mer. för jag tycker inte att en 13åring ska behöva gå omkring och hata största delen av jordens befolkning, det verkar väldigt ohälsosamt.

och ikväll...

...bryter jag ihop till josh groban,

jag är totalt obetydlig.
jag är grotetskt jävla ful och äcklig.

det finns inget som jag är bra på, jag når aldrig högre än medel.
jag är inte älskvärd och trött på att känna såhär.


yes, bli inte förvånad...

...om du ser mig vid ett piano i framtiden.

mitt nya mål för hösten är nämligen att lära mig just piano.
dom vanligaste noterna och ackorden är väl vad jag tänker uppnå.
emelie är min lärare och guru.

önska mig 'lycka till', det lär nämligen behövas.

image23

igår sa anden till mig...

...att jag inte skulle hoppa av min utbildning.
och han sa till stoffe att han inte skulle klara lumpen ^^

jo, igår hamnade älskade (och älskande) stoffe & sebastian i vår lägenhet igen. malin var självklart också här men jennifer & calle stannade hemma. vi hade mellanstadiekväll, gjorde handloppor (sånna med frågor i) och anden i glaset. vår ande var väldigt bestämd men tyvärr dyslektiker. vi gillade honom ändå. det var en väldigt mysig kväll. och jag har hft den lugna helgen som jag verkligen sett fram emot. igår, tidigare på dagen, tog jag mig till grödby och red ut med frida, båda var fortfarande lätt bakfulla och ingen av oss klarade av att trava eller galoppera. istället ägnade vi den långa rundan åt att skratta, berätta fylleminnen och sjunga psalmer. det är sånt man gör för sällan.

ja, jag har haft en bra helg. en väldigt bra. frida, malin, stoffe och sebastian. jennifer och calle över telefon ibland, min färdiga basker, en massa vodka, mellanstadiemagi och en konversation med en majsburk. jag är nöjd, jag älskar mina vänner.

och nu ska jag träffa emelie, deppa ihop över ensamhet, äta pizza och skriva ett geografiarbete.
och med tanke på ensamhet, gårdagens ord är bögsamhet.
"nej. jag är inte ensam, jag är bögsam"

bästis helg...

...helt enkelt.

jag älskar er, nu åker jg till stallet och ikväll ska jag se på johnny depp med mina favoritmänniskor <3

jo, jag vet...

...att klockan inte slagit tio än.

men nu går jag fan och lägger mig.
egentligen ville jag se ett program på tv om barn som gifts bort.
men vafan. sömn är nyttigt har jag hört.

helt hysteriskt...

...jävla överförtjust.
sådär förresten.

igårkväll mötte jag älskling stoffe i stan och åkte hem till mig med nyhandlad garn i handen.jag lärde honom sticka och han kom in i det väldigt fort. stickar en jättefin mössa i svart och grått.senare dök även sebastian upp och slog sig ner i soffan med oss. vi hade en mysig kväll med te och garn. när vi långt om länge däckade alla tre i min säng, vissa mer bekväma än jag ^^ var jag den första som somnade. älskade sebastian försäkrade mig om att mitt snarkande bara var gulligt. jag är skeptisk ^^ men jag älskar er, helt hysteriskt.

och ikväll ska jag få träffa min älskade sambo igen. världens finaste malin i ny hårfärg. <3

och till sist. världens finaste par jennifer & calle firade ett år igår. grattis sötnosar, ni är bäst tillsammans och mitt bittra kärlekshatande jag önskar er all jävla lycka för ni gör världen till en bättre och mer älskande plats.

(det är nästan skumt vad lite hästtid kan göra med mig ^^)


jag har vid flera tillfälen i mitt liv...

...verkligen försökt lyssna på kent.
i nian var jag förälskad i en tjej som älskade kent (det var under den där vapen & ammuntion-tiden).
jag försökte verkligen lära mig att tycka om dom. kort därefter lärde jag mig att man skulle lyssna på deras äldre album. hagnesta hill var tydligen det bästa och låten man skulle dyrka hette berg- och dalvana. jennifer tycker också bäst om den. i vilket fall så har jag verkligen försökt. men jag har aldrig tyckt om dom. men nu...

känslan jag försöker beskriva är av traditionell ketchupeffekt. ni vet sådär -"först kom ingenting, sen kom ingenting, sen kom ingenting" haha. jag är hysteriskt rolig.

men ja, jag gillar den nya skivan. min personliga favorit är våga vara rädd, vilken gillar du bäst?

fast just nu är nog emil jensen närmst hjärtat igen. mellansnack är kärlek och humor på arton spår. lysna och njut, mina vänner. och snart är det helg. bara en dag till på min praktik. jag börjar nästan gilla stället. det är intressant. idag blevb jag till och med kallad pojkflicka av min handledare. jag blev inte särskilt upprörd ändå. men bör verkligen introducera henne till en rad "nya" begrepp som könsneutral eller androgyn. fast hon vill väl bara väl.

nu ska jag åka till hästen min. huh. jag saknar bruce.

idag sa en elvaåring...

...till mig;

det är mycket transfetter i nudlar.

helt ärligt, jag vet inte var transfett är (även om jag skrattar lite när jag hör ordet). jag vet att det är något dåligt fett. på min tid fanns något som hette mättat och omättat fett. har det med det att göra? härdat fett har jag också hört.

det kändes lite pinsamt iaf, men mest chockad är jag över hur en liten trådsmal flicka på elva år oroar sig för olika fetter som finns i hennes mat. jag blir lite rädd. kroppskulten är skrämmande. men samtidigt är var fjärde (?) tioåring överviktig. eller hur var det?

här sitter jag...

...och lyssnar på kents nya album.
jag vet att det är fel, jag borde inte, men jag gillar det.
jag kanske bara är mogen först nu.

mitt liv som...

...genusmedveten pedagog.

idag hamnade jag i diskution med ett par lärare på min praktik. egentligen fanns det kanske inte något att diskutera kring eftersom båda tyckte ungefär samma sak om fallet. det som skiljde var att jag inte vill använda begrepp som bygger på könstillskrivna egenskaper. ordet vi började bråka om var "pojkflicka" och innebörden av det. jag pratade om könsmaktsordningen, om maskulina flickor och femenina pojkar och om vilka som hade det lättast i samhället. jag tog upp en rad exempel men läraren jag diskuterade med menade hela tiden att jag ifrågasatte huruvida hon var jämställd eller inte. jag pratade om samhället i stort. och hon hade tydligen aldrig hört att män skulle vara värda mer än kvinnor i diverse sammanhang. ledaren på föreläsningen uppskattade mig dock och höll med mig. det kändes bra.

jag ska få skolans likabehandlingsplan och jag vill börja jobba ännu mer med genus. det är kul att brinna för något men jag börjar känna någon form av ansvar att göra alla lärare genusmedvetna och revlolutionära, vilket medför svårigheter när dom jobbat på samma sätt i 40 år. i vår läroplan står det att "skolan ska motarbeta traditionella könsmönster", så egentligen följer jag väl bara lagen. woho.

och underbara...

...jens lekman sjunger...

'I´m leaving you because I don´t love you'

det är tisdag idag, och det är fyra dagar kvar på min vfu. jag hoppas att det får fort. jag vill ha mitt gamla liv tillbaka.
jag känner mig kanske lite ensam. och kanske lite besviken. men jag önskar dig lycka till.

jag har fortfarande en ledig helg att se fram emot. och elias kommer snart.

och jens lekman sjunger...

'Cause the cold Swedish winter
is right outside
and I just want somebody
to hold me through the night'

förlåt...

...att jag är en jävla fitta.

jag blir arg över småsaker, är irriterad hela tiden och sabbar allt det vackra jag har. förlåt.
jag ska bli bättre. jag behöver bara lite lugn och ro ibland tror jag.

och faktiskt. det är inte ni, det är jag.
för jag älskar er. alltid. förlåt.

efter en jobbig helg, kilar jag till vfu:n nu. dåligt förberedd och trött.
men jag har en ledig helg att se fram emot.

lite sådär...

...dagen efter.

efter en mysig kväll med våra kära vänner drog jag och hd ut igår. först till bunna, sen till biljard och sist harrys. på bussen in till stan mötte vi upp saga och väl inne i staden anslöt vi oss till stoffe, sebastian som fyllde år och deras hood. lite alkohol, glada skratt och massor av kramar och pussar. en trevlig kväll. även om jag frös hysteriskt på uteserveringen på harrys. senare tog hd, saga och jag bussen hem saga lämnade vi på vägen och hd kom med mig hem. vi satt uppe en stund och pratade lite med folket som fanns kvar här - malin, calle, jennifer och henke. när jag och hd sen gick och la oss i min säng kom vi på den fantastiska idéen att sprida ut ryktet om oss att vi hade haft sex. jag placerade en kondom på en strategisk plats och sen väsnades vi lite innan vi somnade.

i morse skulle jennifer svara i min telefon och hittade kondomen. ryktet var i full gång. jag och hd spelade våra roller rysligt bra och våra väner svalde historian utan att tveka ^^ efter ett tag fick vi dock komma ut, så att det inte spred sig vidare. jag hoppas att alla tror att vi bara låtsades nu :P hoho. min humor tillhör en 14årings. men det kan jag fan behöva efter en veckas lärarjobb och nu är det dags att arrangera ridläger.

vi hörs imorgon.

okej...

...jag är snart klar.

jag vill bara dra fram den gamla freestylen, dom urtvättade jeansen och basketskorna och dansa.
(gärna en groteskt inövad variant med mycket luftgitarr)
fan, jennifer och malin tror väl att jag är sjuk när dom kommer hem.

håll till godo,

http://youtube.com/watch?v=Hksil-KkebQ

jag är orkeslös...

...och ser knappt fram emot helgen som för med sig ännu mer jobb och planering.
men jag är glad och ikväll ska jag spendera lite tid med världens bästa vänner. ja calle, du ingår där.
dessutom fjollar jag runt hemma, spelar dålig musik och ler.
stoffe, tänker du samma sak som jag?
gud. jag måste verkligen ha 80/90-talsfest!

nu nu nu!

lite mindre...

...fundersam än sist.
men fortfarande trött.

det är fredag. sista dagen på vfu:n denna veckan. imorgon ska jag sova till tio, minst. sen är det miniridläger som gäller. nåväl. det ska bli skönt att göra något annat. idag ska jag ha två svensklektioner. vi ska diskutera låttexter (jag borde nog ha kollat upp dom där tokio hotel, det är tydligen vad femmor lyssnar på idag. huh, jag känner mig gammal) och så ska vi prata om slang och ickeoffeciella förkortningar (de, e, tebax, dax).

men, nu får jag väl kila iväg. och för att förtydliga gårdagens inlägg. jag går inte runt och tror att alla ska dö, vilken sekund som helst. jag hade nog bara fuderat för mycket. men ta hand om er iaf.

anna: det handlar nog inte om att kristendomen har högre acceptans utan att sverige tagit ett längre steg från sin religion.
stoffe: ja, tack Gud för det.

jag älskar dig ^^

det har varit en...

...skum dag, helt enkelt.

jag pendlar väldigt i humöret. praktiken gick bra idag. jag undervisde i matte och planerade och allt annat sånt där som hör till. en del av mig trivs väldigt bra, en annan del ifrågasätter varje minut om jag verkligen vill bli lärare. jag vet faktiskt inte längre. när jag kom hem från vfu:n satt jennifer i lackleggings och stickade i soffan. stoffe dök upp en liten stund senare och jag beslutade att åka med honom till lund. där skulle det vara en liten spelning på ett helmysigt café. när vi skulle ta bussen in till stan möter vi malin och blir stående med henne en stund. ur rutan på en bil som kör förbi flyger en liten papillon. den stackars hunden slår i asfalten med stor kraft och ligger stilla och skakar i chock på vägen. jag springer dit och ägaren stannar bilen och kliver ur. trots att det märks tydligt att hon älskar sin hund tycker jag att hon är för nonchalant och tror inte att den behöver till veterinären. jag hoppas bara att båda två mår bra nu. sen tar jag och stoffe bussen och möter jenny på stationen. spelningen var väldigt mysig och lund är alltid fint. det är trevligt att göra något annat än att planera och genomföra lektioner.

väl hemma är jag trött, som vanligt. jag får inte den hjälplösa lill hundens blick ur huvudet. jag funderar på varför man inte alltid bär skottsäker väst och inser att även om vi glömmer det så lever vi alltid med döden runt hörnet. ja, det låter töntigt. men ibland inser jag hur flyktigt allting är. jag vill väl bara ha er kvar.

ibland kan man väl inte...

...säga det tillräckligt.

malin, jag är så glad att du är hos mig. hur länge var det? tolv år?
jennifer, du är underbar. alltid, hela tiden. glöm inte det och tack för allt
stoffe, jag kan inte släppa vårt senaste samtal. jag hoppas att du verkligen förstår att du är värd allt vacker i hela världen och att du är så jävla fin. jag älskar dig.
malyn, så långt borta men ändå så nära, hela tiden. jag saknar dig. visst finns det ett avstånd men du är så viktig. du är underbar och du är fortfarande min bästis, ever.

kärlek till er. ni är bäst.

att känna sig sådär...

...osynlig.

"kan han prata?
nej, han kör playback."

jag klickar inte helt med min vfu-handlerade. ibland känns det bra men ibland känner jag mig sjukt osynliggjord. jag antar att det är sånt jag får lära mig hantera. idag har jag haft 3 lektioner. jag tycker nog att det har fungerat bra. självklart gjorde jag ett par tabbar, men i det stora hela är jag nöjd. jag måste lära mig att hitta ett tillägagångssätt som passar den femma jag är i nu. jag är van vid att undervisa en tvåa och jag insåg idag att jag måste låta eleverna ta mer ansvar. jag ska jobba på det. idag har jag även suttit med på ett möte med folk från skolledningen och högstadielärare. ett projekt som kommer startas upp gjorde flera lärare vansinnigt upprörda. själv blev jag eld och lågor och började planera ett eget temaarbete. idag har jag dessutom haft ett möte med min handledare och deltagit på ett föräldrarmöte. det blev en lång dag. jag gick hemifrån ungefär kvart över sju i morse och kom hem runt nio ikväll. drygt 12timmars arbetsdagar är lite väl kan jag erkänna.

annars så försöker jag strukturera mitt liv lite. jag börjar bli väldigt pepp på att få igång magnus planerade teatergrupp. jag hoppas att han inte låter det dö ut. jag behöver prata lite kort med barbacka imorgon så att jag sen kan kontakta kommunen och banken angående hbt-caféet. i helgen ska jag arrangera ett ridläger och träffa tjejen som jag är kontaktperson till. sem tänkte jag prata lite med ett par förskolor och ett äldreboende här i närheten om dom behöver en vikarie. jag behöver nämligen pengar. hästarna har fått gå åt sidan. jag skämms men jag har inte tid. och jag hoppas fortfarande på att kanske få tag på en bil någon gång, eller möjligen en lottovinst.

egentigen ska jag titta klart på pans labyrint nu, men jag behöver nog lite sömn. imorgon är en ny dag och då ska jag få undervisa i bild!

helgen har gått...

...i rasande tempo.

jag är inte klar med allt jag skulle göra. klockan är sex nu. jag fryser och har sovit knappt fem timmar. snart ka jag cykla till min vfu-plats. jag vill bara somna om.

i lördags var jag nere hos syster, hälsade på och träffade hennes nya häst. ett trevligt sto. klart bra häst. igår var det teoridag och sen var jag och stoffe på välgörenhetsgala i olofström. sebastian sjöng och vi var nöjda.

well. dags att börja engagera sig.

för att uppdatera er...

...lite om gårdagen.

jag började med ett kort möte med magnus. väldigt informellt. jag gick igenom projektplanen till mitt hbt-café. jag tog också vad vi hade för mål och vad vi hade för teman och planering för de olika kvällarna.

jag var på möte på barbacka igår om mitt planerade hbt-café. tillsammans med magnus, maria från barbacka och patrik från fritidsgårdsforum skulle jag diskutera igenom projektet och hitta ett lämpligt sätt att få igång det och genomföra det. jag tror åtminstone att jag och patrik inte sökte riktigt samma sak, men efter ungefären timmes diskution kunde vi enas om ett gemensamt förslag. vi har fått lägga om en del saker men det mesta är som jag tänkte från början. cafékvällarna kommer ligga på måndagar, iaf till en början, och vi kommer bjuda in olika föreläsare och hålla workshops till varje temakväll. jag hoppas självklart att det blir skitbra.

efter det mötet var jag på ett möte med min handledare. skolan kändes trevlig men var sjukt liten. jag fick en kort information om hur klassen var och vad dom gjorde i skolan just nu. min helg räddades genom en hög trave böcker och åtta lektioner att planera.

så. nu börjar jag få den där lätt apatiska känslan igen. idag ska jag till jennie och hälsa på hennes häst  och imorgon ska jag ha en teoridag i stallet. utöver det ska jag planera mina lektioner, jag borde verkligen plugga, jag bör ordna upp allt till caféet, jag har ett par mail att skriva och jag har en massa inlämningar att skriva till skolan och det börjar helt enkelt kännas som det är lite för mycket just nu.

nåväl, igår var trevligt. stoffe, sebastian, hd, saga, sara, käck och sabina var här. mysigt, ett glas vin och lite 90-talsmusik. det blev inte särskilt sent men jag har ändå inte fått mer än 4 timmars sömn och nu ska jag snart åka till malmö. jag är sjuk, hostan börjar komma och jag är sjukt trött. men jens lekman sjunger för mig och jag ska hålla humöret uppe. ikväll får jag träffa jennifer, malin och calle igen och jag hoppas att jag kan hinna planera ett par lektioner på tåget.


jag har inte...

...TID!

tro fan att jag har blivit sjuk. hela dagen har jag känt mig snuvig och lam. och nu verkar det ha brutit ut. jag kallsvettas, fryser och nyser hysteriskt. näsan är täppt och ögonen rinner. kroppen värker och huvudet gör ont i vanlig ordning. ja, det är en vanlig förkylning och nej, jag är inte man nog att klaga. men vafan. jag hinner inte. imorgon har jag tre möten inbokade i helgen ska jag till min syster i malmö och arrangera teoridag i stallet och nästa vecka ska jag ut på praktik. förkylningen kunde gott vänta. men vafan.

ajdå...

...det kändes mest illa.
gör testet på www.gothpoäng.com

anna, du är randomgoth
Du skriver inga dikter själv men läser gärna andras.
Troligen är du mycket musikintresserad och klär dig i svarta kläder.
Du är en bra bit på vägen med har en lång väg kvar att vandra.
Det kan vara värt att nämna att du förmodligen har en ganska sund verklighetsuppfattning.

42.86% Goth (51 p)

det är ju intressant att jag inte känner mig alls goth, men jag skriver faktiskt poesi ibland.

gårdagens sinnesstämning...

...gav honom inte rättvisa.

jag besökte sarunas saukas utställning igår på kristianstads konsthall. sauka är en konstnär från litauen, född 1958. han målar i traditionell barockstil men med betydligt råare motiv. i sina målningar kombinerar han verkligeheten med fantasier, drömmar och mardrömmar tillsammans med skildringar av helvetet och ondska. utställningen berör djupt, och man blir lätt illamående. men sauka har enorm känsla för det han gör, han använder ljuset och färgerna i målningarna på ett spännande sätt som gör att målningarna på sina ställen verkligens känns tredimensionella.

se utställningen, på kristianstads konstall till den 7 oktober.

image22

jag antar att vissa dagar...

...är ämnade att gå fel.

igår var en sån dag. jag kom till skolan med en känsla av att något var fel. lektionen gick hyffsat, fast jag kände mig lite dum. efter lektionen började jag bli bitter över att det snart var vfu. jag känner mig inte särskilt sugen på det. ytterligare en ny handledare, dessutom en ny klass. jag hade nog hellre stannat i min klass och läst religion. efter skolan åkte jag, emelie och jennie in till stan och gick och åt lunch. jennie blev sjuk och emelie började med känna sig dålig. jag lämnade av emelie vid skolan. sen körde jag hem. i soffan satt jennifer. jag kände mig skyldig och otillräcklig. förlåt. sen körde jag in till stan igen, såg en utställning som gjorde att jag kände mig ännu sämre. groteska målningar i väldigt stort format. skildringar av helvetet som hängde över mig. jag mådde bara illa. jag mötte frida och carro på stora torg och sen körde vi vidare till bromölla. inne i bromölla möter jag polisen. jag får ett infall och svänger av från den vägen. självklart såg det väldigt misstänkt ut och jag åkade ut för mitt livs första biljakt. genom bromölla, i 50 km/h. slutligen stannade dom mig iaf. min bil har körförbud och jag fick blåsa och visa körkort i vanlig ordning. jag slapp böter men kände mig otroligt dum efter orden "det hjälper inte att slingra fram på det viset, vi ser vissa saker". jag sa att jag bara skulle ställa bilen hos mina föräldrar, eftersom jag bodde i kristianstad i lägenhet och inte ville ha bilen där. så det fick jag ju göra också. jag fick låna mina föräldrars bil och körde vidare mot stallet. ciedex och mirage är verkligen två charmtroll men lagom roliga när dom blir rädda för all som finns i närheten. det var en trevlig men skum ridtur. jag lyckades bli utskälld av en dam med en tax, nästan ramla av och sitta på en häst som slängde sig hysterisk på alla håll för joggare, kor, får, bilar, hästar, stenar, träd, transporter, människor, hundar osv. efter en skön middag med familjen lundh åkte jag hem till mina föräldrar igen. och mamma körde mig till tåget, jag hade självklart kollat fel på tiden och fick sitta och vänta i en halvtimme. jag saknar stockholms tunnelbanor.

men, väl hemma i lägenheten. efter ett kort breakdown i min säng, började jag prata med magnus och elias över msn. kvällen slutade med skratt. så jag är nöjd.

babyboom...

...är ett roligt ord.

tydligen hade det varit strömavbrott i new york-trakten i veckan (jag har ingen källa på att det stämmer och jag orkar inte kolla upp det). jag och magnus övervägde att ställa ett alarm på nio månader framåt och sen kolla upp barnafödsel-statestiken. man hör om det, relativt ofta. nio månader efter att stormen gudrun hade slagit ut stora delar av elnätet i främst södra sverige drabbades sverige av en så kallad babyboom. ibland är jag naiv nog att tro att människan inte är så primitiv. "åh, datorn funkar inte, ska vi knulla istället?" är det par om har planerat att skaffa barn och som tycker att nu är det ju lämpligt eftersom dom ändå missar 22-nyheterna? eller är det folk som i mörkret inte hittar det där kondompaketet och tänker att en gång kan man ju köra utan? jag förstår inte. göran persson oroade sig ett tag för att svenskarna födde för få barn. allt han hade behövt göra var visst att stänga av elen då och då. för att hålla upp statestiken.

jag skämms nästan lite, här går jag runt och tror på människans självständighet och fria vilja. jag föraktar utryck som "det ligger i vår natur". och sen har människan inte tillräckligt med fantasti när det gäller att underhålla sig utan el.

nåväl. nu kilar jag till skolan.

ett stycke kultur...

...i den skånska hösten.

den omtalade utställningen ecce homo finns nu på plats i hässleholm med tre andra utställningar. de fyra tillsammans går under namnet evangelium. ecce homo visades för första gången i uppsala domkyrka 1998. konstnären, elisabeth ohlsson wallin, ville då hitta ett nytt perspektiv på den traditionella bibliska människosynen. att jesus är allas vän och att alla människor är lika mycket värda var ingen självklarhet. utställningen skapade enorma protester och kallades för allt ifrån genialisk till grotesk. bilderna föreställer klassiska bibliska händelser men ur en modern tolkning med bland annat homosexuella, aidssjuka och transvestiter.

ämnet är fortfarande väldigt laddat. senast idag diskuterade vi religiösa samfunds syn på homosexualitet i skolan. flera samfund menar att homosexualitet inte kan vara förbjudet men att mn inte kan leva efter det. handlingen är alltså en synd. trots att man dagligen möter den typen av värderingar och är fullt medveten om att hbt-personer inte är accepterade på alla plan kändes det nästan löjligt att ecce homo hade rört upp så många människor. bilderna var vackra, i en bra komposition och med ett bra tema men inte alls så revolutionära som man hade hört om. jag hoppas att min lugna reaktion är ett steg i utvecklingen och jag hoppas att fler och fler kommer bli avslappnade inför det. för om det finns en gud, finns det tillräckligt mycket för honom att förakta.

för knappt tio år sedan var ecce homo uppséendeväckande. idag är reaktionerna något lugnare. men folk diskuterar fortfarande huruvida det är konst eller ej. konst ska väcka tankar, konst ska engagera och uppröra. för det värsta vi kan uppnå är likgiltighet. och hur man än känner, med avsmak eller själslig värme, så berör ecce homo, än idag och i många år framöver.

se den! på kulturhuset i hässleholm till den 4 november.

image21

för ett par dagar sedan...

...hittade jag delar av aniara-arbetet jag gjorde på C4.


Förskrämd av denna klarhet flyr jag frusen
från mimahallen till de röda ljusen
till danssalongen, finner Daisi där.
Jag tigger hennes räddningsfamn om möte,
jag ber om ingång i ett hårigt sköte
där dödens kalla klarhet inte är.
Där finnes livet kvar i Mimas salar
i Daisis sköte lever Doris dalar
när i varandra utan köld och fara
vi glömmer rymderna kring Aniara.

(sång 13, en av de vackraste enligt mig)
image20för visst är det väl det vi söker? inte sex, inte närhet, kanske inte ens kärlek. utan en plats så varm och trygg att den kalla verkligheten blir avlägsen och obetydlig. en plats där den naive segrar och där man aldrig mer behöver vara rädd.

jag bör verkligen sova nu.