utmattningen är lite väl...

...påtaglig idag.

just nu vill jag bara sova, men mina bästa vänner och top model väntar. en veckas ledigt hade inte varit fel.

hela två dagar...

...har jag avverkat av min vfu.

idag presenterade jag estland, lettland, litauen och polen. det gick väl bra. jag börjar dock bli trött på den hysteriskt traditionella katederundervisningen som jag förväntas förhålla mig till.

jag står och pratar, ni sitter och lyssnar - det är just sånna mönster jag hatar
för att citera emil jensen

på fredag ska jag dra igång mitt läs- och skrivprojekt med genustema. det ska bli väldigt roligt. vi ska utgå ifrån en skönlitterär bok, föra en diskussion om könsroller, göra skrivuppgifter och dramatiseringar efter fallbeskrivningar. arbeta med problemlösning och måla utifrån begreppen manligt och kvinnligt. jag ska tillbe den progressiva pedagogiken, slänga ut alla läroböcker, dissa ng-ljud och skrivstil. jag tänker basera arbetet utifrån erfarenheter, dialoger, förena teori och praktik och självklart förespråka medvetenhet, reflektion och framförallt jämlikhet.

behöver jag nämna att min handledare kommer hata mig?

helgen var bra...

...och sådära lärorik.

jo, jag var i kopparberg i helgen. kul, men kallt och stora mängder snö. massa massa trevliga människor och mycket glädje. fast det var skönt att komma hem till den skånska värmen och mina älskade vänner som jag inte kan få nog av.

men nu ska jag intoducera östersjöländerna i min vfu-klass.
 

ledsen grabbar...

...ni blev just brädade.

det här är världens sötaste par;


jag är inte alls särskilt sugen...

...på att kila till skolan nu.

vad händer idag?
skola, åka till fjälkestad - möte med min handledare, försöka ringa en lång rad människor, skriva klart min analys, få besök.

jag hostar och halsen gör ont, orkeslösheten är mer påtaglig än vanligt och dom kommande dygnen är jag uppbokad dag som natt. jag har inte tid att vara sjuk.

det är nu...

...som jag springer runt i lägenheten, halvt hysterisk.

jag är duktig, där hör ni!
nytt förslag på aktivitet i vårt distrikt. woho.

emelie skrämde mig idag...

...när hon sa att pengarna kommer först på måndag.

jag rusade hem, slängde mig framför datorn och kollade in csn's hemsida. pengarna kommer på fredag enligt den. jävligt skönt. jag hoppas att det stämmer. åka till kopparberg, näst intill pank känns mindre roligt. annars händer det inte överdrivet mycket. jag borde städa, som vanligt.

nu ska jag diska iaf, orkar kanske rent av med en snabbstädning också. huh.
jag saknar malin, jennifer, calle, stoffe, sebastian, magnus, elias och hd. alla alla. min lägenhet är inte gjord för att vara ensam i. men jag får iaf lite sällskap ikväll. emelie och jennie.

kanske dags att ta tag i sin...

...skosituation.
dinsko, som brukar vara den skoaffären som jag gillar bäst, efter röda korset, var verkligen inte till någon hjälp idag. jag gillar inte alls vinters skomode, massa skumma grejer och massa massa klackar. huh. nåväl, på
skopunkens hemsida hittade jag iaf några skor som jag faktiskt kan tänka mig. alla för ungefär 200-300kr.

vilka röstar ni på?
personligen tycker jag nog ettan är snyggast, men den ser inte skärskilt varm ut. tvåan gillar jag med, men jag hatar spännet och luddet är inte riktigt min grej heller. trean gillar jag med men jag känner att jag har gått i sånna skor i väldigt många år nu.

så vad säger du?

för ett par minuter sedan..

...insåg jag plötsligt att kopparberg är väl nästan norrland. tänk om där är massa snö! nya skor var nästa tanke. jag traskar fortfarande runt i mina tygskor, sominte är särskilt vattentäta. jag borde köpa något stövel/känga-liknande, snygga, bekväma och praktiska. och självklart varma! men det är jobbigt att vara pank.

annars tassar jag runt hemma, i mysbyxor (stoffe kulle väl döda mig) och planerar rfsl ungdom aktiviteter, diskar lite ibland och sådär.  och jag insåg just att jag inte har ätit idag.

det var tänkt att bli...

...en effektiv dag.

men det ser mörkt ut.

[x] rida och mocka
[x] ringa min vfu-plats
[  ] opponera på emelies arbete
[  ] städa
[  ] diska
[  ] tvätta
[  ] plugga
[  ] skissa på ett medlemsutskick, prata med barbacka och annat rfsl ungdomrealterat.

men vafan, dagen är ju ung.

jag är kanske...

...både paranoid och blödig.

jag har än en gång lärt mig att det är lättare att ta upp ett missförstånd med personen du missförtår. jag undrar när jag ska sluta springa runt och tro att folk är arga på mig. kanske är dom det. vad vet jag? ungdomssektionen lär ju bli lagom bitter när jag missar tredje mötet i rad, jag befinner mig i kopparberg i helgen. och helgen då julbasaren är har jag blivit inbjuden till ett läger i malmö. jag vet inte om jag ska på det eller inte. jag kommer inte gå ur b.u.s med flaggan i topp direkt. snarare trött på det och utan någon direkt kontakt alls med stället. tyvärr. jag har alltid gilat b.u.s. vet dock inte varför jag kom in på detta. jag befinner mig i bromölla ikväll. det var skönt att vara länge i stallet idag, utan att stressa. egentligen hade jag velat vara i lägenheten ikväll. men jag tänkte ta stallet imorgonbitti med. sen blir det kanske bara någon dag till denna veckan. jag är en dålig hästskötare. och ikväll spelar jag mattis låt om och om igen, jag vet inte vad jag vill längre. jag är trött, jag är inte bra på något, inte ens drömtydning, jag räknar minnen och ja planerar min begravning (nej, jag tänker inte dö). ikväll kändes det viktigt. idag som var en fantastisk dag. innan precis nu.


fix me

ja, tänka sig...

...det finns faktiskt kärlek i världen.

jag är förälskad i livet, förälskad i kärleken.
och nej, jag är inte kär. bara lite fjollig.

jennifer&calle är verkligen alltid så fina, jag saknar dom hela tiden nu. det är allt för sällan vi träffas. betydligt oftare, just nu iaf, träffar jag mitt absoluta favorit-bögpar sebastian&christoffer, jag älskar verkligen er. gårdagen var fantastisk, likaså morgonen. till och med hd har fallit för höstförälskelsen, det är lite gulligt sådär ju.

kärlek är fint, men just nu trivs jag bra med att bevittna den på avstånd, hand i hand med min älskade sambo (men ickepartner) malin.

eftersom jag har jobbat inatt...

...bör jag sova.

men jag läser transhistoria för att få bakgrund till min romananalys. queerteori och genusdebatt, min skola kommer hata mig ^^

en ny hobby...

...som man effektivt nog kan göra i sömnen.

igårkväll satt jag, malin och sebastian i sofforna och började diskutera drömmar. sebastian berättade om en dröm som han hade haft och jag och malin analyserade den med gott resultat. vi kom sedan på den fantastiska idén att starta en studiecirkel där vi pratar om och analyserar drömmar. på fritiden läser vi lite freud och annan drömtydning och sen kan vi få pengar för det. sebastian trodde att man behövde vara minst fem personer.

vem är med?

sex och samlevnad...

...som obligatorisk del i lärarutbildningen.

jag är lärarstudent, som bekant. dessutom är jag utbildad säkrare sex-informatör. jag känner mig bekväm med att prata om saker som rör sex och sexualitet och jag känner att det är en stor fördel i mitt kommande yrkesliv. så ser det inte ut för alla. och jag känner att jag själv också vill få mer kunskap och trygghet i ämnet. rfsu och lärarnas riksförbund kräver nu av skolminister jan björklund att ämnet ska bli en obligatorisk del i lärarutbildningen. själv kunde jag inte vara mer positiv till detta. antalet oönskade graviditeter och könsjukdomar ökar stadigt och kryper allt längre ner i åldrarna. många barn och ungdomar har svårt att prata om det med sina föräldrar och då måste skolan, en klart mer neutral plats, förmedla informationen. överallt möter man lärare som fortfarande ser sex som tabu och som inte vågar eller kan prata öppet om det. på min senaste vfu-plats slog jag mig ner i en soffa med den enda boken jag hittade i hyllan som rörde ämnet. jag frågade mina kollegor om sexualundervisningen, hur den gick till och när den började. dom mumlade något ohörnbart till svar och gick för att fylla på mer kaffe, alla samtidigt. det skrämmer mig.

läs mer
här


vad tycker du?


höstens effekter på...

...mitt sociala liv.


jag faller, hösten övergår till vinter och i takt med den sjunkande temperaturen stiger självhatet, lite i taget.

jag är trött, orkeslös och utan motivation.
skolan blir lidande, ungdomssektionen, hästarna, lägenheten.

jag trodde verkligen att jag skulle slippa det iår. hösten gör mig låg, så har det alltid varit. även om jag inte vill så märker jag hur jag påverkas hårdare av yttre påfrestningar. ikväll var det en klumpig kommentar från en vän som fick mig att snubbla, lite djupare. ibland är det allt som behövs.


men jag har iaf fått träffa malyn idag. det var underbart. jag älskar dig.

var försiktiga...

...kära vänner.

läste nyss att en bekant hade blivit påkörd för en tid sedan, han klarade sig dock med lindriga skador. jag blir så jävla rädd av att höra sånt här. nära vänner har råkat ut för olyckor så det räcker och blir över. ta det försiktigt. jag älskar er så mycket och bara tanken på att det skulle hända något skrämmer mig. var rädda om er, lova det. ni är det bästa jag har.


kärlek.

d a g e n s...

...v i s a.

mina musikaliska skills går inte bra alls.
istället bör ni lyssna på;

tobbes band  'vet inte riktig'
http://myspace.com/vetinteriktigt

calles
band 'interrobang'
http://www.myspace.com/interrobanginterrobang

ni bör också kolla upp fantastiska sebastian duran som tyvärr inte har någon myspace.

jag antar att det skulle kunna vara...

...min självbiografi.

bon's chefredaktör linda leopold har i dagarna släppt en bok som heter faghag - en bok om kvinnor som älskar bögar. i boken får man följa flera kvinnor som definiera sig själva som faghags och den utspelar sig i flera stora städer runt om i världen. förhållandet mellan bögar och faghags kan variera men det vanligaste är en heterosexuell kvinna med en eller flera bögvänner. relationen mellan dem beskrivs som the safe factor, att det är en helt avslappnad relation utan någon sexuell spänning, ingen rivalitet men med många gemensamma intressen. jag ser verkligen fram emot att läsa boken. läs en intervju med linda leopold
här.

i de flesta dagstidningar har jag sett recensioner och artiklar om boken och faghag verkar ha blivit ett nytt modeord. när jag dagen efter mika-spelningen köpte aftonbladet för att läsa recensionen såg jag det igen "Jag är egentligen inget Mika-fan men önskar att jag var det, för den dansglada publiken vet verkligen hur man har sådär kul som bara faghags verkar kunna ha." läs hela recensionen här.

jag vet inte riktigt när mitt faghagskap startade. min första närmre kontakt med gayvärlden var nog när min syster blev tillsammans med en tjej. jag gick nog på mellanstadiet då. först blev jag nog lite chockad över det, senare var jag mest stolt. mamma tog det väldigt bra, hon har alltid varit öppen av sig. när jag gick i nian blev jag kär i en tjej för första gången, hon var hetero självklart och fick aldrig veta något. vid ungefär samma tidpunkt började jag fundera på vad roligt det hade varit med en nära bögkompis och jag mötte karol. nu i efterhand har jag insett att mitt liv kan delas in i före och efter karol. han var min första riktigt stora kärlek (och självklart homosexuell), anledningen till att jag började måla på riktigt, anledningen till att jag hittade c4 och på så vis mitt nuvarande umgänge. han var anledningen till att jag började söka och hitta mig själv. när jag började på c4 hittade jag till kristianstads hbt-kretsar. jag hängde med till rfsl's ungdomsgrupp några gånger. jag mötte hd, ida, therese och stoffe. ganska snart insåg jag nog att jag trivdes i det umgänget, kanske främst med bögar. under åren har det rullat på. jag skämtar ibland om att jag har en gaydar med inbygd fyr för jag vet inte längre om jag hittar bögarna eller om dom hittar mig. jag vet bara att jag trivs jävligt bra med dem. någongång i våras började jag definiera mig själv som faghag och jag trivs med det, jag har gjort det till en del av mig trots att ordet kan ha en negativ klang. men jag vet inte om jag är helt bekväm med att se det som ett modeord som alla kommer använda, det blir lite av ett intrång på min identitet. haha.

jag försov mig...

...för första gången på länge.

min tappade motivation till att gå i skolan skrämmer mig. nåväl, rusa till bussen nu.

i stockholm föll snön...

...över asvalten.

jag kom hem från stockholm för ganska exakt ett dygn sedan. och stockholm var trevligt, precis som vanligt. och jag är glad att jag åkte upp. i stockholm fanns vackra människor och glada skratt. och även i en mörkgrå novembermånad flödar förälskelsen. gamla stan är vackert och kaffet är gott. och i stockholm fanns mika, det var det bästa jag sett. det toppade dileva sommaren 2004, jag tror faktiskt det. jag dansade och fylldes med en enorm glädje, en förälskelse. mika var underbart och jag är så glad att jag åkte.

men när sebastian ringde mig på lördagkvällen drabbades jag av akut hemlängtan mitt i vodkans berusning. innan jag somnade så pratade jag med malyn och planerade min hemresa, en dag för tidigt. mitt enda alternativ var en bussresa på nio timmar eftersom söndagspriserna på tåg var förskräckligt höga. jag klev i alla fall ombord på bussen som tog mig ner till skåne igen. stoffe och malin fanns i sofforna när jag kom hem. jag var lycklig över att få komma hem, för skåne är mitt hem. långt in på småtimmarna pratade vi och såg på film innan jag kröp ner i min älskade säng och somnade på stoffes arm, lycklig.

idag har samma fantastiska människor funnits hos mig. stoffe och sebastian har hängt med mig i stan över en kopp te och åkt med mig till bromölla för att hämta min älskade ella. malin mötte oss i stan och senare på kvällen kom även jennifer hem. calle stannade här ett par minuter innan han var tvungen att rusa igen.

sist jag var i stockholm ville jag aldrig åka hem, nu vill jag aldrig mer lämna min lägenhet. jag har världens mysigaste hem, världens skönaste säng, världens finaste hund och absolut världens bästa och vackraste vänner. tack för att ni finns. ni är bäst.

hej då...

   ...kära vänner :)

en helg i huvudstaden väntar.
puss på er.

om allt går som det ska...

...så sitter jag i gävle ikväll.

jag ska försöka att spela mina kort rätt. ^^

åh, gävla och stockholm i helgen. jag vill vill vill.

en såndär bra...

...kväll.

igår hade jag bjudit in stoffe. jag ville hinna träffa honom lite innan stockholm. jag hade sagt att han gärna fick ta med sig sebastian, men sebastian kunde inte. senare hörde stoffe av sig och sa att han inte heller kunde komma. sen föll det sig ändå så att sebastian dök upp runt nio igår. så vi slog oss ner i sofforna, drack te, lyssnade på musik och skrattade. kvällen ord var ivöbukten, vilket kan ses som lite udda. efter en stunds smicker somnade vi.

det var skönt att slippa sitta själv igår, skönt att slippa somna själv i en tom lägenhet. ikväll kommer malin hem med filmen tala med henne och även älskade sebastian dyker upp ikväll med och tar med sig bästis stoffe.

men först, skola och hästarna.

närhelst du känner sig lite deppig...

...så dra igång mika.

image28

mika föddes 1983 (seriöst, killen är bara 4 år äldre än mig!) i libanon men flyttade med sin familj till paris på grund av inbördeskrig och sedan vidare till london några år senare. i london pluggade han på den kungliga musikhögskolan. i december 2006 släppte han sin första singel relax, take it easy och under 2007 kom hans debutalbum life in cartoon motion. personligen älskar jag hans musik och de glada tonerna lyckas nästan alltid få mig på bättre humör.

på fredag spelar han i stockholm och det är tredje gången som jag planerar att se honom. först på roskilde, som både jag och han ställde in. sen på way out west som jag besökte men som mika ställde in på och nu i stockholm. jag och frida har länge planera att åka dit, men av olika anleningar kan hon inte åka med. jag blir lite rädd av tanken att gå på spelning själv, faktiskt. men samtidigt vill jag verkligen inte missa artisten som jag har velat se i snart ett år, när jag ändå befinner mig i stockholm när han spelar.

vad säger ni? är det pensionärsvarning på att gå själv? kommer jag ångra mig till döds om jag inte går?

tillsvidare;
dansa till den senaste singeln big girls. jag älskar den.

jag måste lära mig...

...att vara själv igen.

när jag kom hem igår var lägenheten tom. emelie kom hit och tittade på film. emelie är bäst på söndagar <3
hon hade gått hamnade när jag vid msn och pratade med magnus, i flera timmar. jag kommer verkligen sakna honom.

men men, skola idag. ny kurs. jag vill inte

ytterligare ett nytt...

...projekt.

teckenspråk!

det är svinkul. jag har alltid planerat att lära mig, men aldrig haft möjligheten.
nu ska det fan bli av. fluff och frida är mina lärare tillsvidare, och jag hoppas på en kurs till sommaren.

ibland blir jag bara så jävla glad ...

...över att ha lämnat bromölla bakom mig.
efter att ha träffat min brors fulla vänner är en sån situation.
det är tydligen låt-oss-förnedra-anna-veckan.
se här, följande människor lever efter det:

  • människan i köpenhamn som jagade mig för att få förnedra mig.
  • mannen i tvättstugan som smekte mig i en halvtimme
  • brors kompis som frågade om han inte kunde få sova mellan mig och malin när jag använde henne som täckmantel för att dissa honom.


jag orkar inte människor.


idag vill jag ha...

...förändring.

jag vill ha dreads.
och jag önskar att jag inte var så hysteriskt rädd för nålar.

huh.

jag chockerar tydligen fortfarande...

...mig själv.

jag vet inte hur det gick till. men tanken känns helt okej.

...

det verkar faktiskt...

...som det blir stockholm nästa helg.

ta tåget upp på torsdagen, se mika på fredagen, festa med elias på lördagen, sparka löv med hd, skratta med en förvirrad, blond frida i huvudstaden, fika med oscar, krama och kyssa linus om nätterna, diskutera hbt-café med therese, försöka locka ner malyn från gävle och ha det riktigt jävla bra.

ja, stockholm söker efter mig. jag vill bara dit. skolan löser sig, hundvakt löser sig. men jag är inte rik alltså.

i brist på annat...

...sitter jag hemma framför datorn.

egentligen borde jag väl städa, men jag vill inte väcka malin.
egentligen borde jag väl plugga, men det skule jag göra tillsammans med magnus idag. och han har inte hört av sig.

så istället för att göra saker som jag verkligen borde göra sitter jag hemma, men ett täcke runt mig och lyssnar på the ark, laddar upp bilder och dricker abnorma mängder te. jag antar att jag gillar det.

myt...

...nummer ett:
katter gillar inte vatten.

mumrik & tootikki har nu upptäckt att diskbänken är soft. när jag hade slängt ner dom därifrån typ hundra gånger under tiden som jag stod och diskade tröttnade jag. jag fyllde ett dricksglas med vatten och hällde över dom, varpå dom tittar lite smått förvånat på mig, ruskar på huvudet och fortsätter att slicka på den smutsiga tallriken som står där.

visst är dom söta. men vafan.jag kommer troligen aldrig...

...att få en bättre studieteknik.

idag fick vi tillbaka tentan. "alla är godkända utom två" sa sven och tittade på mig och magnus, vi kände hur pulsen ökade och höll varandra krampaktigt i händerna. "på min del var det fyra som inte klarade det" sa lennart och jag kan svära på att även han tittade på oss. jag och magnus log åt varandra och gav varandra en blick som sa "ja, nu borde vi väl lära oss att plugga i alla fall". tentorna lämnades ut och mirakulöst nog hade faktiskt både jag och magnus fått godkänt på båda delarna. lennart skrattade åt oss och sa att vi inte direkt tillhörde stjärnorna men att vi ändå hade lyckats gravla oss över G-gränsen. lycka, tänker jag.

på måndag börjar nästa kurs, svenska 15 poäng. det ska bli roligt. faktiskt. men som vanligt känner jag mig dåligt förberedd. jag har inte läst, eller köpt, litteraturen. inte läst de skönlitterära böckerna vi skulle läsa innan kursstart och denna kursen har jag inte kvar min nyfunne vän, magnus. jag kan nog erkänna att jag kommer sakna honom, lite sådär. mycket. som fan. "jag är dålig på avsked" säger jag, "men det är inget avsked" svarar han och ger mig en puss på kinden. jag får väl lita på honom. jag hatar att säga hej då.

beethoven och storstädning får mig förhoppningsvis på bättre tankar.