ibland mår man...

...bara jävligt bra.

skön vecka. religion i skolan. massa hästar. bästa vännerna jennifer&malin har nästan flyttat in här. malin och jag blir snart sambos på riktigt. vi planerar katter. jag ick skratta några minuter med stoffe häromdagen. jag hann se lite av calles band på barbacka. jag kommer troligen få bidrag till migg café-projekt. och allt känns jävligt bra.

idag uppmanade vår lärare...

...oss till att testa våra vänner, huhuvida dom var riktiga vänner eller inte.

ett av de exempel han kom med var att säga "jag är bög", och se hur de reagerade.
(jag börjar skratta och emelie klappar mig på ryggen)

så, jag är bög. är ni chockade ^^ ?

nu lyssnar jag på billy brown och dansar runt i lägenheten.
bög bög bög bög

nej, jag drar till jennifer nu. vi ska vara nyttiga.

mitt liv fortsätter...

...och snart ska jag ta tag i mitt bloggande igen.
men först; ytterligare en kort uppdatering.

sedan hemkomsten från min sverigeresa har jag hunnit med en del. jag ägnde onsdagen till att ligga på en filt i malins trädgård och försöka hitta svamp i skogen. det misslyckades. torsdagen spenderades malmö hos min syster jennie. vi såg stefan sundström på mölleptatsen, helt okej spelning. bäst var dock när fjodor från ebba grön dök upp på scenen och spelade heronister&kontorister. i malmö träffade jag även kasper som gav mig lite tips och råd till mitt nya projekt, ett hbt-café som jag planerar att öppna. fredagen var en typisk vänner-dag och mina älskade jennifer, calle, hd, saga och malin dök upp i min lägenhet. vi hade skräckkväll och såg the others. på lördagen promenerade jag hem till emelie, åt en fanastisk och olaglig middag och tittade på shrek. på söndagen, som var min sista lediga dag innan skolan började igen, var jag först på tävlingar i råby. frida, calle, mattis, bettan och jessica hoppade och alla gjorde fina rundor. efter tävlingen kom stoffe hit. som vanligt hade vi väldigt krevligt. skrattade och kramades en massa och hade nedräkning till tolvslaget då vi båda blev rika igen (läs; upphörde att vara totalt panka). igår började skolan igen. det känns helt okej och jag jag har stora förväntningar på kursen. under veckan har jag dessutom hunnit med att rida ciedex en del i veckan och igår började även dressyrträningen igen. jag red piccolo och nu är vi peppade som fan på denna terminen då vi även ska ha en del programridning.

så, nu när jag har orkat med detta ska jag ta tag i mitt vanliga bittra bloggande.
men först; skola.

så.

det börjar väl bli dags...

...att visa att jag fortfarande lever.

För lite drygt en vecka sedan tog jag tåget från gävle till stockholm. linus mötte mig på stationen, kramade om mig och visade mig hem till telefonplan. Stockholm är helt min stad, lite av det bästa stället i världen. Efter en kort visit i lägenheten, lite kaffe och sådär tog vi tunnelbanan in till stan. Vi åt lite och gick sen för att möta kim vid slussen. Djurgårdsfärjan över till gröna lund där vi hade en date med the ark. Innan vi gick in på området mötte vi sabina & lisa, vi köpte biljetter gemensamt och vandade in. Vi satt oss tillrätta på en trappa och efter en stund anslöt sig även magnus & carro. Alla var sjukt pepp och snart var det dags för spelningen. Ark var bra som vanligt och vi dansade och skrek oss hesa. magnus & kim agerade barnvakter till en hel rad med ungar och linus såg genuint lycklig ut. Efter konserten tog vi oss in till centralen igen där vi hängde på ytterligare en trappa och åt kanelbullar, skrattade och kramades. Så småningom började vi dra oss åt olika håll igen och linus & kim tog mig tillbaka till lägenheten. Linus & jag låg vakna i hans säng ett tag, kramades och pratade till vi slutligen somnade och sov i tretton timmar.
Lördagen var en helt slö dag. Vid tre-tiden på eftermidagen tog vi oss ner till affären för att köpa frukost. Efter att vi hade ätit kom liam hem han skulle med sova där eftersom även han var å besök i stockholm över helgen. Vi tre åt en gemensam middag och delade sen på oss. Liam skulle träffa en kompis och jag & linus skulle in till stan för att träffa elias, samt två av hans vänner vars namn jag glömt. Vi drack en massa kaffe på ett av stockholms mysigaste caféer och hade en väldigt bra kväll. Utanför oss sprang ett gäng galningar midnattsloppet och vi tittade på dom med förundring. När caféet stängde åke vi hem igen. Liam och kim var hemma när vi kom hem och vi stannade uppe en stund och pratade lite innan alla fyra somnade.
söndagen vaknade jag tidigt, sjukt rastlös och på gott humör. Jag slängde mig i duschen för att få något att göra men när jag var klar kände jag inte alls för att gå och lägga mig igen. Istället pussade jag linus 'hejdå' och begav mig in till stan. Där insåg jagsnabbt att allt var stängt fram till klockan elva. Men det föll sig så väl att stockholms kulturfestival var i full gång och det var flera långa bokbord längs en gata mitt i city. Där fördrev jag någon timme och jag slog mig även ner på trappan vid sergels torg, läste lite, skrev lite dagbok och tittade på passerande människor. när klockan väl blivit elva spanade jag i lite affärer och besökte kulturhuset som hade en pågående utställning av jan stenmark. Det var lycka. Vid ett hade jag en planerad träff med therese. Vi hamnade på café 60, där vi tog varsin kall dryck och satt i sköna fotöljer. Therese gav mig lite insiration att ta tag i vårt sovande distrikt och jag kände mig lite mer pepp. Oscar skickade ett sms till mig och ville ses samma dag. Vi bestämde träff vid tre under shrekfiguren. Jag har inte sett honom sen hultsfred (och det var ju första gången jag överhuvudtaget träffade honom). Han var någon nyktrare än sist men med precis lika mycket positiv energi som jag minns honom. Han pratade gladeligen om in flytt till stockholm och sin nya pojkvän och jag skrattade och försökte lära känna honom så gott det gick. Efter en stor kopp kaffe och äppelpaj gick vi bort till sergels torg igen för att träffa linus & elias. Än en gång blev jag sittandes på trappan och hade trevligt, denna gången i gott sällskap. Efter någon timme vandrade oscar vidare och jag, linus & elias mötte liam för ännu en kopp kaffe. Vi länade liam vid tåget och tog sedan tunnelbanan hem igen. Där satt vi i linus säng, drack ännu mera kaffe och skrattade tillsammans. Elias åkte hem senare på kvällen och jag och linus somnade efter ett långt samtal.

måndagen vaknade jag tidigt, men av klockan denna gången, slängde på mig kläder och begav mig tillsammans med linus in till stan. Där väntade tåget mot karlstad som jag hoppade på, efter att ha vinkat 'hejdå' till linus en sista gång. Underbara robert väntade på mig vid stationen och gav mig en guidad tur genom karlstad och rfsl & rfsl ungdoms lokaler. Efter det tog vi bussen hem till robert , han inleder med att säga 'det är inte en själ hemma, så vi kan titta på porr helt öppet'. Istället för att se porr åt vi lite och tittade på teckanade barnpogram som vi analyserade ur genusperspektiv. Efter det cyklade vi in mot centrum igen, på vägen mötte vi benjamin, också på cykel och robert hävdade bestämt att det kändes precis som om vi flög på kvastar och var med i en quidditch-match. Jag förstår inte riktigt hans logik, men jag gillar honom ändå. Robert lämnade mig inne i stan efter att ha ritat en karta till mig (för att vara säker på att få med mig hem också). Själv begav ham sig till sin körskola. Jag vandrade runt i karlstad, tittade i affärer, hittade en fin kofta på myrorna, drack lite kaffe, pratade lite i telefon och hade det bra. Två timmar senare mötte jag robert igen och sen cyklade vi tillsammans till gubbholmen där hans vänner hade en liten fest. Det var väldigt mysigt, lägereld, allsång med gittar, sojakorv, nattbad (inte jag dock) och massa helmysiga människor. Det var en väldigt fin kväll och jag gillade karlstad, helt klart.
Tisdagen var den sjunde och sista dagen på min lilla resan. Jag vaknade, pratade lite med roberts mamma en stund och gick sedan in till robert för att se om han var vaken. Han bad mig lägga mig hos honom en stund, och det gjorde jag. Kort därefter somnade han om. Jag blev liggandes där en stund, lyssnade på hans tunga andetag och vilade mitt huvud på hans arm innan jag steg upp för att gå in i duschen. Långt om länge steg han faktiskt upp och då agerade jag hemmafru och strök gardiner när han duschade. Notera också att det var andra gången som jag strök i mitt liv. När vi var klara med allt tog vi bussen in till stan igen, tog oss bort till kontoret där vi mötte love. jag tillbringade några timmar i lokalen med dom två och lite tea innan jag och robert promenerade bort till tågstationen. Efter ungefär hundra 'hejdå'-kramar gick jag på tåget. Jag reste via göteborg där jag åt middag lite snabbt innan jag åkte vidare ner mot skånsk mark igen. Jag var fylld av känslor, glad över att komma hem och glad över en underbar vecka. Men jag har ju aldrig varit särskilt bra på avsked.

annars...

...så hänger jag i gävle.

tågresan gick bra, jag är glad, malyn är söt, vi ska se film ikväll och allt är bra.
men jag har inte träffat bimboboy ännu.

saknar er där hemma.

imorgon är det stockholm, linus och ola salo som gäller <3

mest för att...

...jag gillar bögar; en alternativbög-lista


( ) röstar på vänsterpartiet
( ) har aldrig varit politiskt engagerad utanför internetforum
(x) lyssnar på Smiths och Morrissey
(x) är hobbyvegan
( ) är drogliberal
( ) har potential för alkoholproblem
(x) har t-shirts med tryck
(x) äger två palestinasjalar
(x) har Converse
( ) har en föredetta pojkvän som dejtar en tidigare pojkvän som faktiskt varit tillsammans med ytterligare tidigare pojkvän...
( ) kallar mig för allt annat än bög
( ) dricker caffé latte på vänsterfik på Söder
( ) röker Marlboro
( ) Saknar självdistans.
( ) Har en pandatjej som faghag.
(x) Tycker om att dissa Kent.
(x) Läser Bon.

nu drar jag...

...ut i sverige ien.

skåne för tydligen för litet för att träffa nya människor.

gävle, nästa hållplats.

än en gång...

...insåg jag hur jävla pinsam jag är.

du har totalt ingnorerat mig i nästan en månad. inte svarat när jag har ringt, skickat sms, ingenting.
idag svarade du. ag sa att jag var orolig för att du var arg på mig. ditt svar var enbart  "det vet du att du inte ska vara, anna." och ett kort "jag tänkte på dig mycket igår." än en gång är jag så jävla naiv. jag tror att jag betyder något. jag har så många bra vänner, varför envisas jag om att bry mig om dig?


en tindrande blick
och allt ont är förlåtet
om och om igen

mest för att undvika verkligheten...

...och allt som verkar bygga murar runt mig.

jag hade gärna stannat inne hela dagen idag.
vart än jag går hittar jag mönster. den, som känner den, som känner den-historier, hela dagarna. jag är rädd att det inte kommer ta slut. jag hittar konspirationer runt mig och alla vägar bär mot samma mål - att förstöra alla möjligheter. jag och stoffe skämtade om det igår över telefon, hur alla kommer vända mig ryggen den dagen jag blir lycklig. jag är rädd att det blir så. kanske finns även den rädslan för samma mål - att förstöra alla möjligheter. jag har nog gett upp sedan länge.

jag behöver packa.  snart åker jag igen.  linus är snäll och jag längtar efter mitt stockholm.  jag får inte luft här.

det blir nog lite svårt...

...att återberätta way out west med dagens sinnesstämmning.
men jag ska försöka.

vi körde dit, ett kort glassstopp på vägen. allt gick bra. överraskande bra rent av. vi bodde på en camping, åby camping, det kändes lite lyxigare än festivalcaming men jag saknade nog en riktig festival ändå. drägg är lite spännande. men vi hade mysigt på vår camping, en snabb buss+spårvagn in till stan och man var på plats. maten på festivalen var usel, dyr och otillräcklig och området var inte särskilt bra. för litet och oplanerat.

men... way out west hade fantastiska band. woven hand på torsdagkvällen var magiskt även om det var riktigt varmt. på fredagen var det manu chao som överraskade mest. lördagen bjöd på en mängd jävligt bra band. det började med devendra banhart om jag blev lite lätt kär i, sedan följde spelningen alla väntat på - regina spektor. vi stod längst fram, sjöng med i låtarna och bara log. hon var så jävla söt. hon stod helt själv på scenen med enbart en flygel och en elgitarr till hjälp. en makalös spelning vars like jag knappt sett. efter en bit mat såg vi juliette & the licks och även där stod jag längst fram. hon bjöd på en enorma energi och slagkraftiga låtar. kvällen avslutade jag med the ark, tredje gången denna sommaren (och jag kommer se dem två gånger till). ja, deras låtar är uttjatade och ja, jag kan mellansnacket ungefär lika bra som ola salo själv. ändå är det en sån känsla under deras spelningar som jag inte hittar någon annanstans. en perfekt avslutning på en perfekt dag helt enkelt.jag är så jävla dålig...

...på avsked.

HD säger:
jaja då ses vi inte i denna lägenheten igen då...

det är ju inte direkt så att jag inte kommer träffa honom igen.
ändå gör det ont. inga fler frukostar ihop vid hans köksbord, inget mer kaffe mitt i natten, ingen mer HDTV,  inget mer "jag hämtar dig när du slutat jobba", inte låna grönsaker och verktyg av honom mer. ingenting.

...och när allting gör så jävla ont att jag inte klarar av att vara själv i min säng. finns det ingen som har världens bästa soffa och gör världens bästa kaffe två trappuppgångar bort.

imorgon åker jag till way out west och när jag är hemma har jag inte kvar världens bästa granne.
HD har jag kvar, men blir det samma sak?

kukihelvete

way out west...

...närmar sig med stormsteg.

ikväll har jag lämnat bort min hund, packat min bil och planerat morgondagen.
imorgon är det bara jobba och sen köra och plocka upp jen&calle och sen vidare mot göteborg.

det kommer bli helt jävla sjukt skoj!
jag ska se bra band, bo i tält, träffa marcus, dricka vodka, umgås med världens finaste vänner, dansa och ha det jävligt bra.

vi ses nästa vecka :)

när jag har tråkigt...

...såhär efter jobbet. då snor jag en lista av jennifer.

STEG ETT:
Namn: anna
Smeknamn: monster, ankan, fitta (mest av HD)
Födelsedatum: 870618
Ögonfärg: gråblå typ
Hårfärg: strawberry blond (jag älskar ordet, marcus lärde mig det. istället för röd-blond)
Längd: 164 cm fast ibland sitter jag på en häst.
Skostorlek: 38-39
Höger- eller vänsterhänt: höger
Stjärntecken: tvilling

STEG TVÅ

Din första tanke när du vaknade idag: "åh fan. ett gäng panodil och en timmes sömn till)
När somnar du: ibland tidigt, ibland inte alls, inatt runt tre.
När du inte kan sova: harry potter, datorn, musik, telefon

STEG 3
Pepsi eller Coca Cola: loka
McDonalds eller Max: max om jag måste, gärna frasses ibland dock
Adidas eller Nike: jag kan inte sånt
Choklad eller vanilj: cholkad men vaniljglass

STEG 4
Svär du?: ja
Sjunger du?: oftast
Duschar du varje dag: nej, men jag duschar tillräckligt.
Röker du?: jag har försöt
Är du förälskad?: näh. jag kan nog inte
Tror du att du någonsin varit kär?: ja, jag har varit kär. många gånger. två gånger på riktigtriktigt
Gillar du skolan?: ibland, oftast
Vill du gifta dig?: nja. jag är skeptisk
Tror du på dig själv: ja, det gör jag nog. fast jag tvivlar mycket med
Blir du åksjuk?: mer sen jag började köra själv (alltså nu blir jag det när jag åker med någon annan)
Tycker du att du är hälsosam?: nej, jag jobbar på det. som vanligt
Gillar du åska?: ja. mest från mitt sovrumsfönster
Spelar du något instrument?: haha. kazoo på fyllan

STEG 5:
Har du under den senaste månaden?
Druckit alkohol?: ja, senaste igår. rosa drinkar <3
Rökt?: nej, jag slutade kort innan dess ^^
Gått på dejt?: räknas HD?
Kysst någon?: ja, det brukar bli så. fast det skulle vara kul att känna något med.
Shoppat?: cdon
Ätit en hel ask müsli?: nej.
Ätit sushi?: nej.
Stått på scen?: näh, jag tror inte det.
Blivit dumpad?: det känns lite så. men jag inbillar mig nog, igen.
Skejtat: nej, aldrig testat
Bakat?: nej. jag har nog inte det.
Färgat håret?: inte det heller. jag trivs i min sommarfärg. men jag hade gärna bytt frisyr nu.
Stulit något?: jag tror inte det.

STEG 6: Har du någonsin..
Däckat eller varit jättefull?: både och.
Blivit upptäckt under akten?: indirekt och direkt.
Blivit kallad hora?: låt oss säga att jag har gått på högstadiet.
Blivit nerslagen?: fysiskt; nej (om man än en gång inte räknar HD), mentalt; ja. flera gånger (haha, jag är Emo)

STEG 7:
I framtiden..
Hur gammal vill du vara när du gifter dig?: 93
Namn på barn?: någon gång kanske. Joy och Humla (en son och en dotter, hej jag är heteronormativ)
Vad vill du bli när du blir gammal?: servera frukost åt folket på tv:n

STEG 8:
Hur ska din drömkille/tjej vara?: jisses. utseende? isf har jag hittat honom. jag vet inte vad han heter, men jag ska dejta honom snart ^^. tjejen är är lätt shannyn sossamon. personlighet bör vara typ stoffe (nej, jag är inte kär i stoffe)
Ögonfärg?: stora och mystiska gärna. färgen kvittar.
Hårfärg?: rött, brunt, blond, rakad, svart? de kvittar så länge det funkar med resten av kroppen.
Långt eller kort hår?: lagom lång, tjockt och det ska lukta gott.
Vikt: ehm. sådär.
Klädstil: soft bohemstil eller med skjorta och slips. det kvittar, mannen gör kläderna.
Plats för första kyssen?: åh, jag vet inte.

STEG 9
Antal CD-skivor du äger: lite drygt 100 kanske, eller. jag har ingen aning. det är nog fler.
Antal piercings: nej, nålar är dåligt.
Antal tatueringar: massvis med snygga idéer, men nålar - nej.
Hur många gånger har du varit med i tidningen?: mest när jag snyltar eller sabbar föreställningar ^^
Antal saker jag ångrar: ångrar riktigt jävligt? inga - ångrar i allmänhet? fyllegrejer och klumpighet

en pridefest i veckan...

..skulle lätt radera all ångest i världen.
det är bra.

igår var helt jävla fantastiskt.

ballonger och glitterpynt, HD och hans 'absolute gay' -skivor, strawberry vodka, Hugo och en film om åhus, världens bästa isbitar, Joe & Helena, en låtsaskuk i Jasminas (Carlos) byxor, koranen, Ida (Bianca) med jävligt mycket smink och rosa shorts, Solskens Saga, ett bröllop, ringdans och allsång till I will survive, hysteriska skratt, Jag i en pöl asti under HD's ben, Sara som brudtärna, rosa gaydrinkar, världsteorin presenterad för fler människor, Ella & Harry sött uppklädda, ett days of our lifes-drama, BimoboBoy, en diskution om huruvida sex och könsorgan är som ett kinderägg eller inte och världens finaste Stoffe och hans fantastiska ordvitsar.

...och så en jävla massa kramar, skratt och kärlek.

idag är jag glad och lagom bakfull.

jag brukar inte reagera på sånna här...

...idioter.
men detta var lite mer än vad jag klarade av.

min mamma har passagen som startsida och idag fanns där en diskution startad av en homokille som inte hade kommit ut för sina föräldrar ännu. han ville ha tips och råd.

ett av svaren han hade fått var.

"Tips: Bli normal, sök vård. Avarter som det du har går att bota. Jag anser att homosexualitet ska vara olagligt. Det skulle vara dödsstraff för sådant. "

samma människa fortsatte sen...

"Jag menar allvar, din sjukdom kan botas. Försök! Det leder till ett mer värdigt liv än att som dom säger "komma ut". Vad ska du göra sen? Emigrera?"

jävla svin, jag mår illa.
ikväll har jag en minipridefest, dricker rosa drinkar och klär mig i fjäderboa.
jag önskar som fan att homofobjäveln var där.

way out west...

...är slutsålt och min biljett ligger på micron ^^
det känns bra.

hd var här ikväll. god mat och blåbärspaj.
vi borde lätt gifta oss, men jasmina tar ju honom nu.
lite dystert vill jag lova. det lär inte bli samma sak.

fast nu ska jag sova och lyssna på skön musik.

HD är min man...

...och helt i min smak.

jag sitter i fikarummet under min middagsrast.
får ett sms av HD "vad händer i helgen?".
"jag jobbar" svarar jag.

två minuter senare planerar vi en stor pridefest.
dress coden är pride: glitter och glamour

det kommer bli underbart.
lördag iaf. woho <3

jag skrattar lite...

...åt mitt senaste blogginlägg och inser vilken jävla kärring jag är. QUEER!

Förlåt för det. Jag behövde nog bara sova, jag var trött. Stoffe och jag var ju uppe länge och det hade inte blivit så mycket sömn natten inan. Jag blev lite väl känslosam av en romantisk komedi och det var verkligen inget att beskylla sina vänner för. Jag har världens fnaste sånna och kan jag inte se do lyckliga bör dom verkligen inte vara med mig.

Nu ska jag köra och rida. Annars dansar jag mest runt i lägenheten i ridbyxor, skriker i falsett och lyssnar på mika och peppar som aldrig förr på wayoutwest som kommer bli det bästa på länge.

världen är vacker, det är sommar och jag är glad att jag har er. <3