"70 procent av jordens befolkning...

...är idioter".

Precis så sa en gammal handledare till mig en gång. Det har räddat mig ur många hopplösa debatter, men inte nu längre. Överallt möter en inskränkta och normativa människor, en hör saker som att "det här med feminism har gått för långt nu" eller "jag är inte rasist, men..." och innan har jag kunnat skaka av mig det mesta. Kunnat tänka att 70 procent faktiskt är idioter. Nu kommer det åt mig på ett helt annat sätt. Jag såg en
debattartikel i DN för ett par veckor där skribenten använde uttrycket politiskt deprimerad och jag fastnade för det. Det är precis så jag känner nu, jag har blivit polistiskt deprimerad. Folks ignorans och idioti gör att allt känns meningslöst. Det känns som om ingenting gör någon skillnad längre. Och jag vet att det såklart inte är så, att om vi slutar kämpa för vad vi vet är rätt kommer allting stanna av.

Nästa helg är det Colour of Love-helg i Stockholm och jag behöver verkligen få andas lite aktivistluft och möta människor som brinner och som vill förändra. Sen kommer jag hem lagom till körens genrep inför 8 mars och kanske får det mig att hitta kämparglöden igen. Jag hoppas det. För allt är inte meningslöst. Det vet ni väl?


Och vet ni något annat fint? Det är nästan vår i Skåne nu.

Kommentarer
Postat av: Sara

Jag läste också DN-artikeln och fastnade för samma ord. Det känns som om den egna insatsen är obetydlig men det är bättre än ingenting.

Jag lever i en stad där att vara feminist innebär att vara manshatare men tydligen tycker folk om att ta den mest radikala tolkningen. Jag hoppas att du får tillbaks kämparglöden. Själv vill jag också förändra världen till en bättre värld men för tillfället är jag insnöad i plugga till tentor så det får damma lite.

Postat av: jos

fantastiskt uttryck och antagligen en gnutta sanning i de. jag tänker kanske först och främst för att benämningen idioter klingar olika i olika öron. jag tycker du verkar vara en utav de 30% vettiga människor man du kanske tycker att jag är en utav de 70% idioterna.Du har verkligen en poäng i att folk har tappat sin kämpar glöd, vad finns det att kämpa för får jag ibland frågan när jag snackar om politik. Det finns alltid någonting att kämpa för. Det känns som om det är någonting som är på gång i folks sinnen men när dom tänker efter så stannar dom hellre hemma bakom tvn och kollar på big brother.

2012-02-27 @ 16:44:08
URL: http://popstad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback